Scoren is nodig!

11 mei 2019: FC VVC MO15-1 tegen Pancratius MO15-2 6-1 (3-1)

Het is zaterdagochtendvroeg en er staat weer een voetbalwedstrijd op het programma voor de meiden van MO15-1 na een heerlijke vakantie. In de app groep wordt al flink geappd door de meiden. Het is een wedstrijd die heel belangrijk is op weg naar een eventueel kampioenschap. Het team staat namelijk op de 2de plaats achter DSOV, met evenveel punten echter met een lager doelsaldo (1 doelpunt minder). De opdracht is dus duidelijk, winnen en dan met zoveel mogelijk doelpunten.

10:35: de eerste meiden druppelen binnen en opvallend is dat er toch enige spanning is. Er is zelfs bij een enkele speelster zenuwen te zien. Nergens voor nodig natuurlijk, want we gaan gewoon lekker voetballen als altijd en dus zal het vast goed komen.

10:45: alle meiden zijn er en de tactische bespreking vindt plaats, althans eerst verwelkomen we de de 2 invalsters Indy en Anissa uit MO13-1. Ze hebben al eerder meegevoetbald met MO15-1, dus echt nieuw zijn ze niet, maar top dat ze weer in willen vallen omdat er wat blessures zijn. Ook de geblesseerde Ruby is erbij. Ze speelt niet, maar dit team is een team en dus komt ze aanmoedigen en is er bij de voorbespreking er gewoon. Zoë is weer hersteld na een langdurige blessure en mag het vandaag proberen. Devi is de avond ervoor nog in het ziekenhuis geweest, maar ook aanwezig en gaat ervoor (wat een mug al niet kan doen). De bespreking is kort, de opstelling wordt doorgenomen en hoe we gaan spelen.

11:00: op naar het veld! Warming-up. Het is lekker voetbalweer, dus de meiden gaan lekker hun gang. Intussen komt ook de scheidsrechter aan. Ahmet fluit onze wedstrijd, altijd leuk!

11:25: de eerste supporters komen kijken. Ze hebben er zin in. Lekker zonnetje, goede koffie en thee en een geweldig team. Alles aanwezig om een leuke wedstrijd te zien. Iedereen heeft er zin in.

11:30 De wedstrijd begint. Meteen maken we ons doel duidelijk. Vol op de aanval! Gescoord zal er moeten worden. In de 2de minuut al meteen resultaat. Leonie loopt zo langs de verdediging van Pancratius, recht op de keepster af en plaatst de bal prachtig langs de keepster van Pancratius 1-0! Er komen nog supporters aanlopen en die hebben dus al wat gemist. Redelijk snel volgen de volgende doelpunten. Lois haalt geweldig uit na een prima rush en spelen van achteruit. Fenna scoort ook na heerlijk spel, uitkappen, draaien, richten en schieten. Het gaat dus prima. 3-0. De supporters, meiden, trainer en coach genieten echt van het goede spel. Toch weet pancratius 1 keer te scoren. De meiden voelen even de spanning, want afgelopen week hebben ze gezien wat er kan gebeuren. Er wordt een paar minuten even wat minder gespeeld, maar daarna gaat weer volop het voetballend vermogen van de meiden aan de gang. Er wordt weer lekker overgespeeld, ruimtes worden gezocht en er wordt gebruik gemaakt van de snelheid van een aantal meiden. Het resulteert in nog 3 doelpunten van de voet van Fenna, maar door fantastisch voorbereidend werk van de rest van het team. Ahmet fluit, na een sportieve, leuke en goede wedstrijd af. De meiden juichen, de supporters juichen, eigenlijk juicht iedereen van VVC. Wat een heerlijke dag… In de kleedkamer heerst opluchting en blijdschap. De invalsters Indy en Anissa worden door het hele team bedankt voor het meespelen. Rosalie, Floor, Tara, Merle, Gitte, Indy, Maud, Lisa, Leonie, Zoë, Lois, Silver, Anissa, Devi, Fenna en Ruby Superteam!