FC VVC - Bestuur & Organisatie

UPDATE: Voetbalseizoen 2019/2020 ten einde.

Het kabinet heeft dinsdagavond 31 maart de verlenging van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, aangekondigd. Dit heeft de KNVB doen besluiten om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Tot onze grote spijt. Ook ons voetbalhart doet zeer. Maar gezondheid gaat voor alles.

AMATEURVOETBAL NEDERLAND VOLLEDIG GESTOPT

Dit besluit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.

Uit het bericht van de KNVB:
Hoewel dit een moeilijk besluit is geweest, vinden we het belangrijk om duidelijkheid te geven aan alle voetballiefhebbers van Nederland. Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat nu al geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Met de verlenging van de maatregelen kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om wedstrijden nog door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie in sommige regio’s al op 4 juli start.

Geen eindstanden dit seizoen
Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten hebben we ook besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en duidelijke besluit is. We weten dat elk besluit pijn zal doen, afhankelijk van de plek waarop een team op de ranglijst stond. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.

Dit besluit betekent voor VVC erg veel. Denk bijvoorbeeld aan de mooie toernooien die ons nog te wachten stonden. wellicht dat we nog een eindtoernooi en eindfeest kunnen geven, maar ook dat is twijfelachtig.

Het is helaas niet anders, dit is de realiteit waarmee wij te dealen hebben.

De maatregel dat het complex gesloten blijft en dus ook de velden voor niemand toegankelijk zijn, blijft onverminderd van kracht.

Het bestuur beraadt zich op de situatie, maar ook voor VVC zal dit, net als voor andere clubs, een financiële aderlating van jewelste zijn.

Wij wensen iedereen die VVC een warm hart toedraagt, heel veel sterkte in deze rare tijd, maar vooral gezondheid toe. Let op jezelf en elkaar!

Bestuur

FC VVC Nieuw-Vennep