Verloren... maar niet verslagen

Het team van onze jongens is dit seizoen goed begonnen. We plaatsten ons voor de tweede ronde van de beker. De eerste competitiewedstrijden werden keurig gewonnen. Er waren mooie en positieve ontwikkelingen bij individuele spelers en met het team in z’n geheel te bespeuren. De jongens hebben veel voor elkaar over en ook de sfeer is gezellig en goed. Toch zit de trainer (Stefan Verhulsdonk) op dit moment met zn handen in z’n haar want de laatste paar weken wordt er verloren.

Dat is natuurlijk niet erg, maar er wordt veelal onnodig verloren. Vaak na een paar tegendoelpunten daalt het moraal en kunnen we opeens niet meer voetballen, lijkt wel. Dat is natuurlijk niet waar. Er gebeurd iets in de koppies van de boys en dat zal iets te maken hebben met nog een te ontwikkelen vorm van weerbaarheid.

Vandaag reisden we af naar de Bennebroekerweg om op sportpark de Deugd aan te treden tegen Uno. Dat is zo dichtbij dat we de frikandellen en kroketten uit de eigen frituur van de VVC-kantine aan de Montreallaan kunnen ruiken. Dit bijna thuisvoordeel moeten we vandaag dus gaan benutten. Naast de korte reistijd waren, met name de ouders, ook erg content met het vriendelijke aanvangstijdstip van 10:30. Het heerlijke najaarszonnetje was een aangename bonus. We hadden er zin in vandaag en dat was vanaf de aftrap te merken. Voor de beker hebben we tegen dezelfde tegenstander gespeeld en toen werd het 4-4.

Een gelijkwaardige tegenstander. Een mooi moment om de boel weer op de rit te krijgen. Trainer Stefan had duidelijk de mannen vooraf in de kleedkamer op scherp gezet. Hij bleek ook een tactische aanpassing te hebben toegepast in het spelsysteem. Speelden we voorheen altijd in de 2-1-2 opstelling. Dit was vandaag gewijzigd in het 2-2-1 systeem. Volgens mij een hele goede zet omdat met name verdedigend het de laatste weken niet soepel loopt. Daarnaast wilde Mano, normaal onze vaste keeper, vandaag een keer meespelen in het veld spelen zodat Mohammed ons doel verdedigde. Zoals gezegd we gingen enthousiast en scherp van start. Afjagen, overspelen, kansen creëeren. Heerlijk spel. Het enige wat er nog ontbrak was een doelpuntje. Want we hadden behoorlijk wat kansen nodig. Uiteindelijk hoefden we ook niet heel lang te wachten totdat na fraai overspel Joaquin voor de 0-1 tekende. Ook niet onvermeld mag blijven dat we met keeper Mano in het veld opeens over een serieuze kopper beschikte.

Twee koppogingen leidden bijna tot een doelpunt. Dat zien we niet vaak in deze leeftijdscategorie. Dus erg leuk om te zien. De tegenstander was deze wedstrijd eigenlijk nog niet in het spel voorgekomen. Maar dat veranderde snel. Want nauwelijks hadden we ons doelpunt gemaakt en gevierd of we incasseerde al een tegentreffer. En toen.... ging er weer even iets mis bij de jongens want binnen een paar minuten daarna stonden we alweer met 5-1 achter.... heel jammer en zo tegenstrijdig met de eerste 10 minuten van de wedstrijd. De stand was echt geen goede spiegel van het het wedstrijdbeeld. Gelukkig was daar het rustsignaal van de wedstrijdbegeleider. Even adempauze en even de koppen bij elkaar. Dat was wel nodig. In de voorgaande wedstrijden lukte het ook niet meer om na een opgelopen achterstand nog veel terug te doen. Maar gelukkig kwamen de jongens na de limo weer als herboren het veld op. Het werd weer een echte wedstrijd. En we begonnen weer net als aan het begin vd wedstrijd. Lekker fel en vol energie.

We stonden wel achter maar waren nog niet helemaal verslagen. En het duurde ook niet lang voordat er weer een treffer door ons werd gemaakt. Dit keer schoot Tim em raak in de korte hoek 5-2. Zouden we de spanning weer in de wedstrijd kunnen terug krijgen? Helaas... al snel maakte Uno de 6-2 en 7-2. In deze wedstrijd moesten we echt ons meerdere in hen erkennen. Er liepen een paar leuke voetballers tussen, die echt het verschil maakte in de tweede helft. Maar dit keer lieten we ons koppie niet hangen en bleef iedereen gemotiveerd strijden tot de laatste minuut. Wat uiteindelijk ook weer tot twee doelpunten van onze kant resulteerde. De doelpuntenmakers waren Tim, met zijn tweede van vandaag en de laatste was door Arda, die gelukkig weer helemaal hersteld is van zijn blessure.

Eindstand was uiteindelijk 9-4. Ja we hebben vandaag verloren, maar niet zonder slag of stoot en met genoeg positieve aanknopingspunten om weer stappen vooruit te maken.

Mohammed, Linc, Joel, Tim, Thomas, Mano, Arda en Joaquin bedankt voor jullie inzet en spel. Ondanks de nederlaag hebben de supporters genoten. We hopen jullie ook en tot de volgende wedstrijd. Dan mogen we afreizen naar Vijfhuizen. We hebben er nu alweer zin in.