VVC 2 wint van AFC, Veni Vidi Cicie

10 februari 2018:AFC 2 - VVC 2 uitslag 3 - 4 (1 - 1)

Prachtig voetbalweer. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een wedstrijdverslag schreef maar uit voetballen tegen AFC is natuurlijk wel iets speciaals. Voor de wedstrijd zag ik dat Kenneth Perez door de AFC huisfotograaf uitgebreid in beeld werd gebracht. Hij moest eens weten haha. Verder zagen we John van Lottum, John Ewbank, Sacha Visser, Levchenko en nog meer coryfeeën. Allemaal bezig met de warming up.

FC VVC 2 - AFC 2

De Eerste helft
Direct na de aftrap vloog VVC erin en zette het tempo lekker hoog. Laat ze maar lopen die gasten. VVC conditioneel sterk en die kracht moet je benutten. En AFC geen ruimte geven want als ze even gaan tikken….wow, dan lopen ze overal om je heen. Plus, zij kunnen allemaal een bal op je stropdas leggen.

Toch greep VVC het initiatief en leek de bovenliggende partij. Met goed opbouwend voetbal werden zeker 4 mooie kansen gecreëerd. Bijvoorbeeld een keihard schot van Bas op de lat (toinggg) of een streep net naast van Kay. Kortom, de heren van AFC kwamen nog goed weg. Het tempo bleef hoog en met het zonnetje erbij was het gewoon een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

En ja hoor, in de 27e minuut opende Bas de score met mooie schuiver en de keeper had het nakijken. 0-1 !! en dan sta je dus ineens voor tegen AFC. Yes.

De vreugde was van korte duur omdat 3 minuten later John van Lottum – ja, die ex tennisser- een onhandigheidje van de keeper direct afstrafte en de 1-1 schreef. VVC bleef gelukkig goed voetballen. En zo gingen wij met 1-1 de rust in en konden wij als toeschouwers in de sfeervolle AFC kantine nog snel wat Olympische momenten meekijken. Zilver voor Sjinkie Knecht en Goud voor Carlijn Achtereekte op de dames 3.000 meter.

De Tweede helft
AFC leek wat meer tot voetballen te komen en we werden vaker op onze eigen helft teruggedrongen. In de 16 moesten we alle zeilen bij zetten om de bal eruit te krijgen en daarbij werd een lichte overtreding door de scheids vrolijk omgetoverd in een heuse penalty voor AFC. Zucht. Dit gemakkelijke doelpunt bracht ons op 2-1 achterstand maar gelukkig wakkerde het de vechtlust juist aan. Waarom? Omdat VVC in de gaten had dat ze echt konden winnen. En inderdaad werd na een schitterende combinatie de bal door Donovan op Kay geplaatst die er 2-2 van maakte. Koekoek 

VVC zette opnieuw aan en bij AFC begon de vermoeidheid toe te slaan, of deed men alsof? Maakt niet uit. Na alweer een prachtig opgezette aanval trok Bas de bal voor en zette Stef de ploeg in de 73e minuut wederom op voorsprong. 2-3 Boem! Graag gedaan. AFC gaf zich niet gewonnen en kwam toch weer sterker opzetten. De wedstrijd kon alle kanten op en omdat de klok verder tikte, werd het wel iets onrustiger. En ja hoor, na een overtreding binnen ons strafschopgebied legde de scheids de bal wéér op de stip. Het leek wel Sinterklaas. En ook deze werd professioneel benut. In de 80e minuut stond het weer gelijk 3-3

Naast mij zei iemand – we noemen hem Paul- dat hij het gevoel had dat VVC nog een keer ging scoren. Dat zijn fijne gedachtes. En inderdaad; deze meester voorspeller had gelijk. Na alweer een heerlijk stukje voetbal werd de bal door Lennard vanaf de zijlijn voorgegeven. Kay maakt een briljante schijnbeweging naar rechts maar ging línks een creëerde zo de ruimte voor een fantastisch schot met links hoppa zo het net in. Klats ! 3-4 in de 90e minuut

In de blessure tijd werd het nog zeer spannend. AFC deed er alles aan om de eer te redden. AFC minuten duren echt langer. Een bloedstollende flipperkast scene na een corner……..weg met die bal!
Gelukkig kwam dan toch het eindsignaal en is de conclusie dat we een heerlijke en spannende wedstrijd hebben gezien.

VVC 2 bedankt voor dit voetbal; als team gespeeld en 100% verdiend gewonnen, gefeliciteerd !

Eric Dijkstra