JO11-1 tegen Zwaluwen Utrecht

FC VVC 11-1 - Zwaluwen Utrecht 11-1 uitslag 8-2 (2-0)

Zaterdag morgen, 6 april, een prima voetbal weertje om een mooi potje voetbal te spelen. Na de laatste paar jaren altijd naar Utrecht te hebben moeten rijden, mochten we vandaag Zwaluwen op ons complex verwelkomen. Helaas was Jayden afwezig vandaag door prive omstandigheden, en zijn plek werd opgevuld door keeper Duco uit de 11-3.

FCVVC Zwaluwen Utrecht

Zwaluwen een stugge, maar goed voetballende ploeg, waar FC VVC het over het algemeen erg moeilijk mee heeft gehad. Hard werkende en goede voetballers in elke linie ,die net als FC VVC jongens heeft lopen die bij BVO's stage lopen. Vandaag misschien de revanche op afgelopen zondag, toen FC VVC het TOP toernooi bij RCL verloor met penalties van... juist ja, Zwaluwen Utrecht.

Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van een jeugdspeler van FC VVC, die het in goede banen mocht leiden vandaag. Gelukkig kiest FC VVC voor deze onafhankelijke jeugdspelers ,die dan ook wedstrijden moeten leren fluiten. Dit, zodat ook de jongere jeugd lekker kan blijven voetballen, en daardoor altijd een onpartijdig iemand heeft die de wedstrijden fluit.

Om even over half 10, begonnen we met de wedstrijd. FC VVC trapte af en de toppers begonnen gelijk met aanvallen richting het doel van Zwaluwen, en na 2 minuten kreeg FC VVC waar ze op hoopte. Jaydion vuurde een kogel af richting het doel en de keeper van Zwaluwen kreeg hem niet onder controle en de 1-0 rolde in het doel. FC VVC ging hierna door en schoten van Saif en Jay werden richting het doel van Zwaluwen afgevuurd. Na 8 minuten kreeg ook Duco het eerste werk te doen op een afstandsschot. Hierna bleef het duel gelijk opgaan in een hoog tempo. Maar net voor het eind van het 1e kwart was er weer een grote kans voor Zwaluwen, maar weer was het Duco die goed redde. De counter was voor Jay maar zijn inzet werd goed gered door de keeper van Zwaluwen.

Na een korte pauze begon het 2e kwart, met de aftrap van Zwaluwen. Het spel golfde weer op en neer , waarbij iedereen voor elkaar en met elkaar werkte. De verdediging ( Duco, Michiel, Tom, Saif, Kieran) hadden hun handen vol aan de behendige spits en buitenspelers, maar bleven als een rots staan. Het middenveld (Jaydion, Sem en Jay ) bleven lopen om de ballen voorin (Maniche) te krijgen. Halverwege het 2e kwart, was er dan de oplettende Sem die heel attent reageerde op een doorgeschoten bal en de 2-0 binnen schoot. Niet veel later werd er door de erg goed leidende jonge scheidsrechter afgefloten voor de rust.

Na een iets langere pauze begon FC VVC met de aftrap van het 3e kwart. FC VVC kwam snel uit het startblok en het 1e schot was van Tom, maar die ging voor langs. De achterbal die werd genomen door de keeper van Zwaluwen, werd recht in de voeten van Jaydion gespeeld. Jaydion zag Maniche vrij staan, en die wist wel raad met dit buitenkansje. 3-0. Het was niet zo dat Zwaluwen minder speelde, het was gewoon dat FC VVC de kansen die het kreeg afmaakte. Na de 3-0 sloopte er even wat slordigheid in bij FC VVC en een fout in de opbouw werd nu vakkundig afgemaakt door de buitenspeler van Zwaluwen 3-1. Hierna ging Zwaluwen door en zette druk. FC VVC moest de zeilen bijstellen om onder de druk uit te spelen. Keeper Duco moest ondertussen nog handelend optreden. Hij tikte 2 onmogelijke ballen uit de kruizing, om erger voor FC VVC te voorkomen... Hier na herpakte FC VVC zich en voetbalde zich vrij. Na goed doorzetten van Maniche , blokkeert hij het schot van de keeper van Zwaluwen en scoorde zodoende de 4-1. Hierna pakte FC VVC door met een kopbal van Saif, net over. Jay, werd vrij voor de keeper gezet door de combinatie tussen Jaydion en Maniche, maar zijn poging ging net over. Hierna was Het Maniche zelf nogmaals maar zijn schot werd goed gekeerd door de keeper van Zwaluwen. Toch kwam de 5-1.. Jay had nog was kracht over en schoot langs de zijlijn, en lobde de bal over de keeper in de verre hoek.

In het 4e kwart was het weer de beurt aan Zwaluwen om af te trappen. Het was bewonderenswaardig, dat ze gewoon bleven voetballen. Goed voetballen met mooie acties en steekpasjes. Daar waar andere ploegen misschien de kopjes laten hangen of tot erger overgaan...…., bleven ze verzorgd voetbal spelen. FC VVC moest geconcentreerd voetbal blijven spelen om de overwinning binnen te slepen. Jay liet zich weer gelden en gaf een puntgave voorzet af op Maniche die alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen ..6-1.. Zwaluwen zette weer druk en nu was het Tom die de bal wegwerkte en Jay wegstuurde.. en at bij Maniche lukte, lukte nu met Jaydion. Jaydion scoorde de 7-1. De koek was nog niet op.. want weer was het Tom die de bal onderschepte en de bal naar Jaydion speelde. Jaydion zag Kieran ( geposteerd als rechtsbuiten) vrijstaan.. en Jaydion speelde Kieran aan en die schoot door de benen van de keeper de 8-1 binnen. Het laatste woord was aan Zwaluwen dat een goede aanval bekroond zag worden (mooie steekbal van de spits op hun linksbuiten ) met de eindstand van 8-2. Een wedstrijd om van te smullen. Beide partijen speelde goed en verzorgd voetbal en vandaag viel alles op zijn plaats voor FC VVC. Toeschouwers hadden niks te klagen, met de mooie akties en vele doelpunten.

Rest mij keeper Duco (FC VVC 11-3) te bedanken voor het invallen vandaag. Natuurlijk ook de jonge scheidsrechter  die het echt fantastisch heeft gedaan en alleen maar respect heeft gekregen voor het leiden en fluiten van deze wedstrijd vandaag.

Daarnaast wil ik, namens iedereen, de familie van keeper Jayden heel heel veel sterkte wensen.