JO10-3 Toernooi bij BVV de Kennemers

Zaterdag 2 maart. Het is al vroeg in het jaar, maar vandaag hadden we al het eerste toernooi. En we is dus de O10-3. In eerdere berichten over dit team meldde we over wisselvallige en soms zelfs enigszins teleurstellende prestaties van dit team. Na de winterstop dachten we het lek boven te hebben en werd er goed gespeeld en ook weer eens gewonnen, maar twee weken later werd tegen dezelfde tegenstander Dios weer kansloos verloren.

FCVVC JO10 3

Vandaag is een nieuwe dag en coach Stefan vroeg voor aanvang of we de instelling van de gewonnen of van de verloren wedstrijd tegen Dios zouden aannemen vandaag. Het team koos volmondig en unaniem voor de instelling van de gewonnen wedstrijd. Een slimme zet, want de jongens begonnen aan de eerste wedstrijd alsof ze al met 1 of 2-0 voor stonden. Ze liepen lekker frank en vrij over het veld en daar had de tegenstander het zichtbaar moeilijk mee. Qua kansen stonden we al gauw met 6-0 ofzo voor, maar de bal wilde er niet in... tot de bevrijdende eerste goal. Een afvallende bal uit een corner werd knalhard ingeschoten en even later gebeurde ongeveer hetzelfde waardoor we met een lekkere marge verder konden spelen. Het aan overmoed grenzende enthousiasme werkte duidelijk door ook bij de coach want die fijnste een boze reactie na een in deze wedstrijd zeldzaam gemaakte aanvalsfout. Maar goed, het liep verder op rolletjes en even later lag de derde goal er in en daarmee werden de eerste drie punten veiliggesteld. De tegenstander had ik trouwens nog niet vermeld, dat was namelijk de thuis spelende ploeg O10-3 van de Kennemers. De Kennemers is overigens de club waar Raphael van der Vaart zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. Een fraaie tribune en een hoop woonwagens in de directe omgeving van de velden zijn hier een zichtbare herinnering aan. Genoeg over VDV, wie weet waar onze jongens over een jaar of 10/15 spelen..... het zou namelijk niet misstaan op het VVC complex.... een mooie overdekte tribune.

FCVVC JO10 3

Vandaag was niet alleen de dag van het toernooi. Het was ook nog eens de verjaardag van één van onze sterspelers: Tim. Dus na de eerste wedstrijd trakteerde hij op chippies. Ook het andere O10 van VVC dat op dit toernooi aanwezig was, werd hiervoor uitgenodigd bij deze festiviteit. Hetgeen dus een extra impuls aan de feestvreugde en sfeerverhogend werkte. VVC-ers in den vreemde United!

In opperbeste stemming liepen de spelers en supporters naar het veld voor de volgende wedstrijd. Dit keer was WSV’30 de tegenstander. En ons team ging meteen door waar het in de vorige wedstrijd gebleven was. Druk zetten op de tegenstander en knokken voor elke bal. En ja hoor, al vrij snel viel de eerste goal. Kat in bakkie zou je zeggen. Daar dachten ze bij WSV anders over en maakte alweer gelijk. En nu zag je direct op de gezichten van de meegereisde supports enige spanning komen. Want dit is het moment waar het dan vaak in de afgelopen periode fout ging. Op zulke momenten gingen koppies hangen en vloog de ene na de andere tegengoal er bij ons in. Maar vandaag niet hoor beste supporters. Ik kan jullie geruststellen. Het team herstelde zich razendsnel en maakte met twee doelpunten een einde aan alle aspiraties van WSV. De volgende drie punten in de pocket.

FCVVC JO10 3

Inmiddels beginnen de ouders en overige supporters op de borden te kijken naar wat tegenstanders hebben gedaan. Er is met nog twee wedstrijden te gaan nog één serieuze concurrent over en dat is FC Uitgeest, onze volgende tegenstander. Als we deze winnen kan de titel ons niet meer ontgaan. Met deze kennis in het achterhoofd blijkt het toch opeens een stuk moeilijker voetballen. Op zich werd er nog steeds keurig gevoetbald, overgespeeld, mooi opgezette aanvallen. Maar niet gescoord. En dan ja.... gejuich....een goal..... helaas... de VAR keurt em af omdat de bal al over de zijlijn was geweest. Nog steeds 0-0 dus. En dan opeens FC Uitgeest 1 op 1 alleen voor de keeper..... het zal toch niet... nee gelukkig blijft Mano ijzig cool en weet de inzet te keren. Dit geeft VVC weer nieuwe moed en zonder enige schroom voetballen ze verder. Ze waren eigenlijk al de bovenliggende partij, alleen ontbrak hierbij nog een doelpuntje. De jarige job vond het nog niet feestelijk genoeg en trakteerde zichzelf daarom maar op een goal. Hè hè... gelukkig. De wedstrijd werd rustig aan uitgespeeld. Een doelpunt zat er niet meer in, maar de zege kwam ook verder geen moment meer in gevaar. Het totaal aantal punten stond nu al op 9. Eigenlijk waren we nu al kampioen. Maar we wachtten met feestvieren totdat de laatste wedstrijd was gespeeld. Dat was tegen Geel-Wit uit Haarlem. Volgens de uitslagen zou dit een gelijkwaardige tegenstander kunnen zijn. De wedstrijd begon en al binnen een minuut kwamen we op voorsprong door een weergaloze slalom van Mo. Dit was het startsein voor een waar doelpuntenfestijn. Binnen no-time stonden we 5-0 voor en uiteindelijk stopte de teller na 15 minuten bij 7 in totaal voor ons en oja Geel-Wit maakte er ook nog 2. Volgens mij heeft bijna iedereen wel een doelpunt gemaakt in deze wedstrijd. Ze vlogen er vanaf alle kanten en afstanden in. Na het eindsignaal kon het feest beginnen.

Wat een geweldige opsteker voor dit leuke team. We zijn eerste geworden, kampioenen olé olé. En ook de supporters vierden het feest mee. Die hadden namelijk een fantastische ochtend gehad. Leuke wedstrijden, enthousiasme van spelers en coach, goed geregelde foerage en ook het weer was ondanks ietwat pessimistische voorspellingen heerlijk uit te houden. Kortom mannen van FC VVC O10-3 bedankt voor deze leuke en gezellige morgen. We hopen de rest van het seizoen op nog meer spektakel.

FCVVC JO10 3