FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

UITHUILEN EN OPNIEUW BEGINNEN?

FC VVC 1 – Lugdunum 1 uitslag: 0 - 9 (0 - 4)

Tja, wat moet je als altijd optimistische en positieve stukjesschrijver hier nu van maken, zonder aan eerder genoemde competenties in te boeten?

Helemaal niets eigenlijk, want in al die jaren die ik meeloop in de Venneper zaterdagvoetballerij, heb ik zoiets niet eerder meegemaakt. Zowel niet in de actieve periode als speler en evenmin als onderdeel van de Technische Staf. Had gehoopt het dieptepunt achter de rug te hebben met de kansloze ouverture van het seizoen in en bij Sporting Leiden (7-0 oor wassing), maar kon dus nog erger.

Ging er dan helemaal niets goed deze zaterdag? …….Ben bang van niet. Ondanks de al penibele stand op de ranglijst, hebben we geen moment een strijdend en met passie en beleving spelend VVC gezien, dat zich doordrongen voelde van de serieuze crisissituatie, zo vlak voor de winterstop.

Het weer was dramatisch, zelfs zo erg dat we op het moment dat Lugdunum mocht aanleggen voor de (overigens volslagen onterechte) penalty, Donar de scheidsrechter deed besluiten even van het veld te gaan na 20 minuten. De stand was toen al 0-2 door een afstandsschot en een fraaie aanval van onze Leidse opponenten, die na de donder en bliksem onderbreking ook geen moeite hadden het cadeautje te verzilveren.

Een werkelijk prachtige krul in de kruising betekende nog voor rust een schier kansloze 0-4 achterstand.
Het enige wapenfeit dat VVC hiertegen kon stellen, was al in de 2e minuut! toen Kevin met een kopbal de voorzet van Jamil te weinig richting kon geven om gevaar te stichten. Ook was Marwan ten faveure van Mitchel ingebracht om middels een 3 mans voorhoede nog te proberen iets te redden.

In de rust was het devies om snel te scoren om nog iets van de wedstrijd te maken. Dat gebeurde ook daadwerkelijk na 35 seconden, alleen was wellicht niet duidelijk dat wij dat moesten doen. Lugdunum kon daarna uiteindelijk uitlopen naar 0-9, waarbij tijdrekken onze enige verdienste was, om de nog smadelijkere 10 tegentreffers in één wedstrijd te incasseren.

Kortom, uithuilen en opnieuw beginnen na de winterstop, waarbij de enige goede instelling kan zijn weg te geraken van die schandalige laatste plek op de ranglijst, met slechts 7 punten en een record aantal tegentreffers (49). Doelstelling tweede seizoenshelft, met nog 14 wedstrijden te gaan is de 4e plek van onderen en alles daarboven als bonus te beschouwen.

Koppies leeg maken, van de komende Feestdagen genieten en vol goede moed het nieuwe jaar in, al zal het eerste treffen in 2020 tegen het nog ongeslagen TAVV uit Ter Aar een zware dobber worden.

Een ieder vanaf deze plaats alvast hele fijne dagen gewenst en we beloven onze (vaste) toeschouwers een betere 2e seizoenshelft!

Tot in 2020

AJ