FC VVC JO9-1 - Seizoen 2018-2019

JO9-1 start sterk in de competitie

Na een wat wisselvallige opstart aan het begin van het seizoen met 2x verlies in de beker, 1x winst in diezelfde bekercompetitie en een ruim gewonnen oefenwedstrijd uit tegen FC Lisse JO9-1 is ook voor de JO9-1 de competitie inmiddels begonnen.

23 september j.l. was het dan zover. Na een periode van zo’n 3 weken waarin spelers en de 2 trainers de tijd hebben gehad om aan elkaar te wennen was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen AGB JO9-1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien de meeste spelers van beide teams in het vorig seizoen verantwoordelijk waren voor een 5-5 gelijkspel.
Maar deze wedstrijd heeft een totaal andere uitslag gekregen. De tegenstander werd vooral in de eerste helft totaal overspoeld met aanvallen van onze jongens. Bij het rustsignaal stond het na doelpunten van Shai, Ronin (2x), Dealano en Jasim (2x) 6-1.

Na de rust gingen onze mannen door met goed voetbal. Het enige wat aanvankelijk ontbrak waren nog meer doelpunten. Het was AGB die ondanks erg goed verdedigen van Loay en Rayan, en met flitsende reddingen van Cino, desondanks sterk terugkwam tot 6-3. Maar na 2 schitterende crosspasses van Jasim vanaf rechts naar Shai op links, kon laatstgenoemde de stand opvoeren naar 8-3. Tenslotte was het slotakkoord voor Jasim die met nog een mooi schot vanaf afstand de eindstand op 9-3 bracht.

Vol goede moed en vertrouwen in eigen kunnen van ons team zijn we afgelopen zaterdag afgereisd naar Heemstede om daar de uitwedstrijd te spelen tegen RCH JO9-1. Dit bleek achteraf een wedstrijd te zijn geweest met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren, en waarbij de keepers van beide teams de hoofdrol opeisten. Bij het spelsysteem van 6 tegen 6 op een kwart voetbalveld vallen gebruikelijk veel doelpunten. Maar in deze wedstrijd bleken de keepers op 1 moment na niet te kloppen. Het was uitgerekend onze keeper Cino die als sluitpost de bal bij een corner voor ons de bal op het midden van het veld opeiste en met een genadeloos schot van afstand de 1-0 eindstand op het bord toverde.
Zowel ouders als coaches hebben genoten van dit voetbalspektakel.

Komende zaterdag spelen onze toppers om 8.30 uur thuis tegen Alliance ’22 JO9-1. De komende week gaan we er weer als team op de training tegen aan om hopelijk de goede in gezette lijn voort te zetten.