VVC JO10-5: Spannender wordt het niet

2 december 2017: FC VVC JO10-5 - Kon HFC JO10-7 uitslag 4 - 4 (1 - 1)

Nadat vorige week voor het eerst in de competitie was verloren, wachtte deze week een andere tegenstander uit de bovenste regionen. Eentje die ook nog eens de meeste doelpunten heeft gescoord tot nu toe… hoe zal dat aflopen?

De eerste 10 minuten is aftasten en vooral wennen aan het half bevroren en daarmee gladde kunstgras. Spannendste moment is dat een HFC speler een bal met een grote boog op de lat weet te koppen. Maar even later is het wel echt raak voor HFC: 1 - 0. VVC schrikt hier niet van, en blijft lekker door voetballen. Een aantal keer probeert Thijs het al van afstand, maar nog niet moeilijk genoeg voor de HFC keeper. Op slag van rust zet Kyana met een rustig tikje Thijs alleen voor de keeper en nu is het wel raak: 1 - 1. Ga je toch net wat lekkerder de rust in.

Door het wisselbeleid in de 2e helft duurt het 10 minuten voor het spitsenduo Thijs en Kyana weer samen in het veld staan, en voor de tweede keer speelt Kyana goed af op Thijs, die hard kan inschieten: 2 - 1 ! Nu vindt de HFC coach het welletjes, en hij spoort zijn spelers flink aan meteen na het aftrappen. Het werkt ook nog, want de HFC spelers lijken flink harder te lopen ineens, en de VVC spelers lijken even onder de indruk wat er gebeurt… waarna het binnen een minuut alweer gelijk is: 2 - 2. Ook de paar minuten daarna heeft HFC de overhand, waardoor ze in de 15e minuut weer op voorsprong komen: 3 - 2. En vlak daarna wordt het heel zuur ook nog 4 - 2 als een HFC aanvaller weet  te scoren, nadat hij de bal met de armen speelde om zich beschermen.

Maar daarna is het weer VVC wat de overhand heeft, met als fraai moment Thijs die met een hard schot de rechter paal raakt en in de rebound vervolgens hard de linker! En misschien is het een goedmakertje, bij de volgende aanval geeft de scheidsrechter een strafschop na een handsbal van HFC. Julian claimt hem, en schiet hem vol  zelfvertrouwen onhoudbaar in de linkerhoek: 4 -3, het wordt weer spannend. VVC blijft doorzetten, en in de 22e minuut schiet Kyana de bal fraai in het dak van het doel, 4 - 4! Daarna is het nog 3 minuten billenknijpen als HFC corner na corner krijgt, maar VVC verdedigt goed. Na het eindsignaal zijn de coaches het eens dat de einduitslag terecht is.

Achter, voor, achter, gelijk, je moet er maar mee om gaan als team, knap gedaan van iedereen! Was heerlijk spannend voor de toeschouwers. Twee spelers wil ik nog speciaal noemen: Lucas, normaal spits maar nu hard gebuffeld als middenvelder, met veel goede storings- en verdedigingsacties. En Tycho, het was bij deze temperaturen geen  pretje om keeper te zijn. Toen het tijd was voor de afsluitende penalties waren je voeten zo bevroren dat dat niet meer ging. Maar daar hadden we tijdens de wedstrijd zelf niets van gemerkt, wat een bikkel!