FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

VVC IN MINEUR

SV Oudewater 1 - FC VVC 1 uitslag: 5 - 1 (0 - 1)

FC VVC 1 Seizoen 2019-2020

Vooraf was de missie duidelijk: Om uit de problemen te geraken, MOEST er vandaag resultaat geboekt worden, anders zakken we naar een plaats op de ranglijst die niet strookt met de vooraf geponeerde ambities. Jim geblesseerd, Marwan wegens familieomstandigheden op het laatste moment ook niet erbij, maar gelukkig waren Rigi en Stef ongeschonden terug van hun verre vakanties.

De reis naar Oudewater is op zich al een belevenis en daarin lag wellicht ook de reden dat we het zonder supporters moesten stellen, behalve natuurlijk…. De familie van Zandwijk, die naast zoon Donny ook de rest van het team een hart onder de riem stak.

VVC startte overtuigend en trok het initiatief naar zich toe en was ook sterker, al was de eerste grote kans voor de gastheren, maar die vonden een in prima vorm verkerende Thierry (die vandaag de voorkeur genoot boven Justin) op hun weg. Oudewater had geen antwoord op de snelheid van Jamil en nadat hij al een paar keer onreglementair was getuit, lanceerde Jawad hem volgens het boekje. De afronding was dito, zodat wij een op dat moment verdiende voorsprong namen.

Het spel golfde heen en weer en grote kansen waren er niet, of het moet zijn dat wederom Thierry ons behoedde voor een gelijkmaker voor rust. Niels pakte met een nuttige overtreding nog geel, maar tot de thee hielden beide teams elkaar in evenwicht.

In de rust bleek Daniel niet verder te kunnen en moest de achterhoede overhoop. Ajay naar de Back en Tom met Bodhi in het centrum, moest de aanvallende impulsen van Oudewater ook na rust neutraliseren.

Hoe vervelend pakte dit uit! Binnen vijf minuten in de tweede helft maakte Oudewater gelijk. Toch was de eerste de beste grote kans daarna voor VVC, toen Jamil weer eens op avontuur ging op rechts en Kevin in de spits vond. De kopbal ging helaas net voor de kruising langs.

Daarna was het eigenlijk alleen Oudewater wat de klok sloeg. In de 60e minuut kon Thierry eerst nog redding brengen, maar in de rebound waren we kansloos en keken we tegen een achterstand aan. Na de 3-1 uit een afstandsschot bracht VVC Jerome voor Jawad om meer aanvallende intenties te etaleren. Zijn eerste actie trof bijna doel, met een corner tot gevolg.

Met nog 10 minuten te gaan maakte Oudewater ook nog 4-1, omdat we verzuimden druk op te bal te geven. Kevin krulde een bal nog prachtig over de keeper naar de verre hoek, maar ondanks het effect, ketste de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in. Ook Donny ging nog goed door op links en zag zijn inzet onhoudbaar voor de keeper langs de verkeerde kant van de paal scheren. Zul je altijd zien…..

Dat het in blessuretijd nog 5-1 werd is slechts voor de statistieken en strooide extra zout in de wonden.
Wederom niet gewonnen, waardoor we echt ion de hoek zitten waar de klappen vallen. Laten we er alles aan doen om 2019 af te sluiten met een overwinning tegen Lugdunum, om nog iets van de eerste seizoenshelft te maken en enigszins hoopvol af te sluiten.

Tot volgende week
AJ

FC VVC 1 -  LUGDUNUM 1