FC VVC JO9-1 - Seizoen 2018-2019

JO9-1 zet goede seizoenstart door

We zijn inmiddels alweer 4 gespeelde competitiewedstrijden verder na ons laatste wedstrijdverslag. De lijn van de start van de competitie is voort gezet met nog eens 4 overwinningen, waardoor we op dit moment al onze competitiewedstrijden (6 stuks) hebben gewonnen.

FCVVC JO9 1

Dit is geweldig voor onze jongens. Maar wat veel belangrijker is dat onze spelers stuk voor stuk aan het ontwikkelen zijn tot betere voetballers, en dat ze met de week ook als team groeien. Het leuke aan deze groep spelers is dat ze op trainingen net zo gemotiveerd zijn als voor hun wedstrijden. Wij als trainers/coaches genieten er enorm van dat ze vol overgave met het voetbalspelletje bezig zijn en allemaal beter willen worden. Het is daarom mooi voor onze spelers dat hun geweldige inzet wordt beloond met winstpartijen en mooie doelpunten.

Het is alweer 4 weken geleden dat wij onze derde competitiewedstrijd hebben gespeeld. Dit was thuis tegen Alliance ’22 uit Haarlem. In deze wedstrijd waren wij bijna de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander. Doordat de verdedigers constant goed aansloten kreeg de tegenpartij geen kans om te voetballen. Deze wedstrijd hebben onze jongens, met 5 doelpunten van Shai en eentje van Jasim, zeer terecht met 6-2 gewonnen.

De week erop hadden we de lastige uit wedstrijd bij Odin ’59 in Heemskerk. Via een betrouwbare bron hadden wij vernomen dat dit team ook al zijn wedstrijden tot dat moment had gewonnen. Onze jongens hadden het in de eerste 10 minuten erg lastig tegen een ploeg die veel traint op omschakeling, dit leverde Odin in het begin van de wedstrijd zeker 3 100% kansen achter elkaar op. Vanaf de tweede 10 minuten kwamen onze mannen ook beter in de wedstrijd. Door een stapje bij te zetten en meer duels te winnen kregen wij vat op de wedstrijd. De scores van beide partijen liepen tot 2-2 gelijk op. Daarna kwamen we voor het eerst na doelpunten van Jasim en Dealano op 2 doelpunten voorsprong. Het doelpunt van Dealano was hier van grote schoonheid door de bal vanaf de linker zijlijn diagonaal in de rechter bovenhoek te schieten. Odin kwam nog 1x terug tot 3-4, waarna door doelpunten van Shai en een geweldige goal van Loay (na een individuele actie) de eindstand van 6-3 in ons voordeel werd bepaald. Het was een mooie opsteker voor onze jongens om deze sterke tegenstander te verslaan in een wedstrijd waar beide ploegen gelijkwaardig waren en veel strijd leverden.

Na een weekendje zonder voetbal vanwege herfstvakantie en niet meer actief te zijn in het bekertoernooi was ADO ’20 uit Heemskerk bij ons te gast. De eerste helft speelden we veel minder overtuigend dan de weken ervoor. Door het ontbreken van scherpte bij het startsignaal kwamen we vrij snel op een 2-0 achterstand. Het was Dealano die na een goede loopactie in de diepte de bal kreeg van Shai en niet faalde toen hij 1 tegen 1 op de keeper afging. Vervolgens kwamen we ook vrij snel op 2-2 na een schitterende pegel van Davey van afstand. Vervolgens ging de wedstrijd onnodig in gelijke score op tot 6-6 door doelpunten van nogmaals Davey, Jasim en Dealano. Uiteindelijk gingen onze jongens in de tweede helft toch beter spelen. De duels werden gewonnen, er werden tegenstanders uitgespeeld en de ballen kwamen na passing aan bij mede spelers. Door doelpunten van Ronin, Loay en Shai werd er uiteindelijk nog met 11-6 gewonnen. Het laatste doelpunt was hier van grote schoonheid. Na een combinatie tussen Jasim, Davey en Loay over de lengte van het veld kon Shai de bal intikken.

Na weer een prima trainingsweek waarbij de temperatuur flink gedaald was stond de uit wedstrijd bij Bloemendaal op het programma. In deze wedstrijd waren wij ondanks de eindstand van 5-4 winst heer en meester. Er waren een paar prima aanvallen bij, maar het ontbrak vaak net aan de afronding. Na een achterstand van 1-0 was het Loay die de stand weer gelijktrok. Vervolgens was het Dealano die de gelukkige was om uiteindelijk de 2-1 te maken na een aanval uit het boekje. Via een sliding van Jasim kwam de bal bij Davey. Die passte precies op het goede moment de bal diep naar Shai. Op zijn beurt speelde Shai in 1x de bal vanaf links voor het doel waarop Dealano kon inlopen en de bal in 1x langs de keeper krulde.

Zelfs de coaches van Bloemendaal applaudisseren voor deze wonderschone aanval . Na deze prachtige goal trok Bloemendaal de stand weer gelijk. Maar na een schitterende individuele actie was het Jasim die zichzelf beloonde met een prachtig doelpunt. Toen was het de beurt aan Ronin. Zonder na te denken schoot hij de bal met zijn linker poot hard in de rechter bovenhoek. In plaats van dat het vervolgens 5-2 werd kwam Bloemendaal toch nog terug tot 4-4. Maar het was Cino, die na eerst nog een hele belangrijke redding op doel te hebben gemaakt, Shai met een schitterende trap alleen voor de keeper zette. Shai maakte vervolgens zeer kundig de 5-4 waardoor ook deze wedstrijd werd gewonnen. Deze wedstrijd had een man of the match. Dit was Rayan. Doordat wij veel op de helft van Bloemendaal speelde kregen zij door counters wel veel uitbraken. Maar het was Rayan die meerdere keren de aanval bij Bloemendaal eruit haalde en daarnaast ook nog eens voor snelle spelvoortzettingen zorgde. Daarom was hij dik verdiend de man of the match!

Komende week gaan we weer hard trainen omdat we met z’n allen nog genoeg kunnen leren en graag nog beter willen worden. Hopelijk zien we dan weer stukjes die we op de training oefenen terug in de eerst volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag, tegen VV Aalsmeer.

FCVVC JO9 1 002