VVC JO 10-4 verslaan de meiden van RKDES

VVC JO 10-4 - RKDES JO 10-6M

Vandaag begonnen de jongens van coaches John en Robert aan de wedstrijd tegen RKDES. Wat sommige jongens niet wisten was dat dit team volledig bestond uit meiden. Dat was dan wel even slikken toen die stoere meiden tegenover hun stonden in het veld. Meteen al bij de aftrap wisten we al dat we de meiden niet moesten onderschatten. Wat waren ze snel en goed op elkaar ingespeeld. De meiden kregen ook vooral in het begin van de wedstrijd aardig wat kansen om op het doel te schieten. Gelukkig door een aantal goede reddingen wist Rik de meiden van het scoren te houden.

Toch was het VVC die na een aantal minuten spelen op de 1-0 kwam. De meiden bleven stug door voetballen maar door het goede verdedigingswerk van VVC kwamen ze niet tot scoren. De jongens van VVC kwamen steeds beter in de wedstrijd en door regelmatig mooi combinatie voetbal te laten zien kwamen we voor de rust toch nog tot de 3-0.

Na de limonade begonnen we aan de tweede helft van de wedstrijd. Ik denk dat de jongens ook een beetje van de meiden hebben geleerd in de eerste helft, want ook de jongens bleven maar goed voetballen. En bleef het de meiden maar moeilijk maken. VVC bleef op een gegeven moment maar scoren tegen de meiden. Bijna elke doelpoging werd een goal . De stand liep inmiddels uit tot een 10-0 voor ons. Omdat de meiden erg goed voetbalden verdienden ze eigenlijk wel een doelpuntje. Dus na een mooie aanval van de meiden kwam onze tweede helft keeper Sam oog in oog te staan met 3 meiden. En dan wordt je als jongen toch wel wat verlegen en zenuwachtig en daardoor scoorden de meiden hun eerste doelpunt. De mannen van de Jo 10-4 maakten daarna nog 2 treffers en eindigde de wedstrijd in een 12-1 overwinning voor VVC.

Rik ,Roman ,Dani, Senna, Jort, Sam, Mark en Rens jullie hebben weer een fantastisch wedstrijd gespeeld. Woensdag weer lekker trainen en zaterdag weer fris een wedstrijd uit tegen Pancratius om 10.00 uur.

Tot volgende week!