FC VVC JO8-1 - Seizoen 2018-2019

U8-1 WORDT WEGGESPEELD DOOR OUDERS MAAR WINT TOCH

Dat voetbal niet altijd eerlijk is weet iedereen, denk alleen maar aan de halve Finale van Ajax kort geleden, schrijver dezes kon het daardoor zelfs niet aan de CL finale te kijken afgelopen zaterdag.

Ouders en kinderen

U8-1 van FC VVC is een prachtig team, voor de zomerstop wekelijks een voetbalshow waar iedereen van kon genieten. Dit viel al snel op en in de wijde omtrek had iedereen het over de verzameling talenten. Maar liefst vier spelers mochten hun kunsten vertonen bij een BVO, Bobby en Jason bij Feyenoord en Ryan en Nikola bij Ajax. Ik denk dat het hier niet bij zal blijven zoveel talent als dit team bevat. In de voorbereiding een toernooi tegen o.a. FC Utrecht, Everton en Ajax waarin we niet werden weggespeeld.

We wonnen de Randstad cup regio Amsterdam waardoor we de finale mochten spelen in het stadion van Excelsior. Na de winterstop in de allerhoogste klasse ons prima staande gehouden tegen de beste teams van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Pas in de halve finale van de beker werden we uitgeschakeld waar het net zo goed andersom had kunnen zijn. Maar bovenal het aanstekelijke enthousiasme en het op techniek wedstrijden willen winnen i.p.v. op kracht bezorgde ons niet alleen vaak de winst maar ook de complimenten.

Laatste training U8-1

Gisteravond voor het laatst getraind met de mannen, we begonnen met een spellenparcours waar ook de oudere broers aan mee mochten doen. Daarna ging het gebeuren, de ouders die onze jongens door dik en dun steunen en overal maar naar toe brengen als die trainers weer eens een toernooi plannen gingen de strijd aan. In de groepsapp vooraf was er 1 ding duidelijk, we gaan winnen als ouders, al moet het gestaakt worden maar wij gaan ze laten zien wie de besten zijn.

Bij U8-1 stond onze betrouwbare sluitpost Bobby in de goal, sinds de Randstad cup staat hij op doel en wat is hij goed geworden sindsdien. Door zijn trouwe vriend (keepers) trainer John is hij in no time veranderd van onze goaltjesdief tot een zeer goede meevoetballende sluitpost.

Rechtsachter Lucas Koen, een moderne verdediger die als kleinste van het team de strijd aan gaat met alle grote sterke aanvallers, en aan de bal mooie trucjes combineert met simpele passes. Lucas scoort niet vaak maar hij heeft wel de twee mooiste goals gemaakt dit seizoen.

Linksachter Siem, een topverdediger die het hele team aansteekt met zijn onverzettelijkheid. Soms veranderd hij in “Siemnaldo” en maakt hij rushes over het hele veld, het allermooiste moment van dit seizoen was zijn imitatie van Donny v.d. Beek in de Kuip tegen de ouders van Docos. Wat een held!

Centraal speelde Nikola, een betrouwbare verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan. Net als zijn grote broer al in beeld bij Ajax en de laatste weken is hij helemaal los en gaat ook ineens hele belangrijke doelpunten maken.

Op het middenveld speelde Safouan, een tweebenige speler, net zo makkelijk met links als rechts, hij kapt en draait zich door iedere verdediging heen. Bovenal genieten de trainers van “Saf” zijn enthousiasme.

Daarnaast speelde Ryan, ik weet nog goed dat wij hem zagen bij het schoolvoetbal. Wat waren we blij dat hij bij ons kwam spelen, een gedrevenheid waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen, prima schot met beide benen en een goede dribbel. Ryan gaat ons verlaten voor Ajax en wat zijn we trots op deze kanjer.

Dylan speelde in de spits, hij kwam er in de winterstop bij en ging vanuit het niets op het allerhoogste niveau op zijn leeftijd spelen, niet normaal hoe goed hij zich aanpast en zijn krachtige spel en mooie dribbels gaan nog veel en veel beter worden, houd hem in de gaten mensen!

Jason stond naast hem, een snelle speler met een briljante techniek. Hij scoort heel makkelijk en gelukkig voor de tegenstanders weet hij zelf nog niet helemaal hoe goed hij is anders zouden ze in huilen uitbarsten als ze het veld opkomen en hem zien staan. Hij is tevens onze “”penaltykoning”. Iedere penalty na de wedstrijd is bijgehouden en hij was de onbetwiste nummer 1 dit seizoen.

De ouders speelden werkelijk geweldig. De moeder van Jason was altijd aanspeelbaar, Dylan zijn vader een bikkelharde verdediger en Safouan heeft die mooie trucjes niet van een vreemde.

Nikola zijn vader liet zien waarom zijn oudste zoon bij Ajax speelt, Ryan wint op conditie waarschijnlijk van zijn vader maar voetballend is zijn vader beter. De moeder van Lucas is een echte goaltjesdief niet te veel lopen maar wel scoren. Pim speelde fabuleus en Bobby zijn moeder liet zien waarom Jari en Bobby ondanks hun talentloze vader toch zo goed zijn.

Toen het 6-2 stond (de broers van Nikola, Lucas en Siem konden hier ook niets aan veranderen) moest de prima leidende scheidsrechter Jari naar zijn eigen training en werd er besloten om de winnende goal te spelen. Trainer Armand was scheidsrechter en op aandringen van zijn VAR (de moeder van Ryan) moest hij een pingel geven aan U8-1.

Onze keeper Bobby tegenover Siem zijn moeder ook wel bekend als “OMAMA”. Bobby scoorde en de boys wonnen. Helaas was trainer Mika er niet bij omdat hij nog de finale van de nacompetitie moet spelen anders hadden we zeker gewonnen.

Mannen met alle bekers

Daarna hebben we de bekers verloot (dat waren er 8) die we dit jaar hebben gewonnen.

Al met al een mooie afsluiting van een topseizoen met fantastische kinderen en superfijne ouders!

Armand