FC VVC JO8-1 - Seizoen 2018-2019

VVC ONDER 8-1 VIJFDE NA WINST OP FC UTRECHT

Onder een stralende zon werd zaterdag het onder 8 toernooi gespeeld bij FC VVC. FC VVC opende het toernooi tegen de leeftijdsgenoten van Everton en hadden duidelijk moeite om te wennen aan alle indrukken. Voor het talrijke toegestrooomde publiek verloren de mannen met 5-0.

FCVVC JO8 1

De 2e wedstrijd mochten de mannen tegen Ajax en na een snelle 3-0 achterstand gooiden de mannen alle schroom van zich af en knokten alsof het hun laatste wedstrijd was. Einduitslag was 5-2 voor Ajax maar onze mannen hadden het juiste pad gevonden.

De 3e wedstrijd tegen FC Utrecht was gelijkwaardig waarbij FC Utrecht op voorsprong kwam, helaas kon VVC de kansen niet verzilveren en we verloren met 3-1 waar we minimaal een gelijkspel hadden verdiend.

De 4e wedstrijd speelden we tegen Abcoude en de mannen speelden deze tegenstander (die ook in onze competitie speelt) van de mat 5-0.

De 5e wedstrijd speelden we tegen Zwanenburg en deze wedstrijd gaven de mannen een voetbalshow, ze wonnen met 8-0 en werden hierdoor 4e in de poule achter de profclubs en gingen dus verder voor plaats 5 t/m 8.

In de kruisfinale speelden we tegen de nummer 3 van de andere poule Docos. De mannen hadden het even moeilijk maar toen het ging draaien wonnen we met 2-0 en eigenlijk was het probleemloos.

We gingen nu dus spelen voor plek 5 & 6 en troffen wederom FC Utrecht.

In een werkelijk zinderende wedstrijd waarin we 2 keer op voorsprong kwamen en Utrecht 2 keer de gelijkmaker maakte dacht iedereen dat het een gelijkspel zou worden ware het niet dat VVC in de slotseconde de zeer terechte winnende treffer maakte.

Een prachtige prestatie van onze toptalenten.
Ajax won in de finale na penalty’s van Everton.

1 Ajax A
2 Everton
3 Ajax B
4 Royal Antwerp
5 FC VVC
6 FC Utrecht

Van de 16 deelnemers 5e worden, 4 teams bij de eerste 6 uit onze poule, en in dit mooie rijtje tussen de profclubs staan is toch iets voor onze jongste talenten om trots op te zijn.

We danken Danny en Elles van Ultimate Football Academy die met een zeer beperkt groepje vrijwiligers dit toernooi tot een zeer geslaagde dag hebben gemaakt.

Ook dank aan de 4 kanjers van onder 13 die ( in een soms behoorlijk fanatieke ambiance) de wedstrijden in goede banen hebben geleid.