FC VVC - Club Informatie / Nieuws

FC VVC JO15-3 wint Schüttorf Cup 2019

Vrijdag 14 juni vertrokken de jongens van de 015-3 na een prima verzorgde lunch in de kantine van VVC, richting Duitsland voor het toernooi Schüttorf Cup 2019.

JO15 3 Schuttorf 001

Op vrijdagavond was de openingsceremonie van het toernooi waarbij ieder team (VVC was nr. 85! van de ruim 100 teams) werd aangekondigd en onder toejuiching van het publiek in looppas over het hoofdveld zich lieten zien.

Na een onrustige nacht in de huizen moesten de jongens zaterdagochtend al vroeg op het veld staan. Onder het toeziend oog van Jan de Zwart, Henk Mink, Ron van Tol en Brian van de Kuilen stonden de mannen met gevulde maag om 9.00 uur klaar voor hun eerste wedstrijd tegen JFV Neustädter Land.

Na de aftrap schoven de boys meteen door op de helft van de tegenstander wat al snel resulteerde in een corner voor ons. Deze werd perfect genomen en dat betekende direct 1-0. Na een minuut of 20 volgde 2-0. Een eerste overwinning geboekt; altijd lekker!

De tweede wedstrijd was tegen VV De Weide. Dit team speelt drie klassen hoger dan ons team en bleek andere koek. Zij waren sterker en beweeglijker en na een strijd van onze jongens verloren we met 0-2

JO15 3 Schuttorf 005

Daarna volgde de laatste poulewedstrijd tegen Luctor et emergo (LeE). Hier waren de mannen hard aan het werk om de bal tussen de latten te krijgen, maar het wilde niet lukken. Bij een vrije trap voor LeE kwamen we onverdiend 0-1 achter te staan. Ondanks nog een aantal pogingen bleef het helaas 0-1.

We vertrokken enigszins teleurgesteld terug naar het vakantiepark in afwachting van de volgende wedstrijd. Aan het eind van de middag werd bekend dat we weer tegen VV De Weide moesten. Zij waren veruit het beste team in de poule.

VV De Weide blies vooraf figuurlijk al tegen de nagels voordat de wedstrijd begon en zij begonnen met sterk overwicht. Maar de jongens van VVC kregen vleugels. De eerste keer dat VVC er echt goed uit kwam werd de bal in het doel geschoten. Vreugde alom en de spelers zochten tijdens het vieren van de goal Henk op. Een paar minuten later volgde een 2-0! Er bleef druk gezet worden vanuit VV De Weide, maar het mocht niet meer baten. Jullie snappen dat de ontlading enorm was toen de scheidsrechter affloot.

1 van de 8

Deze dag stond in het teken van de kwartfinale en was in de vroege ochtend al warm en klam. 1 van de 8 voelde al super, dus we zullen zien wat de dag brengt. De tegenstander was SG Höltinghausen Emstek. VVC had de eerste 10 minuten het beste van het spel, daarna werd de tegenstander ietsjes sterker. Aan beide kanten vielen er echter geen kansen te noteren en moesten penalties gaan beslissen wie er verder ging. Uiteindelijk 3-2 gewonnen!

JO15 3 Schuttorf 004

Whoohoo! Door naar de eerste vier. Tussendoor werden de nodige blessures van de jongens gemasseerd om ze zo goed mogelijk te prepareren op de halve finale.

Volgende wedstrijd was tegen Bunnik 73 (NB. de andere halve finale bestond trouwens ook uit twee Nederlandse teams. SO Soest en AFC’34 uit Alkmaar). Binnen twee minuten komt Bunnik op 1-0, maar we laten het niet op ons zitten en een 1-1 volgt snel. De duels zijn fel, scherp maar zeer zeker ook fair. De vrouwelijke scheidsrechter heeft de wedstrijd dan ook goed onder controle. De wedstrijd eindigt 1-1 en dus weer penalties. Dit resulteert in een winst van 5-4.

Ongelofelijk de finale is bereikt!

De tegenstander in de finale is SO Soest. Dit team is als 5e in de hoofdklasse geëindigd en spelen dus twee niveau’s hoger dan FC VVC JO15-3. Na een peptalk waarin duidelijk naar voren komt dat ze supertrots mogen zijn op wat ze bereikt hebben staan de jongens klaar!

Als Soest na een goede aanval scoort, heeft de scheids net als ons gelukkig ook buitenspel gezien en blijft het 0-0. Soest speelt goed en de jongens knokken hard en voor ons is het spel vooral gericht op verdedigen. Dit doen ze met resultaat. Ze behouden 0-0, dus wéér penalties. Dat is voor de omstanders al spannend laat staan voor de spelers en wat dacht je van de keeper. Petje af! De penalties worden genomen en wint FC VVC de Schüttorf Cup 2019!!