VVC JO12-1 verliest nipt van AFC Amsterdam

AFC Amsterdam JO12-1 – FC VVC JO 12-1 (1-0)

Vandaag stond onze vierde competitie wedstrijd van het voorjaarsseizoen op het programma tegen AFC Amsterdam. Na 1 verloren wedstrijd en daarna 2 gewonnen wedstrijden doen we het toch zeker niet slecht in de hoofdklasse. Het was koud en winderig op het complex van AFC en door de hoogbouw rondom de velden kwamen er af en toe gigantische windvlagen om de oren. Ook waren de trouwe supporters weer van de partij om hopelijk weer een mooie en spannende wedstrijd van onze jongens te gaan bekijken.

De eerste 10 minuten waren we de betere tegen AFC en kregen we na 10 seconden al een geweldige kans om de score te openen. Helaas ging de bal rakelings langs het doel. Er werden mooie duels uitgevochten op vooral het middenveld. Na enkele minuten spelen kwam AFC gevaarlijk in ons strafschop gebied maar wist VVC de bal vakkundig weg te werken. Helaas zag de zeer slecht fluitende scheidsrechter hier een penalty in. We hadden voor deze wedstrijd zelfs onze eigen VAR meegenomen (Marco) maar de scheidrechter maakte hier helaas geen gebruik van. AFC kreeg dus een onterechte penalty mee die ze ook vakkundig binnen de palen schoten. 1-0 voor AFC. De jongens van VVC waren hier zo verbolgen over dat we eigenlijk niet meer lekker in de wedstrijd kwamen. Ook de scheidrechter werkte hier lekker aan mee. Voor lichte overtredingen van ons werden al gefloten en bij AFC mocht er doorgespeeld worden. Ook bij uitballen die voor ons waren werden deze toegekend aan AFC.

Maar zoals eerder gezegd kwam VVC mede hierdoor niet meer lekker in de wedstrijd zowel de eerste helft als in de tweede helft. Veel duels werden verloren en normaal gesproken passeren we wel eens twee mannetjes maar ook dit zat er vandaag niet in en stuitten we regelmatig al bij de eerste passeer beweging. AFC was ook steeds eerder bij de bal dan VVC maar ondanks dat probeerde VVC toch op kracht de gelijkmaker erin te schieten. Helaas zat dat er niet in deze wedstrijd. Er waren over een weer nog wel wat kansen maar dit leidde niet tot een doelpunt. En dus gingen we zonder punten terug naar Nieuw-Vennep.

Maar jongens, de kopjes weer lekker omhoog en op naar de volgende wedstrijd, ieder team heeft wel een mindere wedstrijd.