VVC JO12-1 verovert koppositie

RKSV DCG - VVC 1-13 (0-3)

Vandaag ging het team van coach Steven op bezoek bij RKSV DCG in Amsterdam. Door de afwezigheid van coach Steven nam Marco vandaag de taken over samen met assistent coach Martijn. Ook was Luuk afwezig en Stan kon ook niet spelen vanwege een knie blessure die hij vorige week had opgelopen tegen RKDES. En dan kregen we ook nog te maken met dat Alec de avond daarvoor meldde dat hij waarschijnlijk niet kon komen voetballen ivm een flinke verkoudheid. Maar gelukkig konden we een beroep doen op onze oude teamgenoten van vorig seizoen Britt en Dante. Alec kon het toch niet laten om thuis te blijven en ook de geblesseerde Stan is met zijn vader naar Amsterdam gekomen om het team toe te juichen.

Het begin van de wedstrijd was de eerste 5 minuten niet goed van VVC. Door de afwezigheid van enkele spelers was het toch even zoekende omdat sommige spelers toch op een andere positie speelde dan ze gewend zijn. Door wat tactische wissels in te brengen begon VVC weer lekker te voetballen. Thymo, Alec en Gulyan hadden het achterin goed op orde en hielden de boel goed dicht zodat onze keeper Christian even lekker tot rust kon komen. Daan, Aloys, Ryan, Jarnoud, Britt, Dante en Ruben waren continue in de aanval maar het was toch moeilijk scoren tegen DCG . We hadden heel veel doelpogingen echter stond bijna iedere keer hun keeper in de weg. Toch wist VVC in de eerste helft 3 x te scoren.

Na de rust deed Marco even wat tactische veranderingen in het veld want we wisten dat we hier veel doelpunten konden gaan maken. Ruben werd als diepe spits geposeerd ook om als afleider van hun stugge verdedigers te fungeren. Dit werkte goed en er werden enorm veel kansen gecreƫerd en werden ongeveer alle spelers in de gelegenheid gebracht om op doel te schieten. VVC liep uit naar een 0-10 waarna coach Marco vond dat keeper Christian genoeg was uitgerust en zijn energie mocht gaan opmaken in het veld. Alec verving Christian in het doel. De jongens gunde Christian ook nog even een kans om te schieten en daar maakte hij ook gretig gebruik van door een doelpunt te scoren. Omdat wij erg gastvrij waren ontvangen door DCG lieten we hun toch nog even een doelpuntje maken tegen ons. VVC scoorden nog een aantal keer en bracht de einduitslag op 1-13.

De jongens zijn door deze overwinning na 5 wedstrijden spelen koploper in de competitie, maar we hebben nog een aantal hindernissen te gaan. Dus mannen lekker blijven trainen en iedere wedstrijd zien als een finale dan moet er een top 3 zeker in zitten.

PS. Ik schrijf bewust geen namen van doelpuntmakers omdat iedereen van het team even belangrijk is. Want vaak wordt dan de verdediging niet genoemd terwijl ook deze jongens enorm belangrijk zijn om zo min mogelijk tegentreffers te incasseren.

Volgende week spelen we om 9.15 uur huis tegen Zwanenburg.