O10-3: Veel voetbalvreugde op zonnige zaterdag

FC VVC O10-3  - Hillegom O10-3   Uitslag: 5-0 (2-0)

“Als ik jullie zo met elkaar bezig zie, dan gaat het helemaal niets worden vandaag” zei coach Mischa vlak voor de wedstrijd. De één had een steekje hier, de ander had een pijntje daar. Sommige spelers hadden al een beetje last van hooikoorts. En tijdens de warming up werd op het minst of geringste op elkaar gezeurd.

Al vrij snel na het beginsignaal van de scheidsrechter werd echter al duidelijk dat de woorden van de coach keihard gelogenstraft zouden worden. Het team speelde namelijk één van zijn beste wedstrijden van het gehele seizoenjaar.

Het team was weer compleet. Dat hield in dat Adam er gelukkig weer bij was. 9 spelers dus. En als u een vaste lezer bent van de verslagen van de O10-3 dan kunt u al voorspellen met hoeveel jongens van VVC we in het veld stonden. Inderdaad: 7 jongens. Ook de jeugdige en enthousiaste coaches van Hillegom wensten niet mee te werken aan 8x8. Een leuke en eerlijke reden: “Daar hebben we slechte ervaringen mee”. Kortom, 7x7.

De wedstrijd tegen Hillegom was een heuse topper. Bij winst zou VVC de tweede plek veroveren ten koste van de tegenstander van vandaag. Tevens was het de derde keer van dit seizoen dat beide teams tegenover elkaar stonden. De vorige edities leverden een gelijkspel en een klein verlies voor VVC op.  Opvallend bij de vorige wedstrijden was het hoog aantal kopdoelpunten uit corners die het jonge VVC Team tegen zich kreeg. In de voorbespreking hebben we het met elkaar daar over gehad hoe dat op te lossen. Conclusie binnen het team was dat we de kopduels vanwege het gebrek aan lengte niet zouden winnen, maar een schouderduwtje op het juiste moment zou wonderen kunnen  doen.

Het begin van de wedstrijd was meteen voor VVC. Zoals gebruikelijk stormde het team naar voren. Van achteruit, beginnend met Quinten, werden de ballen richting de spitsen geschoten. Joey en Quinn sloten vanaf de zijkanten meteen goed aan om mee te doen met het spel. Bij balverlies was het iedere keer Bas die vanuit zijn positie doorschoof richting middenveld. En alle ballen daarachter was voor keeper Quinten die de bal direct weer richting de spitsen of middenveld schoot. De spelers van Hillegom hapten al snel naar adem, en kregen nauwelijks tijd om fatsoenlijk op eigen helft op te bouwen. Regelmatig  doken twee of zelfs drie spelers op een tegenstander, om de bal weer te veroveren.

De kansen voor VVC ontstonden dan al meteen vanaf het begin. 6 kansen en mogelijkheden voor Adam, Binc en Siem  telden coach én een deel van het thuis publiek gezamenlijk voordat de score werd geopend. Het was Binc die vanuit de verdediging op rechts werd weggestuurd. Hij nam de bal aan, drukte het gaspedaal in, dolde twee tegenstanders en hij schoot de bal met zijn rechtervoet hard en hoog in de linkerhoek. 1-0.

Na de voorsprong bleef het team vrolijk door voetballen en kreeg het team voldoende kansen om de tweede te maken. De keeper van Hillegom had het druk. In tegenstelling tot Quinten die zo nu en dan wel goed moest blijven opletten op schoten van afstand én op corners. Maar alsof hij een voetbalmagneet in zijn handschoenen had pakte hij alle ballen klemvast die op hem afkwamen.
Nadat Quinten de bal wederom had gevangen, schoot hij de bal uit richting Adam, die rondom de denkbeeldige middencirkel stond. Adam draaide zich met de bal om, ontdeed zich van zijn tegenstander, versnelde met de bal, en op het juiste moment gaf hij tussen twee spelers een dieptebal op Binc, die vanaf links doorliep richting de keeper. Binc was een tel eerder dan de keeper bij de bal en hij kon daardoor net met zijn rechtervoet de keeper links voorbij om de bal daarna voor een leeg doel in te tikken. 2-0.  Een doelpunt uit het boekje zoals de coaches het graag zien. Het direct spelen van keeper richting middenveld, en vanuit middenveld direct door naar de spits.

Na alle inspanning op de zonnige zaterdagochtend was het even tijd om te genieten van de limonade. De coach voerde weer twee wissels voor de eerste kwart van de tweede helft in en één vaste supporter van het team, viel meteen iets op. Adam en Binc stonden tegelijk wissel, en dat was voor het eerst dit seizoen. En dat klopte. Quinn en Siem stonden het eerste kwart van de tweede helft in de spits.

Omdat het team inmiddels zo goed op elkaar is ingespeeld en ze ook van elkaar weten waar een medespeler goed in is, merkte je langs de kant nauwelijks dat de beide topscorers van het team ernaast stonden. De één na de andere aanval werd gecreëerd. Dit kwam ook door goed spel van Thomas vanaf het middenveld en Imran vanaf de linkerzijkant.  Beide spelers hebben overzicht en rust al ze de bal aan de voet hebben. Quinn en Siem konden iedere keer profiteren van de ballen die beide spelers gaven. Quinn schoot de bal een keer tegen de paal en na een mooie aanval schoot hij de bal helaas in de handen van de keeper.
Hillegom probeerde wel wat terug te doen, alleen daar was Joey die vanaf rechts de bal veroverde en meteen Siem de diepte instuurde. Met de bal aan zijn voet ging Siem er vandoor en liep direct schuin richting het doel. Omdat Quinn wegtrok naar links,  twijfelde de laatste man om naar Siem te lopen. Siem maakte dankbaar gebruik van die twijfel en hij schoot de bal vanaf rechts hoog in de korte hoek. 3-0.

Paar minuten later maakte Siem zijn tweede doelpunt. Ditmaal ontving hij een prachtige dieptepass van Imran, die vanaf de linkerkant de bal precies tussen verschillende spelers van Hillegom op de voeten van Siem speelde. Siem nam de bal aan, omspeelde zijn tegenstander, en hij schoot de bal rustig langs de keeper in de rechterhoek. 4-0.

De jonge talenten van de O10-3 zorgden niet alleen voor mooie aanvallen. Ook verdedigend werd er prima gespeeld. Bas zorgde als laatste man voor rust en hij stapte iedere keer op tijd in. Joey is de verdediger van de onverzettelijkheid en blijft een nachtmerrie voor iedere spits. Imran is de technische en sierlijke verdediger. Hij zet gewoon zijn voet ervoor op moment dat de spits op doel wil schieten, om daarna dezelfde spits nog even voor eigen doel via een trucje te desillusioneren.

Inmiddels stonden Binc en Adam weer in het veld. En Binc kreeg vanaf rechts de bal. Hij kreeg even de ruimte om van afstand te schieten. Hij schoot de bal dermate hard dat de bal door de handen van de keeper glipte. 5-0.
Het slotakkoord leek voor Hillegom te zijn. Echter ze hadden pech dat Quinten in topvorm was vandaag. En ze kregen tot slot nog een corner. De bal werd een meter over het doel gekopt. De speler van Hillegom werd net even genoeg gehinderd.

Na een ongelukkig verlies van vorige week, speelde het team één van zijn beste wedstrijden. Vooral de wijze waarop was prachtig om te zien en het team werd bedolven met complimenten, waaronder van de coaches én publiek van de tegenstander.  En terecht!