Spannend, Spannend, Spannend

VVC JO12-1 – Arsenal ASV JO12-1 eindstand 3-2 (1-1)

Ongelooflijk wat een spannende wedstrijd hebben de mannen van Steven vandaag gespeeld tegen Arsenal ASV. We begonnen lekker aan de wedstrijd en waren de bovenliggende partij waardoor we met een eigen doelpunt door Arsenal na een kwartier spelen op de 1-0 voorsprong kwamen. Toch merken we regelmatig dat wij zelf soms fases in de wedstrijd hebben waardoor we slordig gaan voetballen en ook slordig met de kansen omgaan.

We schakelen af en toe te laat om van aanval naar verdedigen, en ook aan het onder controle houden van de bal mag nog wel weer eens extra op worden getraind, want er waren teveel momenten in het spel dat het wel stuiterballen voetbal leek en hierdoor maken we het de tegenstander soms wel makkelijk om te scoren waar ook Arsenal van profiteerde door vlak voor rust de gelijkmaker op het scorebord bord te zetten.

Na de rust was wederom VVC de iets betere van de partij en kregen we ook diversen mogelijkheden om te scoren, echter hadden ook zei een geweldige keeper in het doel staan die VVC met een aantal mooie reddingen van scoren af hield. Het lag ook wel een beetje aan ons zelf dat het pas op 1-1 stond want we vergeten soms dat een eigen speler in betere scoringspositie staat dan jezelf.

Ondanks dat wij sterker waren dan Arsenal, maakte Arsenal toch een kwartier voor einde de 1-2. Dit was echt zuur maar aan onze eigen slordigheden te danken. Wat ons team wel karakter geeft is dat ze nooit opgeven en blijven strijden tot het laatste fluitsignaal is gefloten, en hierdoor maakte Stan door middel van een afstandsschot 5 minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker door hem snoeihard in de kruising te schieten. Dit was ook voor de meegereisde supporters een grote opluchting. En dachten we dat we deze keer maar genoegen moesten nemen met een gelijk spel.

Met nog een minuut spelen op de klok schoot Daan ook nog de winnende treffer erin. Wat een ongelooflijke bevrijding was dit een dit voelde ook alsof we de Champions League hadden gewonnen.

Dus bleven de 3 punten toch in Nieuw-Vennep. We hebben vandaag wel gezien waar we scherper op moeten zijn dus Steven heeft weer wat huiswerk en trainingsstof voor de jongens. We hebben nu de maximale aantal punten weten te behalen in de competitie maar zullen zeker nog tegenstanders tegen gaan komen die een stuk lastiger zullen zijn.

Volgende week spelen we uit tegen KDO om 9.00 uur.