FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

VUURWERK

FC VVC 1 - IJmuiden 1 uitslag 2 - 2 (0 - 1)

FCVVC 1 - IJMUIDEN 1

Een zonovergoten zaterdag, waarbij uw verslaggever eerst al op de bank bij het tweede een heerlijke pot voetbal had gezien van onze reserves tegen de tweede reserves van AJAX, want 3e. De wedstrijd werd nipt verloren, maar wat een passie, beleving en strijdlust toonden onze mannen! Helaas bleek die ene goal van Marco net te weinig om er in ieder geval een gelijkspel uit te peuren tegen de hoog geklasseerde Amsterdammers.

Daarna het eerste tegen IJmuiden, ook thuis en aangezien de kustbewoners de 2e periode zouden kunnen halen, was er veel publiek mee gereisd, kortom een heerlijke ambiance langs de lijn.

Aan Venneper zijde bleek Kevin nog steeds geblesseerd en ook Thierry ondervond te veel last, zodat Neal twee wedstrijden achter elkaar ging keepen. Yorbin startte op de bank, evenals Stef, Mitchell en Marco.
VVC had moeite om de eerste helft het ritme te pakken want IJmuiden ging – zoals verwacht – vol uit de startblokken. Patrick en Jamil speelden voorin constant tegen een overmacht aan verdedigers en konden geen vuist maken, of het moet de te gehaaste schietkans van Jamil zijn geweest na 10 minuten spelen.
Maar eerlijk is eerlijk, de beste kansen waren voor IJmuiden, dat gelukkig voor ons niet scherp was in de afwerking, anders hadden we met een groetere achterstand de rust in gegaan.

Dat we er slechts één incasseerden en dan nog wel uit een dood spelmoment, was onze redding. Vlak voor rust raakte Daniël geblesseerd aan de neus na een botsing en ging Yorbin achterin spelen. Gelijk maakte Rick van de gelegenheid gebruik om op te schakelen naar 3 aanvallers en meer risico te nemen.
In de rust werden de puntjes op de i gezet voor het nieuwe strijdplan en met fris elan en een gezonde dosis opportunisme zocht VVC – gesteund door de straffe wind in de rug – naar de kantine toe het vijandelijke doel.

Een perfect aangesneden vrije trap van Tim zorgde ervoor dat Patrick met een perfect getimede schamp van het hoofd doel trof, zodat we al na 2 minuten werden beloond. Het spel golfde op en neer en met name voor de kantine bleek de sfeer tussen de beide kampen hartverwarmend. VVC had nu de beste kansen, maar moest wachten tot de scheidsrechter met nog ongeveer 20 minuten op de klok resoluut naar de stip wees, toen Ruben bij een corner werd vastgehouden en naar de grond ging.
Wederom Patrick maakte geen fout en schoot de op dat moment verdiende 2-1 op het scorebord. Intussen was Mitchell al gekomen voor Laszlo en mocht ook Stef het laatste kwartier zijn opwachting maken voor Tim.

IJmuiden voerde de druk nadrukkelijker op en scoorde de gelijkmaker met nog zeven minuten te gaan. Protesten voor ongeoorloofd hinderen van Neal werden niet gehonoreerd en toen ook Bodhi er met direct rood af moest na een onbesuisde aanslag, werd het billenknijpen.

VVC hield stand en toen in het “uitvak” voor de kantine een gigantische rookbom zorgde voor wat opschudding, brak er door de overvloed aan bier, zon en adrenaline nog een heuse matpartij uit. In het tumult, besloot de scheidsrechter het enige juiste te doen en af te blazen. De 90 minuten waren vol en met een gelijkspel had IJmuiden het toetje voor de competitie in handen en kon ook VVC leven.

Al met al dus een heerlijke partij voetbal, met alles wat voetbal zo’n leuk spelletje maakt, al mogen we wat mij betreft van “de zaag” voorafgaand aan de rode kaart en het tumult aan het einde, verschoond blijven.

Even een zaterdag rust en dan zaterdag 9 maart weer thuis tegen Pancratius.
Tot dan AJ

Foto's Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/vuurwerk#sigProId1bdacd83ad