VVC JO10-2: energietekort zuidoost Europa treft ook JO10-2

7 maart 2018: DWS JO10-1 - VVC JO10-2 uitslag 2 - 5

Van onze verslaggever

Amsterdam, 7 maart 2018
Ook de JO10-2 van de Nieuw-Vennepse voetbalclub FC VVC is getroffen door het energietekort in zuidoost Europa. Waar wij eerder melden dat dit energietekort uitsluitend invloed heeft op gevoelige digitale klokken zoals in magnetrons, is gebleken dat in de omgeving van Amsterdam Sloterdijk ook de timers op mobiele apparaten worden beïnvloed door deze storing. Het effect op deze apparaten lijkt echter groter dan de 5 minuten zoals eerder geconstateerd. Tot tweemaal aan toe is de timer op een periode van 25 minuten ca. 10 minuten achter gaan lopen. Wel lijkt het erop dat deze storing zich uitsluitend manifesteert als het mobiele apparaat zich tussen 4 witte lijnen en binnen een straal van ca 10 meter van een rond voorwerp bevindt. De energieleverancier heeft ons bevestigd dat zich op dit moment slechts één dergelijk geval heeft voorgedaan en dat alles in het werk wordt gesteld om het probleem op te lossen.

Al met al hebben onze toppers dus ca 70 minuten op het veld gestaan. Is dat een probleem, ja en nee… Ja, omdat de twee tegendoelpunten door DWS werden gemaakt in de ‘blessuretijd’ en daarmee het doelsaldo iets minder gespekt is. Nee, omdat nu duidelijk is geworden dat de conditie van onze spelers van een goed niveau is. Aan het einde van de partij hebben we echt niemand volledig uitgeput van het veld zien stappen, een prima training dus.

Dan de wedstrijd. Bij de aftrap zien we direct weer het VVC dat we bij de wedstrijd tegen Buitenveldert hebben gezien. Alle spelers, inclusief gelegenheidsspeler Jaydion, zijn zo scherp als een mes. Binnen 10 minuten is er de eerste kans voor VVC, maar helaas lukt het Jari niet om de bal tussen de palen te jagen. 3 minuten later krijgt hij de kans om dit recht te zetten, als hij na een prachtige combinatie met Milan wederom in scoringspositie wordt gebracht. De 0 – 1 is een feit. Een heerlijk begin.

De spelers van DWS doen echt niet onder voor de Vennepse talenten en zijn individueel sterk. Toch lukt het hen niet om tot scoren te komen. VVC blijft echter goed voetballen en via enkele prachtige (individuele) acties zorgen Jaydion en Michiel voor de andere 4 doelpunten aan Vennepse zijde.

Met name het doelpunt van Michiel is weergaloos, wanneer hij vanaf de eigen helft een individuele actie maakt en na een slalom tussen 4 of 5 DWS-ers oog in oog met de keeper komt te staan en de bal door het net heen jaagt.
Ergens in de 60-ste minuut maakt DWS nog twee doelpuntjes. Met name het tweede doelpunt is om in te lijsten, als er vanuit een voorzet koelbloedig met een geplaatst schot wordt afgewerkt.
Al met al was het weer genieten langs de lijn. We hebben Mike op zien komen zoals we dat in de Nederlandse competitie alleen van Tagliafico hebben gezien, als verdediger opkomen tot aan de achterlijn van de tegenstander. Ook in de achterhoede hebben we zijn zo typerende verdedigende acties gezien, waar Mike de aanvallers zo afsnijdt dat die geen kans meer maken. Gigi heeft de longen uit het lijf gelopen en de spelers van DWS enorm dwars gezeten. Helaas waren de spelers van DWS net even wat te fysiek ingesteld om haar volledige arsenaal te kunnen benutten. Björn stond zijn mannetje in de verdediging en op het middenveld. Met felle acties en goede overnames heeft hij een prima wedstrijd gebald. In de slotfase van de wedstrijd is het Björn die een prachtige corner trapt die door een speler met twee handen uit het doel wordt gewerkt. Logische keus van de scheids om dan de corner te laten overnemen…

Duco was vandaag weer onovertroffen, met een aantal prachtige reddingen heeft hij het team in de race gehouden. Geweldig ook om te zien hoe hij het professionele tijdrekken in samenspel met de verdediging eigen gemaakt heeft. Na het tweede doelpunt van DWS besluit Duco de bal rustig uit te rollen naar de verdediging, die vervolgens de aanvallers laten opkomen, rustig terugspelen op Duco, waarna hij de bal aan de voet neemt en afwacht op wat komen gaat. Heerlijk!

Rayane speelde vandaag weer zijn eigen spelletje. Zowel op het middenveld als in de aanval liet deze allrounder prima acties zien, steekpassjes, balletjes breed en goede verdedigende acties. Jaydion had een geweldige avond, met prachtige techniek, goede passjes en 3 fraaie doelpunten heeft hij zijn waarde getoond. Jari begon de wedstrijd goed en was direct gevaarlijk, maar door de spelers van DWS werd hier slim op ingespeeld, waardoor hij in het verloop van de wedstrijd zwaar werd verdedigd en zijn acties niet meer kon maken. DWS had wel een aantal overtredingen nodig om deze aanvaller – na de 0 – 1 – in toom te houden. Michiel heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. Naast het prachtige doelpunt, zien we prachtige splijtende passjes en goede voorzetten. Eén moment dat mij bij is gebleven was een prachtig samenspel met Milan toen ik net kwam aanlopen. Ter hoogte van de middenlijn krijgt Milan de bal hoog aangespeeld, na aanname legt Milan de bal terug op Michiel en begint een loopactie. Met veel gevoel levert Michiel de bal langs de lijn precies op maat af, waardoor Milan in stelling komt voor een voorzet die helaas geblokt wordt door een verdediger van DWS. Maar super om te zien dat dit gevoel er al in zit bij deze spelers. En dan tenslotte Milan, nadat hij de eerste helft in de aanval speelde en een assist afleverde aan Jari, stond hij de tweede helft rechtsback. Te zien is dat deze aanvaller pur sang zich ook steeds meer het actief storen en verdedigen eigen begint maken. Met enkele blokken heeft hij gevaarlijke situaties voor het doel van Duco weten te voorkomen.

Maar het meest opvallende van de wedstrijd moest nog komen. Na het fluitsignaal zijn de spelers van VVC terug bij hun trainers en er wordt door het team collectief besloten om geen penalty’s meer te nemen. Geen penalty’s, dat is gek…. Tijdens de nabespreking in de auto bleek dit toch niet zo gek te zijn. De spelers hadden gewoon geen zin meer om op het veld te blijven staan. De scheids had zich een aantal keer, in de ogen van de spelers geheel onterecht, zeer negatief uitgelaten tegen de spelers uit Nieuw-Vennep en hoewel onze Vennepers over het algemeen geen straatvechtersmentaliteit laten zien, hadden ze nu besloten gewoon naar huis te gaan.

Maar goed, dit laatste voorval mag de pret verder niet drukken. Deze tweede competitiewedstrijd (tenminste dat vermoed ik….) heeft een JO10-2 laten zien met dezelfde spirit als die ze tegen Buitenveldert tentoongespreid hebben. Als het team deze scherpte kan vasthouden is er deze voorjaarscompetitie nog van alles mogelijk.

Tot de volgende keer….
rn