JO 12-1 boekt mooie overwinning in de hoofdklasse

Bloemendaal JO12-1 vs VVC JO 12-1 (2-3)

Na vorige week onze eerste wedstrijd verloren te hebben tegen RKDS met 0-2 gingen we vandaag op bezoek bij Bloemendaal. Het zou een moeilijke wedstrijd kunnen gaan worden aangezien Bloemendaal kampioen is geworden in hun vorige competitie. Hier hadden ze ook een doelsaldo van 57 doelpunten weten te behalen, dat betekent dus dat ze makkelijk tot scoren komen, maar aan de andere kant hadden ze ook 30 doelpunten tegen gekregen dus moest het voor ons ook weer mogelijk zijn om tegen dit team te kunnen scoren.

Vorige week tegen RKDS hadden we de winterstop nog een beetje in onze benen en ondanks dat wij toen een goede eerste helft speelden en over de hele wedstrijd toch wel aan elkaar gewaagt waren ging Rkds er met de winst vandoor. Maar het was zeker een leuke en spannende wedstrijd om te zien.

Om 9.45 uur begonnen we aan de aftrap tegen Bloemendaal. We hadden de eerste helft heel veel moeite met de zware wind en daardoor was de controle over de bal moeilijk. De bal is voor deze leeftijd nog redelijk licht. Maar zelfs de ballen die over de grond werden gespeeld waren door de wind moeilijk onder controle te houden. Bloemendaal had hier in de eerste helft minder moeite mee aangezien zij wat meer de wind mee hadden en daardoor ook veel meer op onze helft voetbalden dan wij bij hun. We bleven iedere keer wel een goede tegenstand bieden maar ondanks dat kwam Bloemendaal toch op een voorsprong (1-0). Toch wisten we als trouwe supporters en ook de spelers zelf dat we bij Bloemendaal punten konden gaan pakken en hadden er ook zeker vertrouwen in dat dit ging gebeuren.

Coach Steven nam in de rust de spelers mee naar de kleedkamer. Waarschijnlijk heeft Steven de jongens hier een goede peptalk gegeven want ze kwamen strijdlustig uit de kleedkamer vandaan.

De tweede helft hadden wij de wind in onze voordeel en speelden wij meer op de helft van de tegenstander. Steven had ook besloten dat we in een andere opstelling gingen spelen. 1-2-3-2. Dit beviel de jongens ook heel goed. De jongens gingen fel in de duels en wisten dat we hier gewoon niet gingen verliezen. De ballen werden goed veroverd en de drang naar een doelpunt werd steeds groter. Deze kwam dan ook na ong. 10 minuten spelen in de tweede helft (1-1). VVC besefte dat we nu met wind mee meer voordeel hadden dan Bloemendaal en creëerden steeds meer kansen waardoor enige tijd later toch ook nog de 1-2 voor ons viel. De jongens vielen elkaar opgelucht in de armen alsof ze de Champions League hadden gewonnen. De tweede helft had nog ongeveer tien minuten te gaan en ook wist VVC zijn derde doelpunt te scoren.(1-3). VVC werd na dit derde doelpunt iets lakser met overspelen waardoor Bloemendaal ook nog een doelpunt wist te scoren (2-3). Met nog 5 minuten te gaan bleef Bloemendaal ook nog aandringen om een doelpunt te maken. En nadat de officiële speeltijd verstreken was floot de scheidsrechter de wedstrijd af en namen wij de 3 punten mee naar huis na een mooie en spannend potje voetbal.

Jongens, jullie hebben weer een mooie wedstrijd laten zien, en ook laten zien dat als we op een achterstand komen gewoon lekker onze eigen spel moeten blijven spelen en lekker de tegenstander onder druk moeten blijven zetten.
Christian, Alec, Stan, Luuk, Rayan, Thymo, Jarnoud, Gulyan, Daan en Ruben goed gespeeld mannen. En speciale dank aan Nick die ons team vandaag kwam versterken door de afwezigheid van Aloys (beterschap).