VVC O10-3: Hartverwarmend voetbal en een mooie overwinning

FC VVC O10-3 – HBC O10-2 uitslag 7-2 (3-1)

Het was een weekje van het incasseren voor de jongens van de O10-3. De vorige competitiewedstrijd werd met een groot verschil verloren. En daarbovenop werd het team afgelopen woensdag met 15-4 afgedroogd door het zeer talentvolle O9-1 van VVC. Deze oefenwedstrijd werd gespeeld volgens de nieuwe regels van de KNVB voor de onder 9 en onder 8 teams. Op alle fronten waren de iets jongere spelers van de onder negen de baas. En dat deed toch even zeer bij het team.

Of deze twee nederlagen in één week van invloed hadden op de wedstrijd tegen HBC? Ach, wie zal het zeggen. Of was de aanwezigheid van de sint en zijn pieten de oorzaak van het goede spel. Toch lekker als je vlak voor de wedstrijd een handjevol pepernoten en snoepgoed krijgt. Een beetje extra suiker in de kou kan toch geen kwaad.

Feit was wel dat het gehele team vanaf het begin fel en goed speelde en zonder uitzondering vandaag wilde iedere speler maar één ding, winnen. Verschillende spelers wisten zelfs al dat bij winst tegen HBC, een tweede plek in de ranglijst zou opleveren.

Vanwege de koude omstandigheden hadden de coaches van beide teams afgesproken om 8 tegen 8 te spelen. Hierdoor waren er minder wissels, waardoor de kinderen minder langs de kant stonden. De extra speler werd bij VVC gebruikt om het middenveld te versterken.
En ondanks de wil om vandaag goed te spelen, HBC had de eerste 5 minuten het initiatief. Maar de tegenstander werd niet echt gevaarlijk. Het verdedigende blok dat bestond uit Imran, Bas en Joey stond goed. Echter, in balbezit was het voor het team even wennen aan het gladde kunstgras. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, hoe meer grip het team kreeg op bal, kunstgras én tegenstander.

Na een kleine tien minuten was het raak. Adam ontving vanaf de linkerkant van het veld een strakke bal van Thomas. Adam zocht zijn tegenstander op, en hij ging hij zijn mannetje buitenom voorbij. Hij dribbelde naar de achterlijn om de bal hard terug te leggen op Binc.
Binc werd goed gehinderd door zijn tegenstander, waardoor de bal achter hem doorschoot. Het was echter Quinn die vanaf het middenveld kwam aanlopen en de bal met zijn rechterbinnenkant hard en strak in de rechterhoek schoot. 1-0.

Het doelpunt gaf het team meer zelfvertrouwen en de jacht op goals werd geopend. Had Binc al eerder in de wedstrijd een prachtige bal op Adam gegeven waar helaas geen doelpunt uit kwam, een precisie-pass op Quinn leverde wél een goal op. Hij stuurde Quinn vanaf rechts weg en de snelle middenvelder bedacht zich geen moment, en hij schoot de bal in de korte hoek. 2-0.

HBC liet zich niet helemaal in de hoek drukken. Met snelle tegenaanvallen kreeg het team uit Heemstede toch gevaarlijke kansen. Het was Quinten die met twee fantastische reddingen de aansluitingstreffer voorkwam. Eerst tikte hij met zijn linkerhand én met een ferme duik een hard laag schot uit de linkerhoek. Vlak daarna hield hij zijn doel schoon nadat hij de bal na een hoog afstandsschot over de lat stompte.

Het derde doelpunt van VVC kwam dan als geroepen. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Quinn. Hij schoot de bal hard in het doel. Niet alleen de derde voor het team, maar ook een onvervalste hattrick voor Quinn.
Dit was ook een fase waar nog meer doelpunten gescoord konden worden, echter de keeper van HBC kon met geweldige reddingen de schade nog enigszins beperken. De keeper hield zijn team in de wedstrijd. Het vierde doelpunt bleef uit en vlak voor rust maakte HBC 3-1.

Ondanks de kou zagen de toeschouwers een enerverende tweede helft. Over een weer ontstonden kansen, waarbij in het eerste gedeelte van de tweede helft toch de gevaarlijkste kansen voor VVC waren. Het was echter de keeper van HBC die continu een sta in de weg was. Kansen voor Siem, Adam en Binc stopte hij of hij keek de bal naast. Maar toch was hij kansloos op een typische spitsengoal van Adam. Het was Joey die vanaf rechts eerst de bal afpakte en daarna met de bal richting doel liep. Hij schoot de bal op kniehoogte schuin naar voren. En zo’n 5 meter voor de linkerpaal stond de volledig vrijstaande Adam. Hij schoot de bal met een halve draai direct met rechts in de linkerhoek. 4-1.

Opluchting langs de kant. Zou dit het beslissende doelpunt worden? Nee, dat werd het niet. HBC maakte een paar minuten hun tweede doelpunt. 4-2. En dat gaf de tegenstander moed. Even leek VVC te wankelen. Echter, paal en lat behoedden het team van een derde tegendoelpunt. Vooral de bal op de lat was van ongekend geluk voor de jongens van de O10-3. De ongelukkige spits van HBC schoot de bal vlak voor een volledig leeg doel vol op de lat.

En niet alleen bij de profs, ook bij pupillenvoetbal wordt het missen van kansen keihard afgestraft. Vlak na de ongelukkige misser, kreeg VVC de zoveelste corner. Specialist Binc schoot de bal hoog “de zestien” in. Het was de kleinste man van het veld die de bal perfect en tegendraads in de linkerhoek kopte. Wat een prachtig kopdoelpunt voor de jarige Adam! 5-2.

Ditmaal was het doelpunt van Adam wél het beslissende doelpunt. De tegenstander gaf zich gewonnen en zij gingen de kou op dat moment ook voelen. Het spel van de O10-3 bleef echter hartverwarmend. De tegenstander werd overal opgejaagd en iedereen van het team wilde de bal hebben. Imran die vanaf begin van de wedstrijd al mooie acties maakte, en weer met zijn inmiddels beruchte “zidanes” liep te strooien. Siem die continu zijn mannetje opzocht en op de juiste momenten de bal gaf aan een vrijstaande speler. En Bas, iedere week is de tegenstander op zijn gevaarlijkst als hij wissel staat, probeerde een goal mee te pikken door eerst vooruit te verdedigen om van afstand op doel te schieten.

Binc, die ongelukkig was in de afronding, was vandaag ijzersterk in het geven van voorzetten. Een voorzet van hem belandde bij de opgekomen Thomas die met een harde schuiver de keeper verschalkte. 6-2. En na een schot op doel die de keeper niet goed kon verwerken was het weer de goed doorlopende Thomas die de bal nog een laatste tikje gaf. 7-2.
De winst op HBC was een prima voorbeeld van een teamprestatie. We hebben met zijn allen weer kunnen genieten van een heerlijke wedstrijd. Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Dan maar weer 8 tegen 8 spelen, dat ligt het team denk ik wel.

MR