FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2019 - 2020

WEDEROM NEDERLAAG

FC VVC 1 - ALPHIA 1 uitslag 0-2

FCVVC1 ALPHIA1

Nadat Het tweede had laten zien, ondanks een zeer matige wedstrijd, tegen een al even matige tegenstander – dankzij een trouwende keeper maar 10 man paraat – de overwinning uit het vuur wist te slepen, mocht het eerste even later aanvangen tegen Alphia uit… u raadt het al, Alphen aan de Rijn.

De omstandigheden verre van ideaal, maar wel een prachtig kort geschoren grasmatje, beloofden een leuke voetbalmiddag. Hoe anders moesten we uiteindelijk constateren, toen we weer met lege handen stonden na twee keer drie kwartier.

Niels en Marwan hadden de voorkeur gekregen op het middenveld en Mitchel en Jawad begonnen dientengevolge als wissel. De wedstrijd begon erg aftastend. Bodhi moest al snel geel incasseren en Ajay had zijn handen vol aan de behendige nummer 7 van Alphia. Extra tegenvaller was dat Jerôme al na een kwartier met lichte hamstringklachten gewisseld moest worden ten faveure van Jawad. Ook Marwan moest geel incasseren na een overtreding en het spel bleef erg onrustig.

Na een half uur spelen een mooie solo van Tom die Kevin in staat stelde de bal panklaar te leggen voor Jawad. Het schot werd helaas geblokt ten koste van een corner, maar kort daarop zetten we te weinig druk op de tegenstander, zodat die vanaf de punt zestien rustig kon aannemen en de bal in de verre hoek krullen. VVC leek het spoor even bijster en kwam niet echt meer aan voetballen toe en mocht de handjes dicht knijpen dat het 0-1 bleef. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat Donny middels een volley bijna de gelijkmaker op zijn schoen had, op slag van rust.

De tweede helft had VVC zichzelf beloofd uit een ander vaatje te tappen en ging ook voortvarend van start. Niels pakte handig de bal af op het middenveld, stoomde op en schoot vanaf een meter of 20 snoeihard in. De keeper kon in eerste instantie nog redden, maar in de rebound moest ie Niels onreglementair afstoppen. Marwan boog zich over de strafschop, maar zag zijn inzet gekeerd.

Na 10 minuten spelen ontving een Alphia speler rood, na te hard doorgaan op Tom en kon vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. De beste kans kwam toch voor de bezoekers toen een vrije trap op zo’n achttien meter van ons doel werd genomen. Keurig over het muurtje richting kruising, maar daar hadden ze buiten Justin gerekend, die met een katachtige redding de bal tot corner verwerkte. Met nog 30 minuten werd besloten een offensief in te zetten. Mitchel en Daniel werden het veld ingestuurd voor Laszlo en Rigi.

Heel even leek het overtal uit te betalen, tot Bodhi wegens vermeend natrappen ook kon inrukken. Een uitleg na afloop deed de arbiter echter twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing, maar we stonden voor nu weer 10 tegen 10.In de “dying seconds” van deze wedstrijd scoorde Alphia nog uit een counter en aftrappen hoefde niet meer.

Jammer maar helaas zeggen we dan, maar we zullen toch bij onszelf te rade moeten gaan, hoe we deze negatieve spiraal gaan doorbreken….

Moet dan in ieder geval volgende week tegen Blauw-Zwart in Wassenaar moeten gebeuren. Ik zag dat veld 1 licht heeft daar, want met een aanvangstijd van 15:00 uur, in combinatie met de huidige weersomstandigheden, kan dat wel eens geen overbodige luxe zijn!

Tot volgende week
AJ

Foto's JAN KLOOTWIJK

View the embedded image gallery online at:
https://fcvvc.nl/fc-vvc-1/wederom-nederlaag#sigProId1d7b0dd81c