FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

NIETS GAAT VANZELF

FC VVC 1 - Haarlem-Kennemerland 1 Uitslag: 2 - 0 (0 - 0)

Vandaag de nummer 10 uit de competitie op bezoek, Haarlem-Kennemerland was de volgende tegenstander die aan de zegekar werd gebonden van deze ambitieuze VVC-groep.

FCVVC 1 - Haarlem-Kennemerland 1

Toch was de overwinning moeizamer dan de uitslag doet vermoeden. De groep weer compleet, dus Dylan weer op het middenveld, Remco nog teveel last van de ribbenkast aan de kant en daardoor Daan en Emile centraal achterin en Daniël weer op de vertrouwde rechtsback. Marco – vorige week trefzeker – weer in de spits, met het vertrouwen dat het vandaag weer goed zou gaan.

De gasten uit Haarlem waren iets vertraagd, waardoor de wedstrijd in overleg met de scheidsrechter 10 minuten later begon. De intenties van de gasten waren van begin af aan duidelijk, compact spelen en fel druk zetten op de spelers van FC VVC, waardoor we er niet in slaagden in ons spel te komen. Daarbij was het baltempo te laag en was duidelijk dat het anders zou moeten om de overwinning over de streep te slepen.

Wel waren er kansjes voor Marwan in korte hoek na een slim genomen vrije trap van Dylan, maar de keeper stond goed terwijl geen minuut later Emile bijna de punt van zijn schoen tegen een vrije trap van Donny kon zetten, maar net iets tekort kwam. Haarlem-Kennemerland moest tot de 20e minuut wachten voor de eerste echte kans, uit een corner werd de bal prima ingekopt, maar kon Neal met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de hoek werken.

Opvallend dus dat de meeste kansjes uit standaardsituaties kwamen en met iets meer geluk had of Marco, Marwan, Kevin of Stef de 1-0 op het scorebord gebracht. Aan de andere kant mochten we de handen dichtknijpen dat het niet andersom was toen na een half uur de Haarlemse spelmaker de bal vanaf de achterlijn scherp voorzette en een ploeggenoot de bal van dichtbij huizenhoog overschoot.

Zo werd het rust en was het duidelijk dat er meer energie gestoken moest worden in het vrijlopen en elkaar opties geven in balbezit en sneller de bal terug veroveren bij balverlies. Stef – enigszins aangeslagen met een opspelende oude blessure – en Nima blijven achter in de kleedkamer en Stijn en Mike moesten nieuwe impulsen geven.

De grootste kan tot dan in deze wedstrijd was voor Marwan toen hij enigszins fortuinlijk de bal in zijn voeten kreeg op de rand 16 en de bal - met alleen de keeper nog voor zich – jammerlijk aan de voor ons verkeerde kant van de paal schoot. Maar het bleek de opmaat naar meer, want geen minuut later was het Kevin die op de goede plek stond toen de , overigens uitstekend keepende goalie van de Haarlemmers, de bal precies voor zijn voeten ketste. Dit buitenkansje liet hij zich niet ontnemen en ondanks protesten van de Haarlemmers en grensrechter, wees de scheidsrechter naar het midden. De bevrijdende 1 – 0 stond op het bord.

Haarlem-Kennemerland was het even kwijt, of de goal van VVC moet een boost aan het zelfvertrouwen hebben gegeven, maar feit was dat de mogelijkheden zich opstapelden voor de thuisclub, maar we moesten tot de 75e minuut wachten tot Marwan goed diep gestuurd werd op rechts en zijn voorzet door Marco met een puike kopbal tot doelpunt werd gepromoveerd en de score werd verdubbeld. Dat was tevens de laatste actie van Marwan, die compleet leeg gespeeld werd vervangen door Yassine.

Diens eerste wapenfeit was een prachtig schot uit de draai naar de verre kruising, maar de keeper was erop bedacht en plukte de bal uit de lucht. Helaas bleek dit gelijk de laatste actie van Yassine, die na een botsing geblesseerd het veld moest verlaten. Tom had intussen Kevin vervangen om een extra slot op de deur te houden, terwijl Robin de plek van Yassine innam.
Het enige verder noemenswaardige over de wedstrijd was dat Daniël de clean sheet van Neal gestand deed, door nog een bal van de doellijn te redden in blessuretijd.

Het schemerde al aardig toen de voortreffelijk leidende scheidsrechter Gräber uit Amsterdam voor de laatste keer floot deze middag. Een verademing deze man, die kalm maar gedecideerd optrad en verbaal de zaken uitstekend oploste.

Zo blijven we dus aan kop, ook al heeft Hoofddorp de inhaalwedstrijd gewonnen, maar zelf niet gespeeld vandaag. Met nog één wedstrijd te gaan bij Waterloo in Driehuis, moeten we dus de punten mee naar Nieuw-Vennep nemen om ons wellicht Herbstmeister te mogen noemen, ook al is er op 10 december nog een programma en wij die speelronde vrijaf hebben.

V.V. WATERLOO 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Nog effe volle bak trainen dus en dan zaterdag knallen, alvorens we van een welverdiende winterstop kunnen gaan genieten. Tot volgende week

Sportieve groet
AJ

Bekijk hier de foto's van Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/niets-gaat-vanzelf#sigProId004a6ba558