CB SponsorDeur468 2015

Nieuwsbrief niet-selectieteams JO10 en JO11

Nu de eerste seizoenshelft er zo goed als op zit, is dit een mooi moment om eens stil te staan bij de verrichtingen van de niet-selectieteam JO10 en JO11. Op deze manier komen deze teams ook eens in de spotlights te staan.

De JO10-3 is een team dat het vooral moet hebben van techniek en samenspelen. En dat ze dat goed doen bewijst hun plek op de ranglijst. Met soms voetbal om je vingers bij af te likken, staan ze 2e achter het ongenaakbare (alles gewonnen) Kon. HFC JO10-3. Met 70 doelpunten vóór scoren ze gemiddeld 7x per wedstrijd! Uitslagen als 11-0, 7-2 en 6-1 komen we regelmatig tegen. Het is duidelijk dat dit team gericht is op aanvallen en de tegenstander snel onder druk zetten.

Ook de JO10-4 doet het erg goed. Met een combinatie van kracht en techniek weten ze menig tegenstander ondersteboven te voetballen. En dat ook goed samenspelen aan dit team besteed is, bewijst hun 4e plek op de ranglijst. Ook bij de JO10-4 draait de doelpuntenmachine regelmatig op volle toeren. Met 65 goals in 9 wedstrijden komen ze op gemiddeld ruim 7 doelpunten per wedstrijd. Ze spelen in een mooie, spannende poule, waarin het verschil tussen de nummers 4 en 7 slechts één punt is.

Het leuk met elkaar samenspelende JO10-5 wist lang alle teams in hun poule achter zich te houden. Alleen Zwanenburg JO10-2 wist tot en met de 7e speelronde gelijke tred te houden. Beide teams wonnen al hun wedstrijden! Vervolgens verloor onze JO10-5 en speelden ze gelijk, waardoor de 1e plek toch aan Zwanenburg moest worden overgedaan. Maar met een mooie overwinning afgelopen zaterdag staat de JO10-5 toch weer aan kop van de ranglijst! En dat ook zij het net makkelijk weten te vinden, laat het doelsaldo zien. Met 71 doelpunten vóór, scoren zij gemiddeld 7x per wedstrijd.

De JO10-6 slaagt erin om steeds meer een team te worden. Met spelers die uit verschillende teams uit de JO9 kwamen, aangevuld met enkele nieuwe leden, is dat iets waar de jongens trots op mogen zijn. Het team wisselt mooie overwinningen af met soms kleine en af en toe wat grotere nederlagen. Hiermee staat het team weliswaar op een 11e plek, maar het verschil met de nummer 6 is maar 3 punten. Een poule dus, waar in de middenmoot de verschillen klein zijn.

Het team dat het verreweg het zwaarst heeft is de JO10-7. Tot nu toe helaas nog geen punten weten te behalen. Maar de verbetering is duidelijk zichtbaar. Na regelmatig nederlagen met dubbele cijfers, werd afgelopen zaterdag maar met 3-0 verloren van NFC, de nummer 4 van de ranglijst. En enkele weken geleden werd slechts met 6-1 verloren van koploper ASV Arsenal, dat daarvoor alles met grote cijfers had gewonnen. Met deze opgaande lijn, gaan er na de winterstop ongetwijfeld punten gepakt worden!

Ook de JO11-3 heeft de opgaande lijn te pakken. Uit de laatste 3 wedstrijden werden 7 punten gehaald. Hierdoor staat het team op de 10e plaats, maar het verschil met nummer 7 is slechts 2 punten. Een knappe prestatie, want de JO11-3 bestaat uit veel spelers die dit seizoen nieuw zijn bij VVC, aangevuld met enkele spelers uit andere teams. Bij aanvang van het seizoen had nog niemand ooit met elkaar samengespeeld! Het doelsaldo van 24-18 na 7 wedstrijden laat zien dat de teams telkens goed aan elkaar gewaagd zijn.

De JO11-4 wisselt wedstrijden, waarin goed gespeeld wordt en veel strijd wordt geleverd, af met wedstrijden waarin het allemaal wat minder lekker loopt. Dit zorgt af en toe voor een overwinning of kleine nederlaag, maar soms ook voor een grote nederlaag. Maar er wordt wel elke wedstrijd gescoord! Gemiddeld is dat toch 3x per wedstrijd. Ook de JO11-4 is een samengesteld team, waarbij de jongens in het begin nog aan elkaar moesten wennen. Na de winterstop gaat we ongetwijfeld nog mooie dingen zien van dit team.

Na een seizoenstart met 5 nederlagen op rij, wist de JO11-5 uit de volgende 4 wedstrijden 7 punten te halen. Ook dit team is samengesteld met jongens die vorig seizoen in verschillende teams speelden, aangevuld met nieuwe leden. Ze moesten dus gewoon even aan elkaar wennen. Nu ze éénmaal lekker op gang zijn gekomen, zijn ze opgeklommen naar een mooie 9e plek op de ranglijst. En het zal na de winterstop vast nog beter gaan.