Tis weer voorbij seizoen 2018-2019 Jongens O10-3

Wat vliegt de tijd toch als je het naar je zin hebt. Dat is een veel gebezigde uitspraak, maar op het moment van schrijven is dat ook het eerste wat me te binnen schiet.

FC VVC JO10-3

Dit is het laatste stukje over het team O10-3 van seizoen 2018/2019. Ik weet nog goed dat het team voor het eerst bij elkaar kwam eind augustus/begin september. Iedereen nog een beetje schuchter, onwennig. Een nieuwe trainer voor de groep, nieuwe en vertrouwde teamgenootjes. Wat zou dit jaar ons brengen?? Nou, heel wat en met name lag de nadruk op voetbalplezier….. Want dat heeft echt de boventoon gevoerd.

In het begin moest het team wat tegenslagen overwinnen en dat bleek voornamelijk op het mentale vlak te liggen. Er werd regelmatig onnodig verloren en dat werd op een gegeven moment een beetje een dingetje. Maar met het nieuwe jaar ontstond, mede door uitstekende begeleiding van coach Stefan Verhulsdonk, een nieuw elan in het team.

We begonnen 2019 met het winnen van een toernooi in Beverwijk. Daarna volgde in de competitie ook veel overwinningen. Soms ging het erg makkelijk waardoor er wel eens wat slordigheden optraden, maar ook moeilijke wedstrijden werden over de streep getrokken. Ook mentaal hadden ze dus positieve stappen gezet. Het is gewoon een leuk team van vriendjes die elkaar wat gunnen, elkaar helpen en gek zijn van voetbal. In de strijd om de onderbouwcup van VVC eindigde ons team op een mooie tweede plaats.

Hier zijn we heel trots op omdat er gewoon heel hard voor gewerkt is de spelers en coach op trainingen en in de wedstrijden. Ook in de afsluitende toernooien van dit seizoen werd goed gespeeld. Wat resulteerde in twee keer een eerste plaats en één keer een vierde plaats en eigenlijk daar hadden we daar met een beetje mazzel ook makkelijk hoger kunnen eindigen. Sportief gezien is het een droomscenario. Beginnen bij nul, tegenslagen incasseren en daarna succes oogsten. Helaas werd de laatste wedstrijd van het jaar tegen Dios op de derbydag kansloos verloren met 1-7, maar dat verdween toch vrij rap naar de achtergrond.

FC VVC JO10-3 BBQ

Want iedereen besefte dat we deze wedstrijd niet meer nodig hadden om met een positief gevoel het seizoen af te sluiten. En de volgende dag stond alweer de afsluitende bijeenkomst met het team gepland. Een barbecue bij de familie Postma (ouders van Joël) in de tuin. Alle teamgenoten waren aanwezig en ook de ouders en heel veel broertjes en zusjes. Het mooie weer, lekker eten en drinken, het verloten van de 4 gewonnen bekers en voetballen op het aangrenzende voetbalveld maakte het tot een waar slotfeest.

FC VVC JO10-3

De nodige warme woorden werden gesproken en Stefan werd met een aantal leuke cadeaus in het zonnetje gezet. Ik schrijf dit als één van de ouders in dit team, maar de trainer heeft ons in zijn speech ook en deel van de credits gegeven. Het team van de ouders was erg betrokken en enthousiast. Hierdoor ontstond ook een positieve vibe rondom het team. Dus over en weer veel waardering en respect. Daar moesten we meteen maar een borrel op drinken.

Proost!

Nu de teamindelingen voor volgend jaar bekend zijn doet het ons ook beseffen dat het nu echt over is. Het team en de trainer zijn verspreid over drie verschillende O11 teams. Dat is aan de ene kant natuurlijk jammer, maar aan de andere kant ontstaat ook weer de kans om op nul te beginnen en weer met veel plezier de uitdagingen van volgend seizoen aan te gaan. We hebben er nu alweer veel zin in.

Tot slot een dankwoord aan iedereen die voor of achter de schermen bij de vereniging zich inzet voor de ontwikkeling en faciliteiten waar we als team van gebruik hebben mogen maken.

  • Stefan heel veel succes volgend jaar als trainer van de 11-2.
  • Alwin en Sandra bedankt voor jullie gastvrijheid en de overige ouders voor al het lekkers
  • Linc we zullen je missen!
  • Arda, Joel, Joaquin, Linc, Mano, Mo, Thomas en Tim bedankt voor jullie inzet en succes volgend jaar in jullie nieuwe teams

O10-3 is the best!!!!

FC VVC JO10-3