Recycling Nijssen

Word Ook Sponsor van FC VVC

FC VVC - JEUGDNIEUWS & VERSLAGEN

VVC O12-2 : een terugblik

De vorige keer dat ik een verslag schreef voor de O12-2 waren we net begonnen in de beker en inmiddels zit de eerste fase van dit voetbaljaar er alweer op. Tijd voor een terugblik op deze afgelopen 2 maanden.

En eerlijk is eerlijk, het waren wat voetbal betreft een paar leuke maanden. Onze talenten hebben in de beker een fraai resultaat neergezet. Van de 7 gespeelde wedstrijden zijn er 5 winnend afgesloten, een prima resultaat wat mij betreft. Deze mooie reeks heeft er dan ook toe geleid dat de mannen qua punten gelijk zijn geëindigd met de sterke Hoofddorp SV O12-2. Helaas op doelsaldo is VVC O12-2 uiteindelijk als derde geclassificeerd in de bekercompetitie. Wat mij betreft een prachtig resultaat.

Hoewel de – onverklaarbare – nederlaag tegen DIOS toch wel een beetje een domper was, hebben we verder eigenlijk ongelooflijk leuke wedstrijden gezien. Gaaf ook om te zien hoe goed de balans in dit team is. De mannen kunnen elkaar in het veld goed vinden en zowel aanvallend als verdedigend zie ik een prima rolinvulling van alle spelers.

Met name de wedstrijden tegen Hoofddorp SV, Koninklijke HFC en DSOV waren ontzettend leuk om te zien. Met name waren de krachtsverhoudingen tegen Hoofddorp SV O12-2 en Koninklijke HFC O12-3 gelijk verdeeld. De wedstrijd tegen Hoofddorp SV was echt superspannend, maar geweldig om te zien dat onze mannen van geen wijken wisten, hoewel ze steeds tegen een achterstand aan hebben gekeken. Het 5-5 gelijkspel was dan ook dik verdiend!

De wedstrijd tegen Koninklijke HFC was op een heel andere manier prachtig om te zien. HFC – uiteindelijk de winnaar van de bekercompetitie – had zich in de competitie ontplooit tot favoriet gezien de monsterzeges die zij hadden behaald tegen DIOS, DSS en Bloemendaal. Hoe mooi is het dan om te zien dat de Vennepse gladiatoren met veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Toch komt VVC na een minuut of 5 op een 0-1 achterstand. Gelukkig laten de mannen hun koppies niet hangen en gaan gewoon stoïcijns door met wat ze geleerd hebben. Het vroege druk zetten, de goede verdedigende acties en het prachtige aanvalsspel zorgt ervoor dat de eerste helft de schade beperkt blijft. Jammer genoeg dat een prachtig uitgespeelde aanval tussen Jasper en Milan op de paal eindigt. De tweede helft komen onze toppers goed uit de startblokken en al snel volgt de gelijkmaker. Daarna zetten de mannen goed door en via een prachtig uitgespeelde aanval maakt Siem op aangeven van Milan de 2-1 en uiteindelijk schiet Thomas een afvallende bal uit een corner vanaf halverwege de helft van HFC prachtig onder de lat, 3-1. De vreugde is groot en zelfs de gehele selectie van O12-1 rent het veld in om onze mannen te feliciteren. Briljant hoe HFC is bedwongen op Vennepse bodem!

De wedstrijd tegen DSOV was op een heel andere manier geweldig om te zien. Natuurlijk maakte de scheidsrechter een overweldigende indruk en is de “vetercheck” een nieuw ritueel geworden, maar eerlijk gezegd heb ik veel meer genoten van het spel van onze talenten. Wat een geweldig voetbal hebben we gezien, prachtig combinatie voetbal, mooie doelpunten, prachtige reddingen en sterke verdedigende acties. Deze afsluiter van de bekercompetitie was weer een genot om naar te kijken. Mooi ook om te horen dat de coach echt trots is op de prestatie die het team heeft neergezet, zowel deze wedstrijd, maar zeker ook de gehele competitie. Een prima basis om op voort te borduren.

Milan K, Daan, Duco, Siem, Ben, Milan N, Quinn, Thomas, Melle en Jasper, wat een super prestatie hebben jullie neergezet deze eerste fase van dit voetbalseizoen. Gaaf ook om het plezier te zien waarmee jullie aan het voetballen zijn!

Nu is het afwachten tot de week van 21 oktober wanneer het programma voor de maanden november en december bekend zal worden gemaakt. Ik ben ontzettend benieuwd wie jullie tegenstanders gaan worden en ik hoop op een prachtige tweede fase met fraai voetbal!

In aanloop naar deze tweede fase staan er volgens mij eerst een paar oefenwedstrijdjes op het programma. Met als eerste volgende week de wedstrijd bij en tegen TABA in Amsterdam. Ik heb er al weer zin in!

R.

FC VVC Betaalpas

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Toernooi Kalender 2020

Voetbalschoenen Voetbal Geest.nl

Lid worden FC VVC

BN Nieuwsbrief

Contact informatie Bovenbouw

Contact informatie Onderbouw

Contact informatie Meiden

CHAMPIONS LEAGUE

Traingstijden

Programma

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden