VVC JO10-2: Is de gifbeker nu helemaal leeg…?

18 november 2017: VVC JO10-2 - DEM(RKVV) JO10-2:uitslag 2 - 3 (1 - 2)

Vandaag weer een heerlijke thuiswedstrijd op het programma. Het is een wedstrijd in de onderste regionen van de competitie. VVC staat 10e ten opzichte van DEM op een twaalfde plaats. Het belooft dus een wedstrijd te worden tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn.

Om 8.00u verzamelt iedereen in kleedkamer 2, een kleedkamer die gedeeld wordt met de JO11-2. Om toch een rustige voorbereiding te kunnen hebben wordt even gezocht naar een lege kleedkamer voor de wekelijkse voorspreking door de coaches. Vandaag is de hele selectie weer aanwezig en de sfeer is goed. Is er sprake van onderschatting van de tegenstander? Ik weet het niet, maar er wordt meermaals genoemd dat DEM laatste staat. Hopen dat hiermee niet het onheil over de wedstrijd wordt afgeroepen.

Dan om 8.30u volgt de aftrap op veld 5a. De wind waait over de velden van VVC, iets wat toch weerslag zal hebben op de wedstrijd. DEM begint sterk en bij een onbewaakt ogenblik (van uw verslaggever) wordt de 0-1 opgetekend in de tweede minuut van de wedstrijd. Ik kan u helaas dus niet vertellen hoe dit doelpunt tot stand is gekomen, maar wederom kijken onze toppers tegen een achterstand aan.

DEM blijft met hun twee spitsen steeds gevaarlijk op de helft van VVC. Als er dan voor het doel van Duco een flipperkast ontstaat zien we dat de pech dit team uit Nieuw-Vennep blijft achtervolgen. De verdediging krijgt de bal niet goed weg en bij het derde schot van een DEM-speler wordt de bal wat onfortuinlijk door een VVC-voet van richting veranderd. Duco die al in een duik naar de linkerhoek was vertrokken wordt verrast en de bal gaat langs de rechterpaal het doel in, 0-2. Hopen dat VVC het tij kan keren.

Onze talenten beginnen nu wel beter te voetballen, maar de wind speelt het team wel parten. Bij de opbouw via de rechterkant krijgt de wind steeds vat op de bal, waardoor de bal steeds uitwaait. Er volgen wel een paar goede aanvallen en wanneer Gigi in een haar zo bekende rush naar de achterlijn vliegt ontstaat er een doelkans. Uiteindelijk met een echte spitsengoal duwt Gigi de bal het doel in. De aansluitingstreffer is gemaakt, 1-2. Nu volhouden.

Na de rust zien we een ander VVC, alle spelers bijten zich vast in de wedstrijd en er ontstaat een echte strijd. Het spel gaat op en neer, maar het geluk zit de mannen niet mee. De snelle spitsen van VVC weten steeds via de buitenkanten de aanval te vinden en lopen de verdedigers van DEM er steeds uit. Als er dan via de rechterkant een goede aanval wordt opgezet is het prijsschieten voor de Vennepse toppers, er volgen 4 kansen, en als Milan dan vanaf de linkerkant uithaalt gaat de bal richting de tweede paal, Jari glijdt binnen, maar de bal gaat een halve centimeter langs de buitenkant van de paal. Pech…, dan een paar minuten later is het toch raak wanneer Michiel met een knap schot de 2-2 optekent.

Het voetbalgevecht blijft door gaan en Milan wordt weggestuurd, in een één op één duel met de keeper en een verdediger in zijn kielzog verschalkt hij de keeper met een stiftje, maar weer zit het niet mee, was het vorige keer een halve centimeter, dan is het nu een fractie meer, weer net langs de verkeerde kant van de doelpaal. DEM speelt daarentegen heeft goed gekeken naar het Engelse voetbal en alle ballen worden naar voren geschoten. Daar staat de grote, behendige en fysiek sterke spits die vlak voor tijd de 2-3 optekent. Hopen dat de gifbeker, een longdrinkglas – nu helemaal leeg is.

De spelers van DEM vieren de overwinning alsof ze kampioen zijn geworden, terwijl de spelers van VVC verslagen op het veld liggen.

VVC heeft last van het Nederlandse voetbalsyndroom….ondanks dat de mannen in de verdediging goed voetbal laten zien lukt het steeds niet om de bal snel en effectief weg te werken. De voorhoede laat de afgelopen wedstrijden onvoldoende rendement zien, waardoor de tegenstanders steeds de mogelijkheid krijgen om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Of het vertrouwen is of iets anders, ik weet het niet, maar ik denk wel dat als er een paar wedstrijdjes aankomen die net richting VVC vallen, het tij gekeerd kan worden.

Overigens heb ik – ondanks het nipte verlies – wel genoten van de wedstrijd. Duco heeft een dijk van een partij staan keepen, we hebben weer prachtige reddingen en één op één duels van dit keeperstalent gezien. Ook de verdediging met Daan, Mike, Michiel en Jayesh heeft een prima partij gespeeld. Vooral het combinatiespel van Jayesh en Daan, die ofwel Björn op het middenveld of Milan, Gigi en Jari in de voorhoede wisten te vinden is prima.

Mike heeft een zware wedstrijd gekend tegen de fysiek sterke en grote aanvallers van DEM, maar heeft zich het kaas echt niet van het brood laten eten. Michiel heeft een aantal keer zijn bekende rushes ingezet om tot een afstandsschot te komen, deze gingen door de wind echter helaas vaak over.

Björn heeft het spel op het middenveld weer netjes verdeeld met een aantal balletjes breed en steekpassjes. Rayane heeft gewerkt als een leeuw en bleef kort bij zijn directe tegenstander, een prima wedstrijd gespeeld dus. Onze snelheidsduivel Gigi is langs de lijn haar tegenstanders steeds te snel af, prachtig om te zien dat je deze dame met de bal achter haar tegenstander tevoorschijn ziet komen.

Jari heeft hard gewerkt en goed samengespeeld, wat heeft geleid tot een aantal doelkansen. Ook het terugleggen en houden van overzicht van deze aanvaller was prima. Van Milan heb ik ook weer staan genieten, heerlijk behendig voetbal, balletje mee onder de voet, wegdraaien en ook een steeds sterker wordend linkerbeen…

Dit zijn allemaal ingrediënten om een succesvol team te smeden. Woensdag staat de bekerwedstrijd tegen UNO JO10-1 op het programma (17.30u bij VVC) en volgende week zaterdag om 13.00u uit bij DSOV JO10-1.

We gaan zien of het tij gekeerd kan worden in de komende weken.

Tot volgende week…
rn