FC VVC 11-1 bekert verder, en Mats zag dat het goed was

SV Hoofddorp 11-2 : FC VVC 11-1 Beker 2-7 (0-1)

Vandaag stond de 1e ronde in de knock out fase in het KNVB beker ,op het programma van de toppers van FC VVC. Na 3 eerdere overwinningen (HBC 11-1 , Hoofddorp 11-1 en DIOS 11-1) in de poule fase , mochten we nu weer terug naar Hoofddorp om het daar op te nemen tegen hun 11-2 .

FC VVC JO11-1

Vandaag was er ook een verassing voor de talenten uit Nieuw Vennep. Hun oude team genoot Mats Nijman , nu AZ JO11 ,was vandaag aanwezig om ze aan te moedigen. Na een meet en greet in de kleedkamer ,mocht hij van Coach Milan de warming up verzorgen met zijn oude team. Na de warming up stond , net voor het begin van de wedstrijd, ook de FC VVC yell op het programma. Natuurlijk was Mats er als ere lid er ook bij.

Dus onder toeziend oog van Coach Milan en Mats begon de wedstrijd van FC VVC tegen Hoofddorp, op kunstgras veld 2. Hoofddorp had zich defensief ingesteld, met veel man achter de bal. Klaar om de toppers van FC VVC op te vangen. De toppers onder aanvoering van aanvoerder Jaydion begonnen met de eerste aanvallen op het doel van Hoofddorp, en zijn eerste schot belandde op de paal. Dat geluid zouden we achteraf nog veel meer horen. Niet veel later was er een counter van Hoofddorp , waarbij keeper Jayden goed redde. Daarna was het weer een richtingsverkeer richting het doel van Hoofddorp. Nadat Jaydion nogmaals de paal raakte, was Maniche er heel dicht bij, maar zijn schot ging net naast.

In het 2e kwart was het weer als eerste Maniche die een kans had, maar nu redde de keeper van Hoofddorp goed. Nadat eerst alle kanten van het houtwerk werd getest door de spelers van FC VVC, werd nu de keeper goed ingeschoten. Maar nog steeds geen doelpunt. Ook de inzet van Saif , was een prooi voor de keeper. Maar het kon niet lang meer uitblijven,, en jawel hoor, Jaydion was er nu klaar mee. Hij controleerde de bal uit een voorzet vanaf de zijkant en schoot hoog en hard in het dak van het doel. Eindelijk de 0-1. Hierna was het de beurt aan snelle Jay , maar ook zijn schot belandde op de paal. De rust zou goed doen, en de puntjes weer op de I gezet worden door Coach Milan met zijn assistent Mats.

Net na rust was het weer FC VVC dat vol gas gaf en het doel van Hoofddorp bestookte. Helaas, als je veel aanvalt , ligt er ook wel eens een counter op de loer. Dus ook vandaag. Een foutje op het middenveld, werd door snel ingrijpen van Hoofddorp omgezet in een doelpunt. 1-1. Ze mochten er wel geteld 1 minuut van genieten, want Jaydion scoorde snel 1-2 na aangeven van Saif.. Daarna was het verzet bij Hoofddorp gebroken, want eerst mocht Sem 1-3 scoren na aktie en pass van Jaydion. En de 1-4 wilde Jaydion zelf scoren.

In het 4e kwart gingen de talenten van Coach Milan door.. via Sem 1-5 en Michiel (weer een kopbal) 1-6... daarna lieten ze teugels eventjes vieren en kwam zowaar Hoofddorp op 2-6. Het laatste doelpunt was aan Jay die de 2-7 noteerde. Dezelfde Jay werd in de laatste minuut nog schandalig neer geschopt.. waarbij de speler van Hoofddorp een donker rode kaart verdiende. Helaas dachten de leider en speler van Hoofddorp hier anders over.. die liepen weg en de scheidsrechter , die de wedstrijd goed leidde, floot af.

Op naar de volgende ronde in de KNVB Beker.