Recycling Nijssen

Word Ook Sponsor van FC VVC

FC VVC - JEUGDNIEUWS & VERSLAGEN

VVC O9-3 : een terugblik

De eerste fase van dit voetbalseizoen zit er inmiddels op. En wat voor een eerste fase was dit! Ik heb ontzettend genoten van onze voetbaltalenten.

In de competitie zijn tot dusver 7 wedstrijden afgewerkt, allemaal tegen O9-1 en O9-2 teams. Stuk voor stuk sterke tegenstanders en hoe knap is het dan dat VVC slechts 2 verliespotjes heeft gespeeld. En als we dit dan iets verder analyseren, dan was dit verlies in beide gevallen geheel tegen de verhoudingen in.

Bij UNO hadden onze toppers gewoon ontzettend veel pech met hun doelkansen, waardoor het vertrouwen een beetje wegebde gedurende de wedstrijd, met een eindstand van 8-2 in het voordeel van UNO tot gevolg. Ook het nipte verlies (5-3) tegen Overbos was pech. Hoewel beide teams echt wel aan elkaar gewaagd waren, had Overbos gewoon meer geluk. Twee hoge balletjes vanaf de middenlijn die onfortuinlijk net onder de lat vallen en achter Dean in het net verdwijnen. Dit naast diverse doelkansen, incl. een penalty, van VVC die via de lat en de paal het doel van Overbos weer verlaten.

De mooiste wedstrijden waren wat mij betreft de eerste wedstrijd tegen Hoofddorp SV (O9-2) en de laatste wedstrijd tegen RKDES. Tegen Hoofddorp lieten onze mannen zich van hun beste kant zien. Ondanks dat de mannen tijdens de rust met 3-1 achterstonden toonden onze toppers veerkracht en met veel inzet en overtuiging wisten de mannen er een 4-4 gelijkspel uit te trekken. De laatste wedstrijd tegen RKDES, afgesloten met een overwinning van 7-4, was wat mij betreft ook een bijzondere pot. Beide teams waren enorm aan elkaar gewaagd en de verschillen waren duidelijk. Waar de spelers van RKDES stuk-voor-stuk technisch sterke voetballers waren, hebben onze mannen deze overwinning puur op inzet en zelfvertrouwen gewonnen. Heel gaaf om te zien!

De overwinning tegen Pancratius (10-5) kwam een beetje als verrassing. Op basis van de ervaringen met deze club in voorgaande jaren had ik meer tegenstand verwacht. Maar met mijn roots in Badhoevedorp had deze overwinning toch wel een zoete smaak.

Dat gold uiteraard ook voor de 11-5 overwinning tegen DIOS O9-1. Natuurlijk hartstikke gaaf om deze dorpsderby met een fraaie winst af te sluiten. Overigens in tegenstelling tot de broer van Daan die met zijn team helaas het onderspit moest delven…

Tenslotte had ook de wedstrijd tegen Aalsmeer (5-9 overwinning) een bijzondere dynamiek. Allereerst was dit de eerste wedstrijd waar we onze eigen veldtrainer Milan mochten verwelkomen en blijkbaar heeft hij de mannen prima op scherp gezet. Dit ook tegen de zin van de trainers en begeleiders van Aalsmeer in. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de wijze van coaching steeds minder vriendelijk. Dat is natuurlijk op geen enkele manier te prijzen, maar wel knap dat 7 jochies van 7 en 8 jaar drie volwassenen met goed voetbal tot het uiterste drijven.

Wat mij betreft is dit echt een prachtig resultaat voor dit nieuw samengestelde team. Natuurlijk hebben de mannen dit te danken aan hun eigen inzet en talent, maar de resultaten zijn met name gehaald doordat er echt als team wordt gespeeld. Inmiddels zijn de contouren van de sterkste opstelling en (voorkeurs)posities wel duidelijk voor de coaches. Dean staat natuurlijk echt zijn mannetje als onze vaste keeper. Met prachtige reddingen en zijn zo karakteristieke rustige uitstraling is hij een stevige gate-keeper. Voor hem staan Luuk en Daan hun mannetje in de achterhoede, beiden op hun volledig eigen wijze.

