FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

SCHIZOFREEN?

IJVV Stormvogels 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 2 (1 - 2)

FC VVC 1 warmingup

Schreef ik vorige week nog dat het bitterkoud was, met een gevoelstemperatuur van ± 3°C, vandaag was het zo’n 20 graden warmer. Strakblauwe luchten met heel veel zon, deden anderen ook richting kust vertrekken, maar dan met totaal andere bedoelingen. Nou ja, in ieder geval diegenen, die NIET naar de Keukenhof gingen dan.

Afijn, VVC toog naar IJmuiden om het op te nemen tegen de runner up deze competitie, IJVV Stormvogels. Een altijd voetballende ploeg, waar we ons aan op konden trekken. Helaas noopte de zich alsmaar uitbreidende blessuregolf ons tot diverse aanpassingen, om over het tweede maar te zwijgen. Het was dan ook een uitkomst dat de O-19 geen wedstrijd had vandaag, anders waren de problemen helemaal niet te overzien geweest. Good old Marco Cloos was bereid om op de bank plaats te nemen en moest nog invallen ook….

VVC begon enthousiast aan de wedstrijd, en het was met name aan de individuele kwaliteiten van Patrick en Rezgar te danken, dat we in het eerste bedrijf twee doelpunten maakten. Daarbij moet gezegd worden, dat we er als team stonden en bereid waren vuil werk voor elkaar op te knappen. Rezgar week regelmatig uit naar de rechterkant en vormde met de snelle Jamil constant dreiging naar de IJmuidense 16-meter. De gastheren hadden hier duidelijk geen antwoord op.

Patrick was na een kwartier spelen letterlijk aan het dollen met zijn tegenstander op de achterlijn en bracht de bal goed voor. Kevin mistte ternauwernood. Kort daarop zag Stef Patrick op links vrij staan en paste de bal tussen de verdedigers in. De keeper was te laat en Patrick moet je zo’n kans niet geven, de verdiende 0-1 was een feit.

Lang konden we niet genieten van de voorsprong, want één van de spaarzame momenten dat de nu als verdediger opererende Ruben, contact verloor met zijn opponent was het gelijk raak.
De mooiste goal was hierna in de maak: Neal speelde Kevin strak aan, die de bal gelijk diep legde op Jamil. Deze hield nu goed overzicht en zag Rezgar op de rand 16 vrij staan. De bekeken boogbal was de keeper te veel en bedoeld of niet, het was een wonderschone goal, die volgens Rezgar écht zo moest.

De rust brak aan met een verdiende voorsprong, aangezien het collectief zegevierde en we boven onszelf wisten uit te stijgen.

Zo jammer dan ook dat gelijk na rust we weer niet scherp begonnen en de gelijkmaker al in de 46e minuut moesten incasseren. Die klap leken we niet te boven te kome, want er sloop een bepaalde gelatenheid in de ploeg, die totaal tegenovergesteld de attitude van de eerste helft was. De wissels om wat meer elan en spirit te brengen mochten ook niet helpen. Youri moest de leeg gespeelde Patrick vervangen, vooral om de steeds opkomende rechterflank van de Stormvogels te beteugelen, hetgeen maar ten dele lukte.

Ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg, kraag VVC nog twee dotten van kansen om de wedstrijd te beslissen. Eerst pegelde Jamil van dichtbij op de paal, terwijl Kevin na een meesterlijke aanval via Rezgar, Jamil en weer Rezgar, een niet te missen kans alleen voor de keeper, hoog over schoot.

Een kwartier voor tijd, zag de verder goed leidende scheidsrechter een handsbal op het middenveld over het hoofd en bejegende Ruben zijn tegenstander daarop volgend onheus, wederom een penalty tegen! Neal was kansloos op de inzet, ondanks de juiste hoek.

Marco en Niels vielen nog in, maar de wedstrijd ging aan VVC zijde als een nachtkaars uit, terwijl Stormvogels op een vergroting van de uitslag bleef jagen. Het bleef echter bij 3-2 en ondanks het goede spel in de eerste helft, was dit duidelijk een neerwaartse spiraal. Een wedstrijd met twee gezichten dus en gelukkig hebben we twee weken rust om de neuzen weer allemaal dezelfde – en dan de goede – kant op te krijgen.

Happy Easter en mooie Konings- en Bevrijdingsdag!
Groet AJ

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/schizofreen#sigProId85edaf905c