"Een voor allen, allen voor een."

FC VVC 11-1 - FC Volendam 11-1 (7-0)

4e competitie wedstrijd Hoofdklasse 1

Vandaag kwam, in het heerlijke najaarszonnetje, FC Volendam op bezoek op het sportpark van FC VVC. Vorige seizoen was deze wedstrijd (achteraf) een kraker, wat resulteerde in een 3-3 gelijk spel. Daar, waar met iets meer geluk,misschien toen wel een overwinning meer terecht was geweest.

FCVVC JO11 1

Na het iet wat teleurgestelde spel van vorige week tegen Jonathan, moest er wat recht gezet worden. En waarom dan niet gelijk tegen FC Volendam? De oranje hemden tegen de oranje broeken.

Trainer Danny had de jongens goed geïnstrueerd en klaar gezet. Het team was weer compleet. Kieran was terug van werkweek met school en begon daardoor in de wissel. Onder leiding van de scheidsrechter werd er om 9.35 uur afgetrapt. Gelijk begon FC VVC met druk naar voren te geven en Volendam werd compleet verrast. Ze hadden handen en voeten nodig om Jay, Manche, Saif en Jaydion voorin af te stoppen. En na 4 minuten stond het al 1-0. Een mooie aanval over verschillende schijven (Jaydion -> Jay -> Maniche -> Saif), werd er snel door getikt en Saif vrijgespeeld. hij schoot de 1-0 binnen. FC VVC ging door en Volendam kreeg de bal niet weg en moesten overtredingen maken. De goed leidende scheidsrechter liet veel toe, maar liet het nooit over de schreef gaan. Daardoor was het misschien een harde maar wel aantrekkelijke wedstrijd om als neutrale toeschouwer te zien. In de 9e minuut was het Jaydion die de stand verdubbelde naar 2-0. En in de 12e minuut, na een verkregen vrije trap, krulde hij de bal in de kruizing voor 3-0 .

Een 3-0 voorsprong in het 1e kwart. Wat een weelde . De jongens werkte hard en voor elkaar. En ze hadden honger naar meer. Na de korte onderbreking begonnen ze aan het 2e kwart. FC VVC ging door waar het was gebleven. 1 minuut in het 2e kwart en Jaydion had zijn hattrick te pakken. 4-0. Een corner van Volendam werd onschadelijk gemaakt en in de tegenstoot, vuurde Jaydion hard de 4-0 tegen de touwen. Volendam mocht de aftrap weer nemen, maar werd weer gelijk onderschept. Keeper Jayden passte naar Tom. Tom naar Jaydion. Jaydion naar Jay, Jay zette voort, waar Sem de 5-0 afdrukte. Een mooie en snelle aanval, en het was aan nemen en spelen. Net zoals ze op trainingen leren. Alles klopte vandaag. Het was niet dat Volendam slecht speelde, maar de jongens van FC VVC hadden wat recht te zetten. In 4e minuut van het 2e kwart was het ondertussen 6-0 geworden door Michiel, die raak kopte uit de corner van Maniche. Waar zou dit stoppen? de toppers speelde zo goed. Met elkaar en ook voor elkaar . Alles viel op hun plek. Na 8 minuten in het 2e kwart, werd tijdens een uitbraak van FC VVC, Maniche van achteren onreglementair neergehaald. Hierdoor besloot de goed leidende scheidsrechter de aanvaller van Volendam uit het veld te sturen. Iedereen was hier door een beetje van slag. Het duurde even voordat iedereen weer hun scherpte had. Jay was de 1e die weer paraat was en met een kanonskogel de 7-0 ruststand inschoot. Weer een mooie aanval van achteruit, die via een steekpas bij Jay belandde en niet faalde.

In het 3e kwart, zakte FC VVC in, en liet Volendam komen. De verdediging met Kieran, Tom, Sem, Michiel en Keeper Jayden hadden tot dan toe nog geen grote kansen weggegeven. Maar een moment van overmoedigheid bij het pingelen achterin, leidde wel de ere treffer van Volendam in. 7-1. En dat met een man minder! Daarmee was alles wel gezegd in het 3e kwart. Dus Trainer Danny moest weer even aan de bak komen om de focus terug te brengen bij de jongens, voor het laatste kwart.

Aldus geschiedde, de mannen waren weer op scherp gezet en focus was er weer. Gelijk na het begin van het 4e kwart was het Maniche die goed door zette en de 8-1 in schoot. FC VVC ging door en Kieran stuurde Jay weg met een diepte pass en Jay scoorde de 9-1. Voor Volendam was de beker nog niet leeg. Jaydion kwam goed door op rechts,en had oog voor de mee opgekomen Kieran. Jaydion paste de bal en Kieran schoot de bal diagonaal langs de keeper, om FC VVC aan de dubbele cijfers te helpen. 10-1. Jay was ondertussen een beetje jaloers geworden op de hattrick van Jaydion, dat hij nog eenmaal langs de verdediging van FC Volendam wurmde tot dat ook hij zijn hattrick had gescoord. 11-1

Met nog 5 minuten te gaan, wisselde de achterhoede voor de voorhoede en andersom. Kijken of de verdedigers kansen konden creëren en maken,en of de aanvallers konden verdedigen en de bal afpakken. Er werden zowaar nog 2 kansen gecreëerd, waar de beste kans ( van Kieran) net langs de buiten kant van de paal wegdraaide. Gescoord werd er niet meer en de goed leidende scheidsrechter floot af. 3 punten bleven verdiend thuis in Nieuw Vennep, en er werd een hoop vertrouwen getankt door het harde werken voor en met elkaar.

Volgende week de volgende ronde in de beker, uit tegen Hoofddorp 11-2. Een team dat we niet mogen onderschatten.