Soms is niet scherp zijn, toch goed genoeg voor 3 punten

AFC 11-1 - FC VVC 11-1 uitslag 2-7 (1-3)

Vandaag stond de 5e competitie wedstrijd in de hoofdklasse 1 op het programma. FC VVC mocht met zijn talenten naar AFC in Amsterdam, om daar te strijden voor de punten. AFC begeeft zich dit seizoen aan de andere kant van de ranglijst, dan waar het zich normaal wenst te begeven. Met 3 nederlagen in 3 wedstrijden hadden zij zich een andere start gewenst. Maar van onderschatting was geen sprake bij FC VVC.

AFC FCVVC

Nadat de mannen zich hadden omgekleed, kregen zij nog even snel de instructies en team talk via de mobiel , om zich daarna te begeven naar het veld. Helaas was de ballenzak deze week achter gebleven in Nieuw Vennep, dus werd er vriendelijk verzocht bij AFC of de talenten een bal mochten lenen. Helaas werd door de leider van AFC, "onsportief" op het verzoek gereageerd, omdat hij alle 5 de ballen nodig had... Dus liepen de talenten zich zelf nog enigszins warm met wat sprintjes.

De wedstrijd begon om 12.30 uur in het zonnetje op de zuid as. Het team stond klaar met Jayden op doel, Kieran , Tom, en Michiel achterin. Sem, Jaydion, Maniche en Jay voor in. Saif begon vandaag in de wissel. Na een beetje aftasten , was het Jaydion die in 2 minuten , 2 x scoorden en de verdiende leiding voor FC VVC , op het bord zette. 1 x via de vrje trap en de ander na goed doorzetten.

In het 2e kwart, werd AFC een beetje in het zadel geholpen door wat verdedigende persoonlijke foutjes, die gelijk afgestraft werd. 1-2 in de 1e minuut van het 2e kwart. Daarna richtte FC VVC zich weer op en hadden Maniche, Jay en Jaydion weer goede kansen , helaas stond het vizier niet scherp, anders was FC VVC verder uitgelopen. Toch was het Jaydion die slim werd ingepassed door Maniche die de 1-3 maakte. Daarna was weer een hachelijk moment voor het doel van Keeper Jayden, en door een beetje hotseknots begonia voetbal, werd AFC van een doelpunt afgehouden. Hierna floot de scheids af voor de rust.

Na de rust, in het 3e kwart, begon FC VVC weer scherp. Het schot van Jay, ging net voor langs. Een mooie aktie van Jaydion, die de bal naar Jay speelde, werd net voor de doellijn gered door een slijding van de verdediger van AFC. Een doelpunt werd om onduidelijke reden afgekeurd door de scheidsrechter. In de counter hierna maakte AFC 2-3 en had ook nog kans op 3-3 maar Sem en keeper Jayden maakte deze poging onschadelijk. Maar FC VVC rechtte hun rug weer en Jay liet weer eens een vuurpijl los op de keeper , en de rebound die daar op volgde was een prooi voor Jaydion 2-4. En een minuut later was het 2-5 , weer door Jaydion, die de bal van Tom overnam en de keeper met eenhard schot weer verschalkte.

In het 4e kwart kwam AFC nog een keer terug tot 3-5. Maar FC VVC liet er geen gras over groeien scoorde nogmaals via Maniche 3-6, Die had later nog kans om na de uit bal van Kieran om de 3-7 te scoren , maar zijn poging strandde op de keeper... maar de rebound was nu een prooi voor Jay die dus de eindstand van 3-7 op het papier zette.

Het was niet allemaal scherp genoeg, want dan had de stand veel hoger uitgekomen vandaag. Maar de 3 punten gingen, samen met de overwinning toch mee terug naar Nieuw Vennep. Op naar de volgende wedstrijd