Wederom puntenverlies voor VVC JO 12-1

Hoofddorp JO 12-2 – VVC JO 12-1 uitslag 1-0

Na vorige week onnodig puntenverlies geleden hebben gingen we op bezoek bij SV Hoofddorp. Deze tegenstander zijn we al eerder tegengekomen in de beker competitie en toen was de uitslag 2-2 geworden. Coach Steven kon vandaag niet aanwezig zijn en werd daarom vervangen door Marco en mijzelf. We begonnen de wedstrijd heel goed en we creëerden ook de nodige kansen.

Ook waren wij vaker te vinden op de helft van de tegenstander dan dat zij op onze helft waren. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Hoofddorp onverwacht op voorsprong door een eigen goal van VVC. Dit was ook echt een rommel goaltje omdat er wel 5 spelers van Hoofddorp in ons doel stonden om de bal maar over onze doel lijn te krijgen. Na de 1-0 kreeg VVC ook te maken met een aantal blessures. Stan viel uit met last van zijn enkel, Alec had een flinke duw gekregen en moest naar de kant worden gehaald. Aloys had last van zijn bovenbeen, En Ruben had al enige tijd last van zijn knie.

In de rust hield coach Marco even een team praatje. En werd er gevraagd of andere spelers de positie van Alec en Stan wilden gaan overnemen. En toen kwam het…een aantal spelers weigerden om dit te doen. Dus moest er zo geschakeld worden in het veld dat we toch een verdediging hadden. Gelukkig wilde Aloys wel ondanks dat hij hier nog nooit gespeeld had, en notabene nog last van zijn bovenbeen had. Dus er kwamen nu spelers te voetballen op een positie die ze niet gewend waren en werd er heel slordig gevoetbald. Een aantal waren hierdoor gefrustreerd en er werd werkelijk geen goede bal meer overgespeeld. Er werd afgegeven op elkaar, er werd teveel gepingeld. En dit was enorm jammer want we konden hier zeker winnen van Hoofddorp. Ook kregen we van de thuis fluitende scheidsrechter rechter nog een penalty tegen. Niemand wist waarom. Maar blijkbaar als je als speler struikeld over je eigen benen kunnen je dus een penalty krijgen??? Gelukkig was Hoofddorp sportief en schoot de bal huizenhoog over.

In de laatste fase van de wedstrijd wilden de jongens die uitgevallen waren toch nog even voetballen. Dus na weer wat heen en weer schuiven met spelers kon bijna iedereen weer op zijn eigen positie spelen. We kregen nog wat kleine kansjes maar dat leidde niet meer tot een doelpunt.

We hebben de laatste 2 wedstrijden nu 4 punten laten liggen wat geheel aan ons eigen te wijden is. Het kampioenschap is nog in zicht alleen zijn we nu afhankelijk van RKDES en we zullen al onze wedstrijden moeten gaan winnen. En jongens, soms moet je in het belang van het team ook eens iets opofferen. Het komt bijna nooit voor, maar als het dan eens voorkomt niet meteen gaan lopen mokken dan. En vooral ook niet op elkaar.

Tot volgende week.