FC VVC JO8-1 - Seizoen 2018-2019

FC VVC ONDER 8-1 WINT RANDSTADCUP REGIO AMSTERDAM

Omdat er een deelnemer was uitgevallen werden onze toppers van onder 8-1 op het laatste moment toegevoegd aan het deelnemersveld van de Randstadcup onder 8. Aan dit prestigieuze toernooi doen alleen maar topteams mee buiten 2 hoog aangeschreven voetbalscholen 6 top hoofdklasse Teams uit de Regio Noord-Holland.

TOPPERS !!

De eerste wedstrijd speelden we tegen BSS welke we na 2 x 10 minuten op 8 tegengoals hadden getrakteerd en doordat we achterin de 0 hadden gehouden maakten we een prima toernooistart.

De tweede wedstrijd wonnen we met maar liefst 13-0, met de mooiste goal van het toernooi van onze supersnelle rechterverdediger Lucas. Ook onze alleskunner Siem scoorde deze wedstrijd en wel maar liefst 3 keer.

We waren nu zeker van een plaats in de halve finale maar we kregen nog een geduchte tegenstander in de poule SDZ. In het begin waren de mannen nog in de wolken van de 2 riante zeges maar daarna gingen ze helemaal los, Safouan was man van de wedstrijd met prachtige acties en een goal met links zelfs.Na een 2-0 voorsprong werd het 2-2, de toeschouwers hielden het niet meer maar de mannen stelden orde op zaken en maakten 4-2. De 4-3 was voor de statistieken maar als je van zo een topteam kan winnen kan je alles winnen dacht de trainer.

De halve finale speelden we tegen Chaara, deze hebben ook aan ons toernooi meegedaan en we wisten dat dit een heel goed team is maar onze mannen waren inmiddels onoverwinnelijk.

In een knotsgekke wedstrijd waarin we de gelijkmaker maakten (corners mogen zelfs in ene gescoord bij 6 tegen 6 dus de hele discussie of de keeper hem in eigen doel sloeg was totaal overbodig) speelden de mannen met hun hele ziel en zaligheid.

Deleano werkte zich kapot en zoekt altijd een goede voetballende oplossing. De aanjagers van de ploeg de onvermoeibare Nikola en onze goaltjesdief Ryan waren weer heel belangrijk deze wedstrijd. Het werd een gelijkspel waar we meer hadden verdiend maar nu kregen we een heuse penaltyserie voor een finaleplaats. Waar wij op 1 na alle penalty’s onberispelijk inschoten werd gelegenheidskeeper Bobby de grote winnaar van deze serie met 2 gestopte penalty’s en zelf zijn penalty gemaakt.

De finale dus, wat geweldig voor onze mannen. Het was hun eerste officiële finale, samen met de tegenstander en scheidsrechter het veld opkomen met vuurwerk en confetti, geweldig voor de toppers.

In de finale speelde we tegen AS’80 uit Almere een hele sterke ploeg. Onze razendsnelle spits Jason maakte de openingstreffer waarna AS’80 de gelijkmaker wist binnen te schieten. Onze alleskunner Ryan maakte met een schitterende vrije trap de 2-1 en we dachten de cup is binnen.

In de allerlaatste seconde knalde AS’80 met een wanhoopschot de gelijkmaker kiezelhard binnen en de scheids floot gelijk af voor het eindsignaal.

Wederom een penaltyserie en nu voor de toernooiwinst. Dezelfde 5 spelers werden aangewezen en wij wisten natuurlijk al hoe zo een serie ging dus misschien toch iets in het voordeel. De eerste werd door AS’80 naast geschoten en Ryan ramde de bal kogelhard binnen (1-0). AS’80 schoot de volgende netjes in het hoekje maar ook Jason schoot de volgende prima binnen waardoor we onze voorsprong behielden (2-1). Onder luid gejuich (zelfs de tegenstanders van de halve finale moedigden hem aan) maakte Bobby zijn net verkregen roem als penaltykiller helemaal waar en stopte de penalty. Nikola mocht de volgende nemen en deze tikte hem beheerst in de hoek waardoor de volgende al beslissend kon zijn (3-1). De druk van de goede keeper en het moeten scoren werd de speler van AS’80 te hoog en hij schoot de bal over, het hele team inclusief broers en clubgenootjes stormde achter onze keeper aan en het feestje barstte los.

Onze kanjers hebben nu een ticket voor de grote Randstadcup finale gewonnen en komen dan uit tegen de beste teams van de regio Utrecht, Rotterdam en Den Haag een prestatie van formaat!

feesten met de grote broers