GEFLATTEERD VERLIES

FC VVC 2 – de Meer 2 Uitslag: 2 – 5 (1- 3)

Vandaag de eer en het genoegen om naast Rick als leider te fungeren bij een wedstrijd van het tweede.

Mel had (leuke) familieverplichtingen en kon deze zaterdag niet als steun en toeverlaat dienen. Derhalve toog ondergetekende iets eerder dan normaal naar de Montreallaan om, het tweede te zien aantreden tegen de afgetekende koploper uit Amsterdam.

Afijn, de wedstrijd dan. Door eerder geschetste situatie slechts één fitte wissel op de bank en hoewel de regen constant bleek te vallen een prima bespeelbaar tweede veld. Roy kon gelukkig weer minuten maken en startte vanaf linksvoor en bezorgde de verdediging hoofdbrekens. Marco op de 10 positie bleek ook een revelatie en het door Rick uitgestippelde plannetje leek in eerste instantie prima te werken. De voorspelling dat Steve de nul zou houden omdat de tegenstander op doel zou schieten op het gladde veld, was niet zo maar een vooruitziende blik.
Ryan sleurde zich een ongeluk in de spits, aangevuld met het lepe inzicht van Frank vanaf de rechtervleugel. Bas en Ivan zorgden voor het hart van de defensie, terwijl Alex op het middenveld veel individuele duels won. Thomas en Mike zorgden voor de verdediging op de flanken, maar die hadden hun handen vol aan de snelle en bekwame opponenten. Joep had het op het middenveld misschien wel het zwaarst, maar verzorgde wel enkele prima passes op de voorwaartsen.

De tegenstander had duidelijk iets meer voetballende kwaliteiten in huis, maar VVC stelde daar een enorme energie en werklust tegenover. Echter kon niet worden voorkomen dat Amsterdammers halverwege de eerste helft eerst op 0-1 en later op 0-2 kon komen. Dat we daarbij iets agressiever (in de goede zin des woords) hadden mogen optreden, moge duidelijk zijn. Joep moest uitvallen met een hamstringblessure en werd vervangen door Timmy, waardoor Ryan op het middenveld kwam te spelen. Toch tekenden wij na een prima aanval voor de aansluitingstreffer via Marco.
Hadden we de reguliere speeltijd van 45 minuten aangehouden, dan waren we zo ook de rust in gegaan, ware het niet dat in de dying seconds van de blessure tijd de Meer er nog eentje scoorde, zodat we met een 1-3 achterstand de kleedkamer opzochten.

We waren nog niet koud aan de tweede helft begonnen of door een mislukte pass kon de Amsterdamse spits zomaar alleen op Steve doorgaan, die het nakijken had. Het tekende de veerkracht van de onzen, dat de koppies niet naar beneden gingen en er toch weer snel een aansluitingstreffer kwam naar 2-4 door Ivan, die een niet goed verwerkte bal van de keeper wist te prikken.

Dat de pijp bij VVC hierna leeg was, kan niet verwonderlijk genoemd worden, er was een hoop strijd en energie gestoken in deze wedstrijd en dat de tegenstander nog een doelpunt maakte, was alleen voor de statistieken.

Al met al een leerzame wedstrijd, waarin aangetoond wordt dat als iedereen zich zo blijft inzetten, resultaten niet kunnen uitblijven. Het was me een genoegen….

Sportieve groet
AJ

SV HOOFDDORP 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Lid worden FC VVC

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden

Redactie FC VVC