Keihard gewerkt voor een punt, waar misschien..

Buitenveldert 11-1 - FC VVC 11-1 uitslag 2-2 (1-1)

Vandaag (zaterdag) was het vroeg, al redelijk druk met organiseren. Coach Milan belde op dat hij ziek achter bleef in Nieuw-Vennep met een vervelende griep. Dus wie moesten deze week de toppers, tegen het altijd fysiek sterke Buitenveldert, coachen? Vaders Albert en Koen namen deze moeilijke taak op hun schouders vandaag.

FCVVC JO11-1

 

Dus opstelling maken, wissels doornemen, warming up doen en de jongens op scherp zetten voor de wedstrijd. Dat lukte boven wonderlijk aardig. Daarnaast kwam Luca ,uit de 11-2 ,de gelederen versterken omdat Jay vandaag niet aanwezig kon zijn. Ondanks alles, stond de wedstrijd "gewoon" om 8.30 uur geplanned. Dus met kunst en vliegwerk stond alles dan ook "gewoon" klaar om 8.30 uur om te beginnen.

Op veld 1 , voor de kantine , stond het publiek en de teams klaar om te genieten van deze wedstrijd tussen de nummer 3 en 5 in de Hoofdklasse 1.0 . FC VVC begon met de aftrap, waarbij Sem de bal naar achteren speelde naar Jaydion, om aan de aanval te beginnen. Vorig seizoen was de wedstrijd tegen Buitenveldert , de 1e wedstrijd in de Hoofdklasse 1 voor de toppers van FC VVC. Die wedstrijd werd helaas met 3-1 verloren.. maar er waren kansen tegen ze. Met dat in het achterhoofd ging FC VVC naar voren en lieten Tom, Saif en Jaydion de verdediging, en keeper van BTV hard werken. Halverwege het 1e kwart kwam ook BTV uit de schulp en lanceerde een schot richting het doel van keeper Jayden. Hij redde goed. Het verdedigingsblok van Michiel, Luca en Kieran stond als een huis en hadden de aanvallers van BTV goed onder controle en zaten er dicht op.

In het 2e kwart brandde het wel los. BTV scoorde in de 2e minuut, na een afgeslagen aanval, waarbij de bal niet goed weg gewerkt werd, kwam een schot uit de 2e lijn,. Die was goed in de hoek geplaatst en was keeper Jayden machteloos. 1-0 . FC VVC ging niet bij de pakken neerzetten en rechtte hun rug. Kieran had een loop aktie en kreeg de bal van Jaydion mee.. met een verdediger in zijn rug kwam hij nog tot een knap schat wat net voor langs ging bij de keeper van BTV. Een minuut later was het Jaydion die zich met een aktie vrij speelde en de bal voorzette ,en zag dat die bal in het doel verdween. De verdiende 1-1 stond op het bord. Daarna speelde het spel zich veelal af op het middenveld. Veel fysieke duels die gewonnen en verloren werden. Het duel was in evenwicht. Net voor het einde van het 2e kwart, had het schot van Tom een beter lot verdiend, dan boven op de lat te stuiteren.

Na de rust gingen de toppers verder met goed spel. Wel werd het spel iets harder van de kant van BTV. Jaydion begon gelijk weer met een mooi schot op doel , maar kreeg daarna nog een duw in zijn rug waarop hij lelijk viel. Daarna kwam BTV week door maar door een goede onderschepping van Luca werd er gelijk een counter naar het doel van BTV ingezet. Met grote passen rende Luca naar voren en passte naar Sem , maar zijn schot werd helaas gered door de keeper van BTV.

In het laatste kwart, gingen de toppers van FC VVC verder met waar ze mee bezig waren. Goed voetballen en hard werken voor en met elkaar. BTV daar in tegen probeerde meer fysiek er in te gooien. Dat leverde een vrije trap op voor FC VVC. Luca nam de vrije trap. De precies afgemeten vrije trap belandde bij Jaydion , die goed vrij stond, en die schoot de 1-2 binnen. Met nog 5 minuten op de klok ging ook de scheidsrechter zich helaas met het spel bemoeien. Van neutraal naar favoriet voor BTV. Zo werd er voor een 'handsbal" gefloten net voor het doel, waardoor BTV een vrije trap kreeg op een hele mooie plek. Maar de verdediging van FC VVC gaf geen krimp en loste dit mooi en goed op. Helaas kwam BTV toch nog langszij in een van de laatste minuten, nadat ze eerst wat fysieke beuken hadden uitgedeeld. Het doelpunt wat ze maakte was mooi. Eerlijk is eerlijk. Hierna werd nog 1 keer op de fluit geblazen, en konden de toppers 1 zwaar bevocht punt mee nemen naar Nieuw-Vennep, waar misschien wel mogelijkheden lagen om...

De toppers hebben vandaag echt keihard voor en met elkaar gewerkt. Het was een geheel , een team. En ben bijzonder trots op wat ze gepresteerd hebben vandaag, ondanks alle schoppen, duwtjes en overtredingen die ze hebben gekregen.