FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

STORMEN

FC VVC 1 - Pancratius 1    2 – 1 (0 - 0)

 FCVVC PANCRATIUS

Vandaag de wedstrijd tegen Pancratius, dat zich nog steeds “the best of the rest” mag noemen, want het niet zozeer de vraag wie er kampioen wordt, maar meer de vraag wanneer Kagia zich als zodanig mag kronen. Vandaag hebben wij hen in ieder geval weer aardig geholpen door het gat naar de nummer twee te vergroten van 12 naar 15 punten.

Een straffe wind teisterde het complex aan de Montreallaan, waarbij eerst nog dwars over het veld, deze steeds meer draaide naar de lengterichting en voor ons nog eens extra nadelig leek te werken.

Een meer dan gehavende selectie moest deze zaterdag met het nodige improvisatiewerk twee elftallen opleveren, waarbij een geluk bij een ongeluk was dat de oudste jeugd hun wedstrijd afgelast zag worden in ZOB.

Het tweede deed wat het moest doen en in een spannende pot werd AMVJ aan de zegekar gebonden, met twee doelpunten van Marco Vaalburg, die zijn optreden beloond zag worden met de uitnodiging om bij het eerste op de bank te zitten en ook nog speelminuten te maken.

Maar eerst het begin. Kevin op het laatste moment ziek, Mitchell en Yorbin op vakantie, Bohdi geschorst en nog legio blessures noopten tot weer een ander elftal: Neal op de goal, Rigi en Ajay centraal achterin, op de vleugels Donny en Daniël,Tim, Stef, Laszlo en Rezgar op het middenveld, terwijl Ruben en Patrick voorin lastig moesten zijn.

De eerste helft gebeurde er eigenlijk weinig, Neal hoefde aan VVC kant niet echt veel handelend op te treden, terwijl ook de Badhoevedorper keeper weinig te doen had. Ruben kreeg misschien wel de beste kans, maar vergat voorlangs te kruisen in het strafschopgebied, anders was de valpartij waarschijnlijker tot penalty gepromoveerd.

In de rust wees Rick er met name op dat we de wind iets meer tegen zouden hebben en de ballen dus laag gehouden moesten worden. De eerste kans was na 10 minuten in de tweede helft toen een corner van Pancratius werd ingekopt, maar Neal gelukkig op de goede plek stond. Gelijk hierop ging Daniel over recht goed door, maar de inspeelpass op Rezgar was iets te kort, waardoor de laatste niet goed kon uithalen.

Uit weer een corner van Pancratius werd wederom een kopbal ons noodlottig en keken we tegen een achterstand aan. Gelukkig hadden we nog een half uur om dit recht te zetten en het was weer Patrick die knap doorging naar de achterlijn, zijn directe tegenstander uitkapte en verwoestend uithaalde. Nog geen twee minuten later een identieke situatie, waarbij Patrick de bal nu voorzette op Rezgar, die op zijn beurt Ruben in staat stelde om de voorsprong binnen te schieten.

Met nog een kwartier te spelen had Jamil – inmiddels ingevallen voor Laszlo – de beslissing kunnen brengen, als hij niet oog in oog met de keeper de bal naast geschoven had.

Zo werd het nog een kwartiertje billen knijpen voor alles wat VVC een warm hart toedraagt en met name de vrije trappen en corners, alsmede verre inworpen stelden onze verdediging danig op de proef. Dennis en Marco werden nog gebracht voor Tim en Patrick en ondanks het feit dat de bank exclusief de fysio en ondergetekende nog werden gesommeerd achter de hekken plaats te nemen, werd uiteindelijk een dik verdiende driepunter binnen gesleept. De buren in Lisserbroek kunnen er blij mee zijn, want ook IJmuiden won van Stormvogels, zodat het gat nu respectievelijk 15 en 16 punten is naar de nummer 2 en 3. Zelf drukten ze VEW nog dieper in het moeras, door marginaal met 1-0 te winnen.

Volgende week weer een pittige tegenstander, DEM in Beverwijk, maar als we dezelfde teamspirit en veerkracht kunnen opbrengen, kan het wederom een leuke partij worden

Tot dan AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/stormen#sigProId27a8f5ac24