FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2020 - 2021

ZAKELIJKE OVERWINNING

FC VVC 1 – Haarlem-Kennemerland 1 (BEKER) 3 – 0 (1 – 0)

FC VVC 1 - Haarlem Kennemerland 1

Vandaag de laatste wedstrijd in de bekercompetitie, die door VVC vooral als voorbereiding is gebruikt. Na twee eerdere – vrij eenvoudige -overwinningen, vandaag de bezoekers uit Haarlem op het programma. Deze hadden nog niet veel klaar gespeeld in de vorige wedstrijden, dus ook hier weer ruimte om te experimenteren.

Eerder deze zaterdag had ons tweede een “pakkie” gekregen van Spakenburg 2, dat voor de zekerheid ook maar een half dozijn eerste elftalspelers had meegenomen. Het blijft toch hoogst merkwaardig dat reserve hoofdklassers van dit kaliber bij reserve tweedeklassers worden ingedeeld door de KNVB in een bekercompetitie. Anyway, het tweede heeft geen bekerverplichtingen meer later dit seizoen.

VVC begon erg slordig aan de wedstrijd en als Justin niet twee keer heel attent had gereageerd hadden we met 10 minuten al 0-2 achter kunnen staan. Onze tegenstander had, zoals viel te verwachten steeds veel man achter de bal en het lukte ons niet daar adequaat op te reageren. Sterker nog, eigenlijk speelde we onze opponent heel erg in de kaart, door het veld niet heel breed te houden. Dan “knijpen” de backs ook nog eens binnendoor, in plaats van aan de buitenkant over de vleugelaanvallers heen te gaan en bent dus niet in staat ook maar iets te creëren.

Na een half uur spelen kregen de Haarlemmers op de rand 16 een vrije trap te nemen – welke Justin had veroorzaakt ten koste van een gele kaart – die kiezelhard langs de muur werd geschoten, maar wederom was Justin alert ten koste van een corner.

Kort hierna mocht Mitchell hetzelfde proberen, maar zijn poging smoorde in de muur. De beste uitgespeelde kans van VVC kwam via Ruben op rechts die Kevin een geweldige kans bod. Helaas werd diens inzet door de Haarlemmer keeper gepakt. Op slag van rust nog een vrije trap in de 16 nadat de keeper een vermeende terugspeelbal had opgepakt. Ook hier werd te weinig uitgehaald, zullen we scherper op moeten zijn, want dit zijn wel kansen hoor!
In blessuretijd kwam Ruben uit een corner vanaf rechts van Mitchel hoog boven alles en iedereen uit en knikte de bal heel knap achter de Haarlemmer goalie.

In de rust kwam Donny voor Jesse en zoals vaker kwamen we niet scherp uit de kleedkamer. De eerste aanval van de bezoekers resulteerde in een bal op de paal. Na weer een goede corner van Mitchel kon Kevin de bal nog niet tegen het net werken, hetgeen Stef in de rebound wel lukte.

Toen even later Kevin wel scoorde – weer uit een corner van Mitchel – was het pleit beslecht en konden Bas en Joep hun debuut maken. Helaas duurde dat voor Bas heel kort: Na een minuut of 5 moest hij geblesseerd het strijdtoneel verlaten te n faveure van Juskey. Ook Timmy werd het nog ingebracht voor Stef, maar dat veranderde niets meer aan het verloop van de wedstrijd en de stand.

Dus wederom een nuttige wedstrijd, maar het zal volgende week thuis tegen DWO voor de competitie wel veel beter moeten, willen we niet een ouverture beleven als vorig jaar in en tegen Leiden. Maar goed, we kunnen nog een week goed trainen en dito afspraken maken om een flitsende start van de voetbaljaargang 2020-2021 te bewerkstelligen.

Tot dan
AJ

FC VVC 1 -  DWO 1