DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST

VVA/de Spartaan 1 - FC VVC 1 uitslag 2 - 5 (0 - 2)

Dan wordt voetbal toch weer een leuk spelletje.  Na een eclatante overwinning tegen IJmuiden, was de taak aan Rick om het gevoel vast te houden en niet gelijk met het hoofd in de wolken te belanden. Tenslotte zijn we er nog lang niet en willen we de competitie eens een keer niet verlengen, deze jaargang.

In de bespreking werd met name gehamerd op de noodzaak om te blijven winnen om het lot in eigen hand te houden. Gezien de nog te spelen wedstrijden zeker geen sinecure, maar wel haalbaar!

Lees meer...

EINDELIJK

FC VVC 1 - IJmuiden 1 uitslag 4 - 2 (1 - 2)

De verleiding ligt nadrukkelijk op de loer om heel euforisch te schrijven en te veronderstellen dat het lek boven is. Dat is natuurlijk niet zo, of.....?

FCVVC - IJMUIDEN

Wat eraan vooraf ging:
Na het debacle van afgelopen zaterdag in Amsterdam, was het nodig de koppen eens goed bij elkaar te steken en elkaar aan te spreken op een aantal zaken. Dat is zeker gebeurd en mensen hebben hun verantwoordelijkheid genomen, in alle opzichten. Voorbereiding, instelling, passie, opstelling, inzet en beleving, alles werd in ogenschouw genomen en dat resulteerde in een paar intensieve trainingen, waarin al duidelijk werd dat de noodzaak tot presteren urgent is. Zoals een oud VVC trainer in zijn oneindige wijsheid altijd wist te prediken: Club, team, individu, als het gaat om waar de prioriteiten liggen.

Lees meer...

INSTELLING???

Z.S.G.O.W.M.S. 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 0 (1 - 0)

Pasen was een week te vroeg, want nu was het heerlijk weer en zeker om te voetballen. Vandaag een wedstrijd waar zeker wat op het spel stond, maar eigenlijk staat er al een aantal weken niets anders op het spel, dan gewoon punten pakken. De laatste reguliere overwinning stamt alweer van 9 december vorig jaar! Nogmaals, vandaag tegen laagvlieger - nog lager dan VVC, maar virtueel hoger - Z.S.G.O.W.M.S. en om niet dieper in de problemen te raken was winnen bittere noodzaak.

ZSGOWMS 1 - FCVVC 1

Kevin gelukkig weer van de partij, maar zonder de geschorste Ryan en geblesseerde Ruben, moesten we het ook nog zonder Jasper stellen, die wel op bank plaatsnam. Met Daan als vervanger van Ryan en Bohdi ook weer een helft van de partij moest het vooral verdedigend goed zitten. Irakli was te laat, zodat Donny op rechtsbuiten kon beginnen. Met Kevin weer in de punt, was ook het zelfvertrouwen er weer, dat we iets af konden dwingen.

Lees meer...

WEER NIET

FC VVC 1 - IJ.V.V. Stormvogels 1 uitslag 1 - 4 (0 - 1)

Je zou bijna vergeten dat er ook nog voor de competitie werd gevoetbald het afgelopen weekend. Midden in de ochtenddrukte van het Bob Strijbos Toernooi - want tussen de 500 en 600 spelertjes jonger en veel jonger dan 9 jaar - hadden bezit genomen van de velden en kantine. Gezellig druk dus, maar om 11:30 stond ook een wedstrijd op het programma van het tweede, en wel tegen Buitenveldert 2. Geen onbekende tegenstander en niet voor niets derde op de ranglijst, maar een heldhaftig strijdend collectief VVC 2 sleepte  een bijzonder knappe overwinning uit het vuur.  Daarmee werd een belangrijke stap gezet richting definitieve handhaving.

Lees meer...

DE HOEK WAAR DE KLAPPEN VALLEN

SV OVERBOS 1 - FC VVC 1 uitslag 3 - 1 (1 - 1)

De omstandigheden waren en stuk beter dan afgelopen week. Een heerlijk voorjaarszonnetje had de voetbal zaterdag omgetoverd in een aangename bezigheid en dus ook een mooie gelegenheid om revanche te nemen voor de beschamende nederlaag van vorige week.

Overbos is een bekende tegenstander en alhoewel de eerste wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen werd in Nieuw-Vennep, wisten we nu een andere tegenstander te moeten bestrijden. Overbos was immers aan een goede serie bezig en staat niet voor niets derde als "best of the rest". Tel daarbij op dat twee weken gelden ook Stormvogels aan de zegekar werd gebonden en we wisten dus dat het een zware middag ging worden. Kevin nog steeds geblesseerd en ook Ruben nog niet helemaal fit, gingen we dus enigszins gehavend de kunstwei in. Gelukkig is Elroy weer fit, waardoor we achterin weer de nodige rust hebben kunnen inbouwen.

Lees meer...