VVC JO10-5: hard werken in een oefenwedstrijd

11 november 2017: FC VVC JO10-5 - VV Zwanenburg JO10-2 uitslag 2 - 2 (2 - 1)

Geen enkele wedstrijd stond er dit weekend ingepland in de poule van de JO10-5. Een mooi moment om naaste concurrent Zwanenburg uit te nodigen voor een oefenwedstrijd. Meer strijd was van harte welkom nadat de twee laatste wedstrijden in de dubbele cijfers waren geeindigd.

Het eerste kwartier ziet er bekend uit: veel balbezit voor VVC op de helft van de tegenstander en een bal die goed rond wordt gespeeld, daardoor ook genoeg vrije ruimte richting goal. Na 5 minuten is er het eerste doelpunt, na een dribbel van Stan neemt opkomende verdediger Tycho de bal over en maakt goed af: 1-0. Vijf minuten later is het Jelle die vanaf links goed voorzet op Thijs die van dichtbij kan scoren: 2-0.

En opeens… stokt het. Lastig om te zeggen waar het aan ligt: misschien dat de spelers verwachten dat de tegenstander het al op gaat geven zoals in vorige wedstrijden? Zwanenburg gaat in ieder geval dapper door en opeens is het een echte wedstrijd met twee partijen die elkaar goed in evenwicht houden. Het spel gaat op en neer zonder uitgelezen kansen voor beide partijen, maar helaas weet op slag van rust Zwanenburg toch te scoren: 2-1.

Bij de start van de tweede helft gooit het Zwanenburgse team er een groep yell uit. En het lijkt nog te helpen ook: VVC oogt de tweede helft vermoeider dan Zwanenburg, ondanks meer wissels. Omdat er nu ook minder snel gestoord wordt gaat de tegenstander meer schoten van afstand proberen, waarmee ze heel gevaarlijk zijn. Na 10 minuten volgt hierdoor de gelijkmaker: 2-2. Een ander afstandsschot gaat rakelings naast, en een vrije trap dicht bij het doel mist ook maar net. Hier komt VVC goed weg.

Ondanks aardig wat onnodig balverlies op het middenveld krijgt VVC nog wel flink de ruimte op de vleugels, maar de voorzet wil verder niet meer lukken. Ook de vele corners worden niet echt gevaarlijk. Een keer is Julian in scoringspositie met het hoofd, maar de bal vliegt net voor hem langs.

Wie bovenstaande leest denkt dat ik misschien ontevreden was. Maar het tegendeel is waar: ik vond het prachtig om iedereen een hele wedstrijd zo hard aan het werk te zien. En trots dat we ondanks flink meer weerstand als team bleven spelen. Ook is in dit soort wedstrijden goed te zien wat er beter kan, dus ideetjes voor de volgende trainingen zijn er al!