VVC JO10-5: even wakker worden

25 november 2017: HFC EDO JO10-3 - FC VVC JO10-5 uitslag 7 - 4 (4 - 1)

Dat was even wakker worden deze zaterdag. Sowieso hadden we nog niet eerder zo vroeg verzameld, het valt niet mee als de wekker nog eerder gaat dan doordeweeks. En de winter is eindelijk gearriveerd, want de autoruiten moesten gekrabt worden. Maar JO10-5 moest ook op een andere manier wakker worden. Het is alweer 2 maanden geleden dat er een wedstrijd werd verloren, en dat een tegenstander vanaf het fluitsignaal direct met gevaarlijke aanvallen begint en zelfs een voorsprong neemt… dat is helemaal nieuw.

3-0 achter dus na 15 minuten spelen, maar dan beginnen de spelers zich eindelijk te herpakken. Het samenspel komt terug en in de 20e minuut weet Thijmen na een dribbel Julian aan te spelen, die de bal opzij legt naar Stan, die in kan schieten: 3-1. Maar EDO blijft gevaarlijk, ze benutten de zijkanten goed. De VVC verdediging is nog niet gewend om heel goed op de posities te letten: bij vorige tegenstanders konden fouten vaak nog wel met flink loopwerk worden hersteld. Zo niet bij EDO die daardoor geregeld een mannetje weet aan te spelen die alleen op het doel af kan gaan. Op slag van rust komen ze op 4-1.

Na een peptalk dat eigenlijk alles nog mogelijk is gaan we de tweede helft in. De eerste tien minuten zijn vooral voor VVC, en in de 12e minuut is het raak door Julian uit de voorbereiding van Thijmen: 4-2. Maar echt vlak daarna (ik zag hem zelf niet) weet EDO alweer te scoren en smoort daarmee ook al te groot enthousiasme van VVC. Een aantal minuten later gevolgd door nog twee doelpunten: 7-2.

Nog 10 minuten te gaan, maar wie dacht dat VVC het op ging geven had het mis. Super om te zien dat er gewoon werd door geknokt, en alle duels vol aangegaan. Letterlijk, want Thijmen kreeg de bal nog hard in het gezicht, toen een EDO verdediger de bal ver naar voren wilde trappen. Deze inzet van het hele team wordt beloond als Stan in de 20e minuut uit een kluts scoort. En in de 24e minuut weet Julian heel fraai een corner direct in de verre hoek te draaien, wat zorgt voor een eindstand van 7-4.

Verloren dus, en niet langer ongeslagen in de competitie. Maar juist bij tegenslag kun je zien of er al een echt team staat. En dat staat er: geen scheve gezichten en gezeur, gewoon doorwerken en door knokken tot het laatste fluitsignaal. Top gedaan allemaal