FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

STORMEN DEEL II

RKVV D.E.M. 1 - FC VVC 1 uitslag 1 - 0 (0 - 0)

DEM1 - FC VVC 1

De weergoden deden weer aardig van zich spreken deze zaterdag, waardoor het bij voorbaat al een lastige klus ging worden. Nu is het zo dat weersomstandigheden voor beide teams spelbreker kunnen zijn en dat degene die daar het beste mee weet om te gaan, dan wel op weet te anticiperen, de beste papieren heeft. Uiteindelijk bleek dit de thuisploeg te zijn, waarbij opgemerkt dient te worden dat we deze nederlaag volledig aan onszelf kunnen wijten!

Door het ontbreken van Ajay deze zaterdag, werd Stef in het centrum geposteerd met Donny en Daniël op de flanken en Rigi als slot op de deur. Voorin was Kevin weer van de partij, zodat Ruben een linie zakte.

Met de stormachtige wind dwars over het kunstgrasveld - waarbij een groot gedeelte van de windkracht werd geblokkeerd door een lawaaierige tribune en dat niet alleen door supporters - ontstonden er rare windvlagen op de beide onbeschermde gedeelten van het veld, of beter, de beide strafschop gebieden. Onder leiding van de prima acterende scheidsrechter Jonker, werd om 15:00 afgetrapt in Beverwijk.

Donny was de eerste die zich verkeek op de wind en een terugspeelbal bijna gevaarlijk zag worden, maar gelukkig voor ons stiftte de DEM spits naast. Aan de andere kant was het Patrick die met een prachtige “panna” zijn directe tegenstander op de achterlijn het nakijken gaf. De afgeslagen voorzet werd opgepikt door Donny die met een strakke uithaal net aan de verkeerde kant van de paal mikte.

Daniël moest na een stevig duel gewisseld worden voor Laszlo, met een blessure die verzorger Frank benoemde als een subertale schaafwond aan de tolly, maar er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat de vriendin een rustig weekeinde heeft gehad.

Patrick kreeg hierna de kans om vanaf de penaltystip de score open te breken, na een door hem zelf geforceerde strafschop, maar vond dit keer de uitstekende DEM-keeper in de goede hoek. Tot aan de rust combineerde DEM makkelijker dan de Vennepers en trokken langzaam het initiatief naar zich toe, zonder echt gevaarlijk te worden.

VVC was gewaarschuwd en Rick pleitte dan ook om met meer agressie en beleving de tweede helft in te gaan. Dit wierp bijna zijn vruchten af, toen Niels met een vlammend schot wederom de keeper testte. Toch was het DEM dat wederom het initiatief nam en meer beleving toonde, al had het wel de hulp van VVC nodig om uiteindelijk de score te openen. Eerst werd een verkeerd beoordeelde terugspeelbal door Neal opgeraapt, waarbij een trap beter was geweest. Gelukkig verzuimde DEM dit buitenkansje te verzilveren, maar vond even later toch het net toen een verre trap richting de buitenspel staande spits kwam. Neal trachtte de schade te beperken, maar raakte de bal niet goed waardoor het buitenspel werd opgeheven en de spits eenvoudig kon scoren. Protesten onzerzijds mochten niet baten en we hadden nog een half uur om er iets aan te doen.

Dit lukte van geen kant en ondanks het inbrengen Jamil en Mitchell voor Tim en Patrick, moest Neal nog een paar keer goed ingrijpen om erger te voorkomen. De beleving en bezieling was er niet vanmiddag en laten we maar zorgen dat dit snel komt, want volgende week tegen Koninklijke HFC hebben we écht iets recht te zetten!

Om de zaterdag toch nog in een positieve sfeer af te sluiten, was daar de prima overwinning van ons tweede met 4-1 op bezoek bij CSW in Wilnis. Met nog wedstrijden tegen Aalsmeer en ZOB voor de boeg zijn er zelfs nog mogelijkheden om zelfs de nacompetitie voor degradatie te gaan ontlopen.

Tot vlot AJ