FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

NACHTKAARS?

FC VVC 1 - ZSGOWMS 1 uitslag 3 - 3 (3 - 1)

Onder het mom, “beter laat dan nooit” toch nog een verslag van de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen ZSGOWMS. Alhoewel voor onze jongens niet echt veel meer op het spel staat, anders dan de sportieve plicht en ambitie tonen, stond er voor de Amsterdammers wel degelijk iets op het spel. Het is onderin de ranglijst namelijk ongemeen spannend wie uiteindelijk op de onderste drie plaatsen beland, en zelfs was er nog een theoretische kans dat wij (op plek 7)in ieder geval nog een punt moesten halen om helemaal veilig te zijn. Nou, dat is gelukt, maar vraag niet hoe.

Vooraf had Rick in de bespreking gehamerd op het feit dat we uit de resterende wedstrijden onszelf een doelstelling moesten maken om nog 7 punten te halen. Niet alleen om definitief veilig te spelen, maar ook om onszelf, maar vooral de supporters te belonen.

De wedstrijd begon aftastend en beide ploegen leken te zoeken naar de vorm. VVC brak de score open toen Jamil goed weggestuurd werd op rechts en Kevin vrij zag staan. Die scoorde weer als vanouds en brak de ban. Nadat een goal van ZSGOWMS werd afgekeurd wegens buitenspel, had Jamil eigenlijk al de beslissing op zijn schoen, maar miste deze uitgelezen mogelijkheid hopeloos.

Na een half uur moest de aangeslagen Niels worden vervangen door Laszlo en kort hierop plaatste Patrick een corner panklaar op het hoofd van Kevin, die de bal keurig tegendraads inkopte, onhoudbaar voor de Amsterdamse keeper. Toen we dachten de rust te halen met een comfortabele voorsprong, gooiden de bezoekers roet in het eten en scoorden na slecht verdedigend werk van ons de aansluiting.
Wie anders dan Patrick vond dit niet bevredigend en ging op avontuur en werd onreglementair gestopt binnen de zestien – zoals dat zo mooi heet- en werd beloond met een penalty. Rezgar schoot deze onberispelijk in, zodat we toch met een marge van twee konden gaan rusten.

In de rust kwam Daniël voor Ruben en wie dacht dat we het wel even rustig zouden uitspelen, kwam bedrogen uit. Hoewel, de eerste aanval van VVC na rust was om in te lijsten. Van achteruit één keer raken tot Rezgar de bal recht voor de keeper er in niet wist te krijgen. Doodzonde, want in plaats van onszelf te belonen, kwam er volop druk op Thierry en al snel moesten we de 3-2 incasseren, na wederom niet geconcentreerd (uit)verdedigen.

Nadat eerst een vermeend hands in onze zestien werd weggewoven, was het een kwartier voor tijd toch prijs voor de Amsterdammers. Op het middenveld werd balverlies geleden en uiteindelijk trok Bodhi aan de noodrem. De penalty werd wederom onhoudbaar verzilverd, ditmaal door de tegenstander, zodat met het nodige billenknijpen toch nog een gelijkspel uit het vuur werd gesleept.

Misschien niet helemaal tevredenstellend, zeker niet gezien het spelpeil de tweede helft, maar laten we in ieder geval het punt koesteren en proberen volgende week in Hoofddorp tegen Overbos de doelstelling verder gestalte te geven.

Zonder uw stukjesschrijver overigens, die wegens familiaire verplichtingen een zaterdag afwezig is.

Succes in ieder geval
Groet AJ