VVC 12-1 medekampioen en promoveert.

VVC 12-1 tegen Pancratius 12-1 (3-2)

De eerste wedstrijd na de winterstop was nog een wedstrijd die we moesten spelen voor de najaarscompetitie. Afgelopen week kregen de jongens te horen dat ze zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dit hebben ze ook helemaal verdient want van de laatste jaren eindigen de jongens elke keer bij de top 3. En een aantal jongens hebben zelfs al 2x een kampioenschap op hun naam staan.

FCVVC12 1 namen

Het was vandaag de laatste competitiewedstrijd wedstrijd en we speelden thuis tegen Pancratius die lange tijd in het begin van de competitie de lijst aanvoerder was. Pancratius staat op de vierde plek en wij op de derde. Maar als wij zouden winnen dan komen we gelijk te staan met Rkdes en Overbos. Alleen hun doelsaldo was wel een stukje hoger. Maar het leuke is wel weer dat wij deze 2 teams wel hebben verslagen.

De eerste helft kwam VVC sterk uit de startblokken, dit keer hadden wij ook sinds lange tijd eens geen geblesseerde spelers. VVC speelde goed over en de jongens wisten elkaar goed te vinden. Over en weer waren er wat kleine kansjes, maar tot scoren kwam het niet voor beide partijen. Ook onze keeper Christian stond weer geweldig te keepen en had weer een aantal mooie reddingen.

Ook de tweede helft was VVC weer de betere en na ongeveer 10 minuten spelen scoorde VVC eindelijk de verlossende 1-0. En enkele minuten later zelfs de 2-0. Pancratius kwam door een snelle uitbraak van hun op 2-1. En helaas ook nog op de 2-2. Met deze stand zou het betekenen dat VVC derde zou eindigen in de competitie. De mannen van coach Steven bleven aandringen om toch nog een goal te maken. 10 minuten voor tijd kreeg VVC een penalty mee doordat een speler van ons onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. VVC schoot de penalty mooi in en bracht de tussenstand naar 3-2.. enkele ogenblikken later kregen we zelf nog een penalty tegen door een handsbal. Maar door wederom goed keeperswerk van Christian werd deze penalty gestopt. Dus bleef nog op 3-2 staan in het voordeel van VVC. Toch scoorde Pancratius nog een doelpunt alleen werd deze terecht afgekeurd door de uitstekend fluitende scheidsrechter Thijs Koolhaas. Pancratius scoorde vanaf de zijlijn. De bal was uitgeweest en Pancratius mocht de bal indribbelen vanaf de zijlijn. Het in dribbelen deden ze niet, maar schoten de bal in een keer in het doel wat dus niet mag. Thijs keurde deze goal dan ook terecht af al waren de spelers en supporters van Pancratius het daar niet mee eens. Maar regels zijn regels.

Thijs vloot daarna de wedstrijd af en VVC is samen met RKDES en Overbos op gelijk aantal punten komen te staan.

Het is voor de jongens een mooie eerste helft van het seizoen geweest. We hebben ook vele mooie wedstrijden gezien. Er werden ook wat wedstrijden gelijk gespeeld of helaas verloren. Maar de wedstrijden die we verloren lag meer aan ons zelf dan aan de kracht van de tegenstander. In het begin van de competitie tekende we een voor een top 5 . Maar toch zijn we gedeelte eerste geworden. En de mede koplopers hebben we zelfs verslagen.

Dus jongens:
Van harte gefeliciteerd en top gedaan? En heel veel succes in de Hoofdklasse.