FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

SUPERZATERDAG STEF SCOORT (3X)

FC VVC 1 - WIJK AAN ZEE 1 Uitslag: 4 - 0 (3 - 0)

Stef was “on fire” deze middag en of daar het aanstaand vaderschap een rol bij speelt weten we niet,

maar naast het feit dat iedereen een voortreffelijke eerste helft speelde deze zaterdag, was onze aanvoerder vandaag met recht de leider: Vooropgaand in de strijd en trefzeker met een loepzuivere hattrick vóór de rust.

FC VVC 1 - SV WIJK AAN ZEE 1 :: Loon op Zand

Stef was “on fire” deze middag en of daar het aanstaand vaderschap een rol bij speelt weten we niet, maar naast het feit dat iedereen een voortreffelijke eerste helft speelde deze zaterdag, was onze aanvoerder vandaag met recht de leider: Vooropgaand in de strijd en trefzeker met een loepzuivere hattrick vóór de rust.

Lessen geleerd van de wedstrijd in Wijk aan Zee (1-1) en in het achterhoofd de laatste twee wedstrijden - die we helaas niet hadden weten te winnen - was dus alleen winst vandaag goed genoeg om in ieder geval te kunnen blijven spelen voor nacompetitievoetbal. Hoofddorp heeft nog steeds 6 verliespunten minder en staat dus redelijk soeverein aan kop, zaak om de druk op de ketel te houden! De tweede en derde plek blijven belangrijk en samen met Parkstad, Jong Hercules en wellicht als gevaarlijke outsider Haarlem-Kennemerland, dat in de tweede periode nog steeds bovenaan staat. En laat dat nu net de tegenstander van volgende week zijn!

Een heerlijk zonnetje lokte deze zaterdag weer de nodige toeschouwers naar de Montreallaan, al was het in de wind toch verraderlijk fris. Scherp getraind afgelopen week en een goede warming up verder, werd om half drie afgetrapt. VVC wilde het spel maken, maar werd gewaarschuwd toen in de 5e minuut Wijk aan Zee een levensgrote kans kreeg, die gelukkig verprutst werd. Opgeschrikt ging VVC op jacht naar de openingstreffer. Na eerst een kleine plaagstoot was het in de 8e minuut wel raak. Joes zette knap voor en werd Marwan’s inzet nog geblokt, het was Stef die met een halve omhaal de keeper verraste en VVC op voorsprong bracht.

Na een kwartier spelen de bevrijdende tweede treffer. Weer een aanval over veel schijven en het was de hardwerkende Marco, die de bal breed legde op Daniël, wiens voorzet tot doelpunt gepromoveerd werd door Stef. Wijk aan Zee kwam eigenlijk niet in het hoofdstuk voor, maar kreeg wel een levensgrote kans na ruim een half uur spelen. Wederom gelukkig voor ons wisten de bezoekers geen raad met de kans en werd de bal hoog over het zo goed als lege doel gejaagd.

Tijd voor de mooiste aanval van de wedstrijd: Marco werd weer met twee man in zijn rug aangespeeld en terwijl Joes ruimte creëert, speelt Marco de bal naar de op rechts vrijkomende Daniël. De voorzet was precies op maat en wie anders dan Stef joeg de bal hoog in het doel, daarmee tekenend voor een loepzuivere hattrick. Het had op slag van rust nog mooier kunnen worden, maar de inzet van Stef op aangeven van Joes passeerde wel de keeper, maar een verdediger redde de inzet van de doellijn.

In de rust viel begrijpelijkerwijs weinig te zeggen, anders dan dat de score uitgebouwd moest worden, omdat doelsaldo wel eens belangrijk zou kunnen worden.

Hoe dan ook, Wijk aan Zee trok in het begin van de tweede helft even het initiatief naar zich toe, zonder echt gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Donny belandde indraaiend op de paal waarna Marco de bal binnen werkte voor de 4-0, maar deze treffer werd om onbegrijpelijke reden wegens buitenspel geannuleerd. Wie dan?

Tijd om te wisselen, Marwan en Stef worden vervangen door Robin en Tom, waardoor Donny weer op links-/rechtsbuiten komt te spelen. Deze werd gelijk gevaarlijk met twee schoten van afstand, nadat hij heerlijk van rechtsbuiten naar binnen draaiend de bal voor zijn goede linker kon aanleggen. De keeper stond echter goed opgesteld en een rebound voor Marco ging helaas ver over.

Vlak voor tijd liep Remco in een luchtduel tegen een elleboog aan en moest hij net als in de uitwedstrijd vervangen worden. Een gebroken neus was zijn deel. Louis was zijn vervanger en ook Brian kwam nog voor Kevin, maar de strijd was wel gestreden. Joes dacht daar anders over en kegelde vanaf links naar binnen komend op de lat, terwijl Tom nog op de buitenkant paal schoot.

Remco

Het slotakkoord was voor Donny, die in blessuretijd het krachtsverschil verder tot uitdrukking bracht en de eindstand op 4-0 bepaalde. Eclatante overwinning dus, die misschien wel hoger had mogen uitvallen, zeker gezien het uitstekende spel in de eerste helft, maar waarbij we vooral moeten hopen de aangeslagen Remco niet te lang te hoeven missen.

Zoals gezegd volgende week de wedstrijd in en tegen Haarlem-Kennemerland, waarbij we eenzelfde instelling en scherpte nodig zullen hebben om tot een goed resultaat te komen.

FC Haarlem Kennemerland 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Tot in Haarlem volgende week
AJ

Foto's gemaakt door Jan Klootwijk