FC VVC JO8-1 - Seizoen 2018-2019

Midden in de Winterstop......

Het is vrijdag 28 december. Vandaag nemen we met het team O8-1 deel aan het Jumbo zaalvoetbaltoernooi in Spakenburg bij V.V. IJsselmeervogels ofwel de Rooien. Dit is de meest gerenommeerde amateurvoetbalclub van Nederland. Geen club heeft zoveel prijzen gepakt op het allerhoogste amateurniveau. Maar ja... deze kapitaalkrachtige club staat er al jaren om bekend dat de meeste talenten van overal vandaan gekocht worden. Voor ons geldt dus alleen de vraag of hun jongste talenten ook op topniveau spelen, want daar hebben wij vandaag mee te maken.

Bij de club aangekomen werden we vanaf het hoofdveld al van harte welkom geheten door de reclameborden die speciaal voor dit toernooi waren aangepast. Evenals het grote scorebord. Wat een geweldige entourage om hier vandaag te mogen spelen. Een mooie grote tribune en natuurlijk een eigen sporthal. Als club, als VVC zijnde moet je altijd wat te wensen over hebben, maar een eigen sporthal zou wel ontzettend gaaf zijn.... dus wellicht een idee voor de volgende grote club actie :-)

We zijn er in ieder geval... nou ja niet iedereen. Het is natuurlijk vakantietijd en we missen daardoor drie spelers (Nicola, Safouan en Siem). Als vervangers hebben we Dealona en Thomas gevraagd. Dank jullie wel mannen voor het meespelen.

Stipt om 10.00 uur begint het toernooi. De eerste wedstrijd kunnen we nog rustig als toeschouwer bekijken. Een kwartier later mogen we zelf aan de bak.

De 1e wedstrijd is tegen Victoria uit Hilversum. Het is duidelijk te zien dat onze mannen moeten wennen aan het snelle spel in de zaal. Waar ze op het veld heer en meester waren in het afgelopen seizoen tijdens de veldcompetitie. Nu hebben ze moeite om kansen te creëeren en het positiespel. Gelukkig weet Micha een keer het net te vinden en scoort de 1-0. Dat is na 15 minuten ook de eindstand.

De 2e wedstrijd tegen Soest lijkt beter te gaan. Maar helaas komen we al vrij snel 1-0 achter. Kansen over en weer. De 1-1 werd door Jason gemaakt na knap doorzetten van Ryan op het middenveld. Er kwamen hierna nog kansen op 2-1, maar een goede redding van de keeper voorkwam dit. Uiteindelijk viel de 2-1 wel, maar dan aan de verkeerde kant. Zo verloren we toch nog deze wedstrijd en het was niet nodig geweest.

De 3e wedstrijd was tegen de gastheren van IJsselmeervogels. Een sterke tegenstander, die net even iets slimmer voetbalde dan ons. Bobby stond daardoor behoorlijk onder druk op doel en moest meerdere malen redding bieden, maar uiteindelijk viel toch de tegengoal. Onhoudbaar. Gelukkig maakte Ryan nog de gelijkmaker. Er kwam ten slotte een spannende eindfase maar het bleef 1-1.

De 4e wedstrijd was tegen Spakenburg oftewel de Blauwe. Net als tegen de jongens van IJsselmeervogels waren deze jongens ook fysiek weer een stuk forser dan ons. Dus weer een pittige tegenstander. En dat was vanaf het begin te merken. Spakenburg was een paar keer dichtbij een treffer. We kwamen toch op 1-0 voorsprong. Weer Micha dit keer. Maar heel lang konden we hier niet van genieten. Want de gelijkmaker werd alweer door Spakenburg snoeihard ingeschoten. En ook deze wedstrijd werd dus weer gelijkgespeeld. Ons puntentotaal kwam hiermee op 5 uit 4. En leverde ons een 4e plaats op. Het lag vandaag allemaal dicht bij elkaar. Als we bijvoorbeeld één doelpunt meer hadden gescoord hadden we 3e of 2e geworden. Voor vandaag maakte dat niet uit. We zijn weer een leerzame ervaring rijker en bovendien weer een super gave sportieve ochtend gehad. Bobby, Dealano, Jason, Micha, Lucas, Ryan en Thomas jullie zijn toppers. Succes straks na de winterstop weer op het veld. We blijven jullie nauwlettend volgen.