Luuk heeft een natuurlijke drang naar de laatste man positie en die rol vervult hij met verve. Goed op tijd instappen, maar op zijn tijd ook fraaie passeerbewegingen zijn echt zijn handelsmerk. Met Luuk in deze positie brengt hij veel rust in het team. Hij dwingt het vertrouwen af dat bij een counter van de tegenstander alles wel goed komt. Een belangrijke rol voor dit team.

Naast hem staat de stiefrechtsbenige Daan op de linksachterpositie. Enerzijds laat dit mannetje iedere wedstrijd zijn verdedigende kwaliteiten zien, maar neemt hij ook de vrijheid om op te komen langs de lijn en aanvallende acties in te zetten. En vrij effectief mag ik wel zeggen, in 4 van de 7 competitiewedstrijden heeft hij toch weten te scoren.

De middenveldpositie is veelal vergeven aan Matthijs. Dit mannetje bruist van de energie en is echt een waardevolle aanvulling voor dit team. Hij geeft niet op en weet zijn tegenstanders goed in de greep te houden. Ook aanvallend staat hij zijn mannetje en bedient de voorhoede goed met zijn passjes. De voorhoede met Raffi op rechts, en Jayson en Gabriel op links mogen blij zijn met zo een middenvelder.

Jayson bestiert naast de linksvoor positie ook het middenveld. Wel leuk om te zien dat de manier waarop Jayson dat invult echt anders is dan Matthijs, aangezien Jayson een heel natuurlijke drang naar het doel van de tegenstander heeft, echt een heel aanvallende instelling. Prachtig om dit mannetje bezig te zien, van fraaie assists en steekpassjes tot prachtige doelpunten, niets is hem te dol.

Onze Italiaans, Duitse medelander Gabriel ademt voetbal. Met een geweldig schot in de benen is en wil hij overal zijn waar de bal is. Hoewel dit voor het inslijten van positiespel soms wel een hele opgave is, is hij hiermee meteen ook meteen een moeilijk te verdedigen speler voor de tegenstander. Ontzettend gaaf om te zien hoe de taalbarrières steeds verder lijken te verdwijnen en het vertrouwen van dit spelertje voortdurend te groeien. Een prachtige speler.

En tenslotte dan onze topscorer Raffi. Een voetbal talent met prachtige techniek. Ieder balletje wat dit mannetje aanraakt lijkt wel in goud te veranderen. Iedere week weer zien we goeie aannames, fraaie passeerbewegingen, mooie passjes en geweldige doelpunten. Een genot om naar te kijken.

Voordat dit verslag eindigt mag Carlo – onze (bijna) vaste spelbegeleider – natuurlijk niet onvermeld blijven. Deze rol begint hem steeds beter te passen. Heel fijn dat we zo een betrokken vader hebben die het leuk vindt om deze rol op zich te nemen bij de thuiswedstrijden. Heel erg bedankt.

En uiteraard ook een dankwoord aan alle ouders. Iedere week is de opkomst van de ouders enorm, wat een betrokkenheid met dit team. En hoe fijn is het om te merken dat er alleen maar positief aangemoedigd wordt, hoe anders zien we dat wel eens bij andere teams. Super!!

De komende weken even geen competitiewedstrijden, maar staan er wel een paar oefenpotjes gepland ter voorbereiding op de tweede fase van de competitie. Volgens de planning van de KNVB wordt in de week van 21 oktober het nieuwe programma voor de maanden november en december 2019 bekend gemaakt. Ik ben benieuwd welke teams we tegen gaan komen in de komende periode, maar goed, nu eerst maar opmaken voor het oefenwedstrijdje tegen DSOV – het oude team van Raffi – volgende week. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

R.

FC VVC Betaalpas

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Toernooi Kalender 2020

Voetbalschoenen Voetbal Geest.nl

Lid worden FC VVC

BN Nieuwsbrief

Contact informatie Bovenbouw

Contact informatie Onderbouw

Contact informatie Meiden

CHAMPIONS LEAGUE

Traingstijden

Programma

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden