FC VVC JO8-5 - Seizoen 2018-2019

Het jongste talententeam O8-5 komt op stoom

Sinds de winterstop is er een nieuw team van talenten uit de Champions League en diverse O8 teams samengesteld. Zo worden deze jongens alvast voorbereid op het spelen op een kwart veld en door de hogere weerstand is het de verwachting dat ze zich beter en sneller zullen ontwikkelen. We zijn nu een paar weken op weg. De hoogste tijd dus om het team aan jullie voor te stellen.

FCVVC JO8 5

  • Aiden: één van onze vaste keepers. Daarnaast ook een moeilijk te passeren verdediger.
  • Damin: een fysiek sterke speler. Niet bang om een duel aan te gaan en met zn harde schot gevaarlijk voor het doel van de tegenstander
  • Lucas: onze enige echte linksbenige speler. En daarmee onze troef aan de linkerflank.
  • Micha: een ervaren keeper en sinds het laatste duel een bewezen penaltykiller. Ook verdedigend staat hij zn mannetje
  • Nout: een speler die werkelijk op elke positie goed uit de voeten kan. Door zijn multi-inzetbaarheid onze gedroomde aanvoerder
  • Thomas: een speler die een geweldige actie en techniek in de benen heeft. Zet veel druk en kan soms in zn eentje het hele team over een dood punt heen helpen.
  • Sem: is klein van stuk, maar een technisch zeer begaafde aanvaller met een neusje voor de goal. Geeft niet gauw op en is daardoor een plaag voor elke verdediger.
  • Steveson: een gedreven en gedisciplineerde speler. Je moet hem vaak meerdere keren voorbij spelen om hem kwijt te raken.

Kort samengevat: FC VVC JO8-5 een top team met unieke kwaliteiten. Zeker als ze goed luisteren naar de trainer(s) dan zal menig tegenstander het knap lastig krijgen.

Afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar Kudelstaart om het tegen de plaatselijke Rooms Katholieke Door Eendracht Sport (RKDES) O8-2 op te nemen. Het was niet de eerste wedstrijd van deze week, want midweeks hadden we het in de stromende nog opgenomen tegen de selectie O8-1 van Dios. Daar waren we niet goed uit de startblokken gekomen. Althans, de aanvallen verliepen prima, maar er werd niet gescoord. Toen er vervolgens verzuimd werd om mee te verdedigen, kregen we het ene na het andere doelpunt om de oren. Dat resulteerde in een 6-1 ruststand. Gelukkig werd in de tweede bedrijf geleerd van de foutjes uit de eerste helft en werd de tweede helft duidelijk en overtuigend met 2-4 gewonnen. Eindstand dus 8-5.

De goede flow uit de tweede helft tegen Dios namen we niet meteen mee naar RKDES. We begonnen weer hetzelfde als in de eerste helft tegen Dios met veel aanvallen, druk zetten en niet verdedigen... waar de tegenstander direct van profiteerde en we met 1-0 achter kwamen. Totaal onnodig en tegen de verhoudingen in. Maar het mooie was nu dat dit talentvolle team van de vorige keer geleerd had. De 1-0 was een waarschuwing en men ging hierna heel anders voetballen. We bleven druk zetten, maar ook de verdedigende taken werden dit keer niet verzuimd. We maakten gelijk en kwamen daarna nog wel weer door een klein foutje achterin achter op 2-1. Dat was ook gelijk de laatste keer in de wedstrijd dat we op achterstand kwamen. Want Sem en Thomas zorgde nog voor de rust dat we op 3-2 voor kwamen en mede doordat Micha een penalty stopte gingen we met deze stand de rust in. Dit betekent overigens bij RKDES dat de teams de kleedkamer gaan opzoeken en daar worden voorzien van een verfrissing. Ook de trainer krijgt een kopje koffie aangeboden. Wat een gastvrijheid en gezien de weersomstandigheden ook een welkome onderbreking om weer op temperatuur te komen.

Bij de tweede helft ging het team verder van waar het in de eerste helft was gestopt. Inzet, druk zetten en ballen afpakken van de tegenstander. De voorsprong kwam geen moment meer in gevaar en werd uiteindelijk uitgebouwd tot een verdiende eindstand van 3-6.

Onze complimenten gaan uit naar het complete team en de trainer. Wat hebben jullie als team in de paar weken een enorme progressie laten zien. We zijn heel trots en kijken uit naar de volgende wedstrijden.