FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2024 - 2025

ZWARTE ZATERDAG

FC VVC 1 - S.D.Z. 1 Uitslag: 0 - 7 (0 - 1)

Nu lijkt de titel zwaar aangezet, maar laat ik vooropstellen dat er verloren kan worden, geen schande, maar de manier we de tweede helft als team door de ondergrens zakten was beschamend. Maar nog veel beschamender was het verloop van de wedstrijd van het tweede kort daarvoor die halverwege gestaakt moest worden wegens gewelddadigheden op het veld. Resulterend in ziekenhuisbezoek van één onzer spelers en noodgedwongen aanwezigheid van een aantal politiemensen op ons complex om aanklachten op te nemen. Volstrekt stupide en de mooie voetbalsport onwaardig!

Dan naar wat de hoofddis van de superzaterdag moest worden. De wedstrijd van het eerste tegen één van de vooraf gedoodverfde titelkandidaten. Aan de kant van VVC de nodige hoofdbrekens, want ga maar even na: Afwezig/geblesseerd: Stef, Remco, Kevin, Donny, Marwan, Daniël, Sebastiaan, Bodhi, Job en Tom, gerust een selectiewaardig team.

Dus met hulp van het tweede werd er toch een capabel team de wei ingestuurd. Marco weer terug in de basis als spits, terwijl nu Daan en Emile het centrum van de verdediging vormden, met Stijn als aanvallende rechtsback en Nima op links. Op de bank Roy, Boyd, Denis, Ivar, Joes en Jason. Door de gestaakte wedstrijd bij het tweede dus in ieder geval fitter op de bank.

De wedstrijd zelf kon ondanks de hevige regenval van de afgelopen week en zeker op vrijdag, afgewerkt worden op een perfecte grasmat en de enige spelbreker was de harde wind van doel tot doel, maar daar hadden beide kampen last van. Het werd na de aftrap al snel duidelijk dat dit team van een ander kaliber was, dan het DWS van vorige week. Had de opponent vorige week een aantal individueel sterke spelers, dit SDZ kon hiermee ook als team opereren en was dan ook veel meer in balbezit dan VVC hetgeen resulteerde in een tweetal gevaarlijke kansen. De onzen konden daar alleen een corner tegenin brengen. Na bijna een half uur spelen kwam de rechtsbuiten van SDZ goed door, maar Neal bleef attent en redde bekwaam. Zijn uittrap – gedragen door de wind – bereikte Jamil, die echter net iets te kort kwam om uit te halen. Félipe even later lijkt te profiteren van een zeldzaam foutje in de SDZ opbouw van achteruit en weet bijna de keeper te verschalken, maar blesseert zich daarbij aan de hamstring en gevreesd moet worden dat het herstel wel even gaat duren. Denis is zijn vervanger in de spits, waardoor Marco op 10 gaat spelen.

VVC lijkt in deze fase meer controle op de wedstrijd te krijgen, maar onoplettendheid bij een kort genomen corner van de Amsterdammers, geeft de linksbuiten te veel ruimte en met een bal die tussen een voorzet en schot op doel lijkt, verrast hij onze verdediging, inclusief keeper. Zo incasseren we op slag van rust een geweldige tegenvaller.

In de rust wordt gewezen op het laatste kwartier (behoudens de goal), waarin we het de opponenten knap lastig weten te maken en dat dit het uitgangspunt moet zijn voor het vervolg.

Dat pakte dus totaal anders uit. Of SDZ nog een tandje bij kon geven, of wij nog niet bij de les waren, maar binnen vijf minuten was de wedstrijd gespeeld en stond het 0-3. Over de rest kunnen we kort zijn: Dit was VVC onwaardig en natuurlijk is SDZ een klasse beter, maar we lieten ons wel heel makkelijk als lammetjes naar de slachtbank leiden en ondanks het inbrengen van 4 verse krachten tilde SDZ de score kinderlijk eenvoudig naar een monsterscore van 0-7. Snel vergeten en rehabilitatie graag tegen Wartburgia volgende week in Amsterdam